Мечка стресна Смолян, нанесе щети

Мечката не се плашила от електропастирите
27 юни 2023 10:12, Нели Христова
23
Мечка стресна Смолян, нанесе щети
Снимка: БГНЕС

Мечка влезе в имота на хора в Смолян, в северната промишлена зона. Тя е нанесла щети върху селскостопанските животни и унищожила кошери, предава bTV.

"За първи път ми се случва да имам щета от кафява мечка, от 10 години гледам животни, смятам, че е дошла от стария път Левочево", разказа потърпевш в "Тази сутрин".

"10 пчелни семейства отглеждам, 6 от тях бяха нападнати от мечката. За 15 години не сме имали такъв проблем", допълни друг.

Живущите там казват, че ги е страх и че мечката не се плашила от електропастирите, нито пък шумът от промишлената зона не ги плашил.

В горското стопанство в Смолян са постъпили 6 жалби за нападение от мечка. Предполага се, че е една и съща мечката, която нанася тези щети. Вече е поискано разрешение за нейния отстрел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: мечкаСмолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Оня преди 9 месеца
Те и управляващите всеки ден ни крадат ама пусто за тях няма такъв закон. Що не се замислите за тях една мечка 🐻 вярно ще нанесе щети възможно е и да убие, но само казвам възможно е, а тези хрантутници дето всеки ден мислят как да оставят народа да бъде все по беден, и да го изпроводят я в чужбина или по-добре на майната си. Дайте за тях разрешение да ги обстрелят.П.С . Мечока може и от Рожен да е дошъл да се похвали за пилона 😉.
16
0
 
0
 
! Отговори
Помните ли, че преди 9 месеца
Преди доста години някакъв наш новоизлюпен милионер се беше обзавел с лъвица като домашно животно, но тя беше успяла да избяга? Хората от близкото село се бяха оплакали, че лъвицата влиза не само по дворовете, но и по къщите, за да тършува за храна. Само че била кротка и не нападала нито хора, нито ***. Разни учени зоолози успокояваха населението, че наближава зима и лъвицата не можела да я издържи, щяла да загине от студ, щом живее, криейки се в гората. После не знам какво е станало.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо за Бога непременно трябва да се отсрелва, има и други начини. В крайна сметка хората са й завзели териториите и тя е гладна, нормално е да търси храна, ако няма в гората и намира на по-лесни начини за намиране на такава и свиква.Ама едно време като слагахте вериги на мечки и ги карахте да танцуват не ви беше страх от тях, а се забавлявахте.Дай на хората само да убиват и да унищожават природата, но всичко си има баланс и в един момент, планетата ще ни върне за това, че не я пазим.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И какво стана, звъннахте ли на 112? Ами мечката си е мечка, ама като й сечете гората, тя няма какво да яде! Никоя мечка няма зор да ви идва в града и да ви гледа миззерията, ама като й унищожите нейният "град" - ще почне да ви носи щети.
13
3
 
5
 
! Отговори
Ханс преди 9 месеца
Мечо ша яде съчмата, а после Юсуф и Митко ша ядат кифтета !!!
12
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
През социализма нямаше такива работи. Всички мечки тогава бяха отстреляни или превърнати в танцуващи атракции. Тогава просто нямаше как да позволят мечки да се разхождат свободно защото селата бяха живи и навсякъде имаше стада със животни и се развиваше селскостопанска дейност. В почти всяко село имаше училище пълно с деца. А сега държава ни подивя и разни болни мозъци вземат пари от НПО-та да развъждат мечки и вълци които сега нанасят щети и на малкото останали работливи хора по селата.
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Голям страх, а ако е руска мечка.
10
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вместо да нахранят животното, за по-лесно ще го отстрелват. Аб.дали. Гладно стои ли се бре.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Неграмотността по бг ез обаче не стряска никого, нито има кой да отстреля неграмотността.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Живущите там казват, че ги е страх и че мечката не се плашила от електропастирите, нито пък шумът от промишлената зона не ги плашил". Абсолютна неграмотност. Толкова е и истината в статиите им.
7
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Вече е поискано разрешение за нейния отстрел.". - Напълно правилно! Щом е почнала да напада кошерите, като нищо ще посегне и на Човек!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Електропастирите да не са да плашат мечките
5
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе , хора ! Мечки има на всякаде, хората дори в САЩ в планинските градове , живеят безпроблемно с мечки и редовно имат по задните дворове !!! Стегнете се ! Живял съм в Аспен 2 години, там е напълно обичайно, като излезнеш и да видиш мечка, просто се пребираш бавно и звъниш в офиса, че ще закъснееш ! Ама тук , правим драма !!! тцтц
4
0
 
12
 
! Отговори
дезинформиран преди 9 месеца
"плашел", а не "плашил", неграмотници!
3
12
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 месеца
Изтрепете опасниге гадини или ги пратете в джендърските страни да си ги гледат.
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
защо ще я отстрелят???? защо не я преспят и да я закарат в мечкарника в Белица?
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
и как ще познаят коя е... да ви отстрелят вас...