46 сигнала е получило МВР заради наводненията

С лодка са евакуирани 7 души от овцеферма
25 юни 2023 13:03, Нели Христова
3
46 сигнала е получило МВР заради наводненията
Снимка: БГНЕС

През изминалата нощ са получени над 46 сигнала за произшествия, свързани с динамичната метеорологична обстановка, на територията на София-град, областите Враца и Монтана. Съобщенията са предимно за наводнени мазета, приземни етажи на къщи, както и за паднали дървета и клони. Няма данни за застрашени или пострадали хора. Към момента обстановката се нормализира. Голяма част от сигналите са отпаднали поради отичане на водата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Област Монтана: Вследствие на проливния дъжд, валял над Община Монтана в оперативния център при РДПБЗН –Монтана са получени 25 сигнала. Водолазен екип с моторна лодка са евакуирали 7 човека от овцеферма в кв. Кошарник. Извършени са 5 отводнявания и е отстранено едно паднало дърво.

София-град: Получени са 11 сигнала за отводняване и паднали дървета. В ликвидиране на произшествията участие са взели 5 противопожарни автомобила с 15 служители, част от сигналите са отработени от екипи на столична община.

Област Враца: До 6 часа сутринта на територията на РДПБЗН-Враца са постъпили 10 сигнала, отработени са 8 сигнала за отводнявания на мазета и приземни етажи на къщи. На терен са работили 3 противопожарни автомобила с 10 служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: наводнениеМВРсигнали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
от северозапада преди 9 месеца
Нощеска за пореден път тая година ни прекина от дъжд и наводнения, пътищата в района са кашмер, от ден на ден все по-зле, ама то това не е интересно!! Важното е че има нов прокурор, подводницата а гръмнала, а бунта у Русия е потушен! .. аа да не забравиме и Хари и Меган, че се притесних дали са добре!!
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
какво общо имат лапач-рушветчиите от меверето с тази ситуация? да им съставят акт ли търсят?