Директорка на детска градина: Дръжте си децата вкъщи!

Опитала да ограничи броя на децата през лятото
29 юни 2023 11:03, Стела Стоянова
32
Директорка на детска градина: Дръжте си децата вкъщи!
Снимка БГНЕС

Странно съобщение, закачено на вратите на детска градина „Юрий Гагарин” в Годеч, посреща родителите.

Бележката, написана от директорката, гласи, че само крайно нуждаещи се деца ще могат да посещават детското заведение през летния сезон, тъй като се сформира една-единствена група. „Всички, които имат отпуск, баби, дядовци, работят онлайн, да си останат вкъщи. Ще бъде направена проверка”, пише в съобщението.

"На 12-и май направихме среща с родителите на децата, които отиват на училище. Присъстваха 19 родители, на които подробно обясних всичко, което ще се случи в детската градина през летния период. Детската градина работи целогодишно - плътно заставам зад децата", каза директорката Зорка Александрова пред Нова тв.

От Община Годеч разбират за бележката от социалните мрежи. Получили и официален сигнал от Регионалното управление на образованието.

"Считам поставянето на бележката за самоволно действие, което не е съгласувано с общината. Указано е да се коригира, както и графикът за ползване на отпуск от персонала", посочи Надя Сотирова, заместник-кмет.

Общинският съветник Богомил Богомилов пък написа във фейсбук, че няма ясни критерии кое дете е нуждаещо се, директорката Зорка Александрова сама решава кое дете да вземе, а това е злоупотреба със служебно положение.

"Нясно сме, че персоналът има нужда от отпуска, но е редно отпуските да бъдат организирани чрез редуване на отсъстващите, така ме да не се блокира работата на детското заведение", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: детска градинаотпуски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А знаете ли колко потърпевши са хората които имат колеги с малки деца? Тези с децата все са с предимство за отпуски, все са в болнични, а цялата работа пада върху другите. Защото и на работното място нон стоп коментират децата и учителките, дават съвети на баби, дядовци, приятелки...
29
0
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 9 месеца
Има логика, но ....звучи като, айде и аз ще си ходя!
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
общинския съветник да отиде да работи в детската градина за една седмица - САМ, с 30-40 деца, да го видим как ще издържи
27
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще бъде направена проверка - От държавна сигурност на детската градина! Каква е тазидиректорка от ДС ли е? Мързеливци, миризлив ци
26
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
за съжаление е така - има страшно неадекватни и нагли родители, забравили за децата си и имащи ги за поредната "лъскава играчка"
25
8
 
14
 
! Отговори
1111 преди 9 месеца
Това изнудване е АБСОЛЮТНО НАВСЯКЪДЕ.Особено в яслените групи. И после се чудят защо майките не се връщат на работа.
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да аз съм пенсионирана детска учителка в голям град, започнах на 22г с 50 деца по списък, работехме и в събота. Нагледах се на много странни истини, ще споделя нещо което не можах да забравя през годините- събота е, аз съм след обяд на работа в сборна група, взимат всики деца остава едно, което трудно си изрича името, чакам до 21часа, после го обличам хващам последния автобус и си го прибирам в къщи, детето плака през цялото време, не ме познава, всичко наоколо е непознато,а майката на село.
23
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно много детски учителки в платен отпуск пишат тук, за жалост се вижда какво е отношението им спрямо деца и родители.
22
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно някои майки, ако въобще е това правилния термнин, трудно се справят с гледането на дете и са свикнали все някой друг да им дундурка децата, а те само го вземат и го разкарват като кученце вечер или в събота, като може в събота и бабата пък да гледа детето, а ТЯ-мамито да го вземе "да го врътне" за една разходка и да го върне "скапана" на бабето и после пак на детската градина
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
16- Вие чували ли сте за делигирани бюджети, в големите градове през лятото сборните групи са с 30/40деца и да само на работещи родители и така е от много години.
20
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
за две-три седмици ли не можете да изтърпите, с извинение, *** в къщи - какви родители сте - ако може и през нощта някой да ви гледа децата ще е най-добре, нали и бг мамчето да си взема златното яйце само за събота и неделя
19
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е директорката го е написала - нуждаещите се да ходят, другите да си стоят вкъщи. Кво пак се пенявите, че некой ви ограничил безпределните права?
18
12
 
8
 
! Отговори
хм преди 9 месеца
Ми уволнете я!И другите веднага ще се научат!
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Очевидно някои работодатели не се интересуват от това дали даскалицата в градината почива и не позволява на родителите са си ползват целия отпуск през лятото!!!
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 15 "а не да обясняват на родителите са си държат децата вкъщи!" Това звучи направо зловещо... Толкова много ли не си харесвате децата? :(
15
13
 
14
 
! Отговори
До 15 преди 9 месеца
Егати нелепия коментар! Учителките докато си ползват полагаемия годишен отпуск, директорите да си намерят персонал по заместване, а не да обясняват на родителите са си държат децата вкъщи!
14
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
егати нахалните родители - от детската градина нямат ли право да си починат 20 дена в годината, да ползват отпуск? оная ми ти лелка с чичака си бичи на морето и се плацика в отпуската си летно време, докато й гледат детските учителки златното яйце, мазното майче бичи айляк и се помпи с поредния любовник, а детето захвърлено на грижите в детската градина
13
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Факт! Ако искате децата ви да растат щастливи, да са възпитани, умни, съзнателни и ученолюбиви, трябва сами да си ги гледате и възпитавате.
12
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Точно така, всеки родител, който го е грижа в каква среда ще расте и възпитава детето му, никога не трябва да го поверява на персонала на българска детска градина! При лелки с психични отклонения, които комуникират с децата не със слово, а с шамари и обидни думи и им създават психични травми от невръстна възраст. После родителите се чудят откъде децата им имат агресивно поведение.
11
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Учителките трябва да ползват годишният отпуск, не се разрешава отпуската да се пренася в следващата година, от скоро и 2 гр е задължителна, разбирай отсъствие само ако детето и персонала са болни, ползването на ДГ само от работещи родители през летните дни е много отдавна- може би от 20 години не видях защо беше тоя шум. И още нещо днес идва, утре не- по какъв начин ще се разпределят леглата за всяко дете идващо/не идващо ще се сменят чаршафите ли а ако детето ви сподели че е спало в чуждо легло