Поскъпване в почти всички хотели

Ново проучване
22 юни 2023 19:21, Росен Стойчев
23
Поскъпване в почти всички хотели
Снимка: БГНЕС

Почти всички хотели в България (90%) са повишили цените на нощувките в някаква степен с между 10 и 50% спрямо миналата година.

Още по темата
Над 60% от хотелиерите не възнамеряват да увеличават повече цените до края на годината, а една трета предвиждат повишение в рамките на до 10%.

Това става ясно от традиционното национално допитване до мениджъри и собственици на хотели на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (BAHE) от началото на юни.

Близо 40% от мениджърите на хотели са повишили цените на нощувките в сравнение с миналата година с до 10%, което е под индекса на годишната инфлация. В сравнение с миналата година леко нараства делът на хотелиерите, които са повишили цените между 10 и 20% - близо половината, сочат резултатите от допитването.

Приходите от нощувки нарастват при две трети от хотелите в страната. В тази група горе-долу поравно се разпределят местата за настаняване, които декларират до 10% ръст на постъпленията и тези с ръст между 10 и 20%. На другия полюс са една трета от хотелите в България, при които или е налице някакъв спад (15%), или приходите са на нивата от 2022 г. (13%).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: новоХОТЕЛпроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
7
 
! Отговори
az преди 9 месеца
Преди ходех на най-якото дето намеря. Сега при тея космически цена вече ходя на по-скромно, както и необичайни дестинации. Оказа се доста по готино учудващо, като се махнах от комерсиалните хотели. Спа-та, тинтири минтири, оказа се че готина природа е далеч по-приятно отколкото лъскавото.
15
0
 
14
 
! Отговори
АХ ЧЕ ПСИХОЗА преди 9 месеца
МОГАТ ДА РАЗЧИТАТ СОЦИАЛНО СЛАБИ ГЕРМАНЦИ И ПИЯНКИ АНГЛИЧАНИ, АЛА И ТЕ ЩЕ ГИ ОТСВИРЯТ!...
14
0
 
17
 
! Отговори
Оха преди 9 месеца
Нахраниха ги хубаво с помощи за ковида и за тока. Сега ако случайно дойде замърсяването пак ще ревнат за обезщетения. Пак от нашите данъци. Намалиха им ДДС- цените в небесата. От 2021 изкъртват оборота и се хвалят че такива добро сезони от години не е имало. В Германия и в ЕС какви помощи давали- ама в Германия и в ЕС се плащат данъци, осигуровки и заплати. Няма скатаване като тук. За това после им дават шото преди това са плащали редовно и честно
13
1
 
7
 
! Отговори
това е добре преди 9 месеца
При 20% ДДС поне ще запълнят бюджета.
12
1
 
6
 
! Отговори
морски преди 9 месеца
Ние местните ще си вземем нашия дял от печалбата по брега. Живи и здрави!
11
7
 
7
 
! Отговори
Кросимир преди 9 месеца
На море не ходя. Вие си ходете да се състарите и да хванете рак на кожата.
10
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Анталия на ултра ол" и глей кво става на 120 декара площ към хотела...чисто море,барове,дискотека,3 основни ресторанта,всяка вечер шоу на театъра,забавления за децата ,безброй аниматори,басейни с морска вода,различни видове спорт,нашите няма да се научат на туризъм още 100 години
9
2
 
9
 
! Отговори
Бански преди 9 месеца
Ко каза ? Без мен !
8
0
 
27
 
! Отговори
Безочливи хотелиери преди 9 месеца
Значи с моите данъци им раздадоха енергийни помощи, а те за благодарност вдингаха цените. Никакви помощи повече и да се върне ДДС-то на 20%.
7
1
 
13
 
! Отговори
Бачкатор преди 9 месеца
Не знам за цените , но заплатите са същите от няколко години дори последната заплата , ако я вземеш можеш да си удариш ****** в тавана - не са много тези късметлии с пълни заплати , за съжаление
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И като пристигне украинската вода какво ще правят тия алчни меринджеи? Аз моята резервация на Черно море я отказах. Не ми се къпе в тоя "бульон" от нашенски и украински екстри!
5
4
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 9 месеца
Нека поскъпнат вътре в хотелите живеят Само паяците
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Заради поскъпването на коктейла в Черно море- ешерихия, крави, бобри, чехълчета, амеби и др. ще поскъпнат и нощувките. Все пак се вдига категорията.
3
2
 
27
 
! Отговори
Хотел в бг преди 9 месеца
Само по голяма нужда
2
3
 
6
 
! Отговори
Да ми преди 9 месеца
Ядат пачестито
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нека си поскъпват. Нема да им ги ходим.