За какво най-често се оплакват българите по морето?

Агенцията по храните започва засилени проверки по Черноморието
27 юни 2023 23:55, Красимир Ангелов
32

Агенцията по храните започва засилени проверки на заведенията по морето. И това лято на фокус ще бъдат хотелите в големите ни курорти, които предлагат услугата "ол инклузив".

Най-честите оплаквания са именно от качеството на храната и алкохола.

Рано сутринта проверяващите влязоха в ресторант на хотел в Слънчев бряг, който предлага "ол инклузив". И това лято се проверява каква храна се предлага на туристите по морето.

"Ще акцентираме особено много върху сроковете на съхранение на храните, с цел недопускане на отклонение от хладилната верига, условията на съхранение на храните, контрол на доставчиците. Всяка храна трябва да е придружена с документ за произход", каза началникът на отдел "Контрол на храните" в БАБХ д-р Даниела Кепекова.

Най-много оплаквания в агенцията по храните постъпват от туристи, че при "ол инклузив" не се предлага прясно приготвена храна.

"При нас това не се случва. Ние имаме много голям персонал. Храната, която остава от закуска, се дава на персонала. Храната, която е сготвена за това хранене, не се изхвърля, не се дава повторно на блок масата", каза управителят на проверявания хотел Ростислава Димитрова.

От управата казват, че освен от Агенцията по храните, се проверяват редовно и от туроператорите, които правят свои проучвания.

Проверките на заведенията по морето ще продължат до 15 септември. При сериозни нарушения се съставят актове. Глобите са от 2 000 до 4 000 лв. При повторно нарушение санкцията скача двойно.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми те оплакванията са едни и същи от години . Мръсни хотели и басейни, калпава храна, фълшив алкохол, занемарен инвентар на плажа, но искат по 30 лв. за чадър и .т.н.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Доплуваха ли на гости на БГ плажовете измитите от Каховка депа от отпадъци, разтворените компоненти от складове на химически заводи, включително и готова продукция от торове и агропрепарати за растителна защита и набори бактериални и вирусни проби от несъществуващи американски лаборатории за биологични оръжия, забрави и за естествените торове от животнински и човешки произход, тъй като нямаше какво да ги спре и пречисти по пътя към морето?
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Работих в един смотан бар в Испания, като цяло много зле, ама на обяд като няма къде да отидат туристите и гъч че и опашка чакаха. Вярно че нямам спомен за 3 месеца да е имало много хора които да повторят - но балами бол.
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нормалните хора не ходят на море в България. Останалите да се оплакват колкото си искат.
20
0
 
6
 
! Отговори
нЕма лабаво преди 9 месеца
Храната от ол инклузив не се разхищава. Има свинеферма близо до Ахелой. Микробуси я носят я в бидони и т.н. Отделно миячките прибират остатъци колкото могат да носят...
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ол инклузива в сегашния си вид трябва да отпадне - има огромно хабене на храна. Тя трябва да е по-малко и добре приготвена, а хората да се самоконтролират и да не разхищават.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само за блок масата има сирене за 3.80, вратна пържола за 3.10 и други цени по - евтини от соца! Нека си ходят хората да лапат деликатеси на черноморието!
17
0
 
12
 
! Отговори
малограмажни порции преди 9 месеца
борба за икономии, свинско за телешко-цена, детски порции за мъжки....
16
1
 
17
 
! Отговори
От 22 преди 9 месеца
А това как българското черноморие да отговаря на критериите на българския турист, си е проблем на туроператорите, а не на българския турист.бългаският турист няма проблем той има необходимият избор от възможности, така че няма от какво да се оплакваме.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За какво да се оплакват, в момента българина има голям избор от възможности за почивка , така че различни избори покриват всички възможни критерии.
14
0
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Не се оплакват.Няма ги по морето.
13
1
 
19
 
! Отговори
морски преди 9 месеца
Всичко е по мафиотски начин свързано. Повярвате ли на наглия викач, вие сте излъгани веднага. Всеки ресторант е BEST, малките хотелчета пък са бутикови и така нататък. Нелегалните рибни борси са свързани със кръчмите на алчните печалбари. В тези кръчмета ядат и пият безплатно разни полицаи, хитри адвокати и др. Може да се оплачете на арменския поп Синдик Синдикян...
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От разстройство.
11
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
2, 'Бях в Амстердам за 3 дена да инсталирам електронни брави в един хотел' -- много ясно че като г анчовец няма да си бил там на бизнес среща с изпълнителния директор на хотела!
10
0
 
17
 
! Отговори
Леля Гичка преди 9 месеца
От какво се оплакват, от какво ли?От чадъра, 5 лв.
9
3
 
24
 
! Отговори
Бургазки вечери преди 9 месеца
Денем от плуващи лай ненца, нощем от дебели сметки. Ако се приберат без да минат през инфекциозното вопще не се оплакват.
8
3
 
16
 
! Отговори
Баба Гица преди 9 месеца
Изобщо дори не се оплакват, защото не ходят на морето, което визирате. Отдавна сме на друго море и с гледка към Атласките планини. А иначе винаги ще се намери нещо за мрънкачите да мрънкат. Туй не им било както трябва, онуй не им харесвало... Насладете се на момента. Един ден ще имате хубави спомени. Не как храната била стара или негодна... Готвената храна и без това е мър тва. На един ден или три дни само все по-ясно проличава каква е материята. Предпочитам плодове и зеленчуци без преработка
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никой ли не се оплаква от това, че няма плажове без концесионер и без огромни сгради досами морето? Защото такива места не останаха, а хората, които идват тук от чужбина, вероятно искат да имат и опцията да излязат от града за малко. И шума от клаксони и форсиране на двигатели.
6
1
 
11
 
! Отговори
от Варна преди 9 месеца
Във Варна качествената трицона не се предлага на крайбрежните капанчета, а във вътрешността на града. Вероятно няма смисъл да обяснявам как точно заведенията на първа линия минават качествен контрол.
5
0
 
14
 
! Отговори
Реклама преди 9 месеца
Стига с тез реклами прекалявате