Десетки къщи са наводнени след поройния дъжд в Девня

За 40 минути са паднали 70 литра на квадратен метър
Обновена: 26 юни 2023 07:57 | 26 юни 2023 07:57, Елка Василева
5
Десетки къщи са наводнени след поройния дъжд в Девня
Кадър: БНТ

Пороен дъжд наводни десетки къщи в град Девня вчера в късния следобед. Наводнени са улици и мазета. За около 40 минути падналото количество е 70 литра на квадратен метър.

Доброволци и екипи на "Гражданска защита" помогнаха на най-пострадалите да отводнят домовете си. Предстои да бъде сформирана комисия, която да уточни размера на щетите, включително по инфраструктурата в района, предаде БНТ.

Вчерашният ден не беше никак лек за жителите на Девня, защото освен наводнението, избухна и локален пожар, който за щастие беше бързо потушен. На много места в града има остатъци от наноси, което показва, че валежите са били изключително интензивни.

Домът на семейство Кючукови е един от пострадалите. "Много силен дъжд и за минути всичко беше под 30 см вода. Цялата покъщнина е мокра и кална. От шахтите излизаше силна струя вода. Съседите дойдоха с помпа, за да изтеглят водата", разказа Марина Кючукова.

Тя се надява на помощ от общината, за да възстановят дома си от щетите.

"Обстановката в града вече е нормална. Около 16:00 часа вчера след интензивен валеж започва водосбор на сериозно количество вода. Десетки къщи са наводнени и предимно приземните етажи. Водата е влизала както от улицата, така и от шахтите на канализацията. С една дума мога да го опиша като ад", обясни Свилен Шитов, кмет на община Девня.

До този момент са наводнени над 15-20 имота. Предстои комисия да опише щетите. Кметът изрази надежда, че ще бъде отпусната помощ за пострадалите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мислете като гласувате на местните избори .. Аман!!
4
0
 
2
 
! Отговори
Научете си урока преди 9 месеца
Почти всяка година ситуацията се повтаря - има наводнения навсякъде. Дали напролет след снеготопенето, или по-късно поради проливни дъждове. Толкова ли е трудно да се почистят канализацията, коритата на реките? И най-вече да не се изсича гората! Нямало пари - да, ама след като дойде бедствието възстановяването на щетите струва много повече!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жалко за хората, ама сега както си мислят, че 30-годишната "Перла05" ще се превърне в зануси?
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нашите предатели мислят повече за украинците от колкото за българите ,вън всички украинци от България и техните слуги
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Слава Украини ! Вместо да помагаме с армия на пострадалите от последния месец, новия министър плаши с оръжия хората, при които е учил. Иначе помагахме на Турция, но кой ли не. Не видях някой на нас да помогна