Горящи отпадъци в Шекер махала обгазиха Пловдив

Пожарната гасила боклуци най-често в ромските махали на града
27 юни 2023 17:52, Анисия Иванова
17
Горящи отпадъци в Шекер махала обгазиха Пловдив
Снимка: БГНЕС, архив

Горящи отпадъци в Шекер махала и запалена тор от конната база в Царацово обгазиха Пловдив тази нощ и сутринта. Десетки сигнали на граждани са получени в пожарната и РИОСВ. Екоинспекцията призова местната власт да изпълнява задълженията си по закон, съобщи БНР.

„Отново мирише на изгорели отпадъци в Кършияка. Случва се за трети път този месец. Да, миризмата е от ранни зори, много е силна, ние държим затворено, но се усеща и вътре. В целия район Северен мирише, едва ли е от пръскането против комари, миришеше ужасно на запалено сметище! Нахлу през отворените прозорци след 1 през нощта, идваше с вятъра от запад, господа общинари добре ли спахте?!“ – това са само част от коментарите на жителите на район "Северен", които от изпълниха социалните мрежи.

Съобщения на пожарната и РИОСВ потвърдиха, че задушливата миризма е дошла от горящи  боклуци в Шекер махала. Екоинспекцията съобщи, че получените сигнали за запалвания и в Шекера, и на улиците Сокол и Крайречна в Столипиново са десетки. По този повод е изпратен официален сигнал до кмета Здравко Димитров с настояване местната власт да засили контрола, разпореден й по закон.

От пожарната допълниха, че в 68 от 165 случая за месец са гасили отпадъци и то най-често в ромските махали - 17 пъти на Сокол и Крайречна и 15 пъти Шекер махала. Оттам също са сезирали общината и полицията за проблема.

Пушекът от горящи боклуци в Кършияка тази нощ се комбинира и с миризма от конната база в Царацово, където вчера следобед горяха тор и слама, разпръснати на площ от близо декар. Управителят на спортната база е съобщил, че складираните отпадъци са се самозапалили. РИОСВ направиха проверка на място и ще наложат на собственика административно наказание. Глобата по него е до 4000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Пловдивбоклуцигорене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
ЧСИ 828 преди 9 месеца
На терористичната държавичка се отговаря с тероризъм. Браво! Отмъщението едва сега започва!
13
0
 
3
 
! Отговори
Решението преди 9 месеца
Еднопосочен билет за Индия. Като се има предвид какви пари се харчат в рамките на една година за социалното им подпомагане, с такава сума ще покрием всичкия масраф по организиране на пътуването им.
12
1
 
4
 
! Отговори
решение преди 9 месеца
вечер , самолетче , бомбичка , поле и спокойствие ! и не само там . разбирате ме нали ?
11
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
Особености на етноса. *** навсякъде. Женят се по на 12. И държавата плаща милиони на PR. Модерно ментори
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Одухайте го в една определена посока и огънят ще си свърши работата
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Първите жители са семейства от пловдивската Бей-Меджид махала. През следващите десетилетия кварталът постепенно се разраства. През 30-те години на XX век в него се преместват бургуджиите от квартала Кючук Париж, а с принудителното усядане на чергаруващите роми след 1958 година известен брой от тях също се установяват там.
8
2
 
1
 
! Отговори
Някой към 6 преди 9 месеца
Дивак не толкова ***. Дивак знае и там ще яде бой. Дивак знае Германия там дават. Не им трябва образование само да говорят на немски и толкова. Дивак знае език и закон за дивак да има.
7
1
 
2
 
! Отговори
АвстрияЕкоактивисти преди 9 месеца
Правилно го спрехме кортежа на Румата я какво прави с природата
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Диваците да ги връщат обратно в Индия.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е зеленавъзобновяема енергия и рециклира всякакви отпадъци.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малко деца от квартала посещават ежедневно училище. Повечето го правят с месечни прекъсвания, ходене на всеки 10 дена или почти никакво явяване и така събират повече от 1 2 месеца отсъствия. Те са пускани да преминат в по-горен клас от учителите въпреки неусвоения материал. Често ходенето на училище е с цели, различни от получаване на знания. Цитирани са цели като да получи шофьорска книжка за момчета и да си намерят момче за момичетата.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нямаше да е Шекер махала, ако не обгазяваше.
2
1
 
13
 
! Отговори
вай, вай, ваййййй... преди 9 месеца
Не е възможно, там живеят все чисти и подбрани екземпляри!
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нека се обгазяват пловдивчани да им се обогати мозъка с нови химически съединения и да им доде акъля.