Брегов: Моделът ще остане същият

Очаквания за Борислав Сарафов
7 юли 2023 16:50, Росен Стойчев
4
Брегов: Моделът ще остане същият
Снимка: БГНЕС

"Придава се дисидентски оттенък на г-н Сарафов, който ще приключи с това, че ще има сигурно малко наказани и то тези, които са били по-верни на Гешев. Все пак някаква жертва трябва да бъде дадена. Най-вероятно и сега ще има някои дребни жертви, които да бъдат пренесени в задоволяване на общественото недоволство и всичко ще приключи до там, а моделът ще остане същият".

Още по темата
Това мнение изказа пред БНР Иван Брегов от Правната програма на Института за пазарна икономика.

"Има нещо тревожно в това доколко активна е съдийската общност да прояви инициатива и желание да се впише като такава, от чиито членове да бъдат избрани представители, които да могат да бъдат назначени от прокурорската колегия за прокурор по разследването на главния прокурор и неговия заместник. Само един от ВКС, само 5 от 27 кандидати са от окръжни и апелативни съдилища в страната. Бяха допуснати 22-ма, които да бъдат вписани в тази листа и те са предимно от София. Това показва, че така строго демократичните принципи, на които вярваме, имат различно влияние в София и в страната, което е доста неприятно", коментира той в интервю за БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
пришълецът преди 9 месеца
Ислямска република и шариат:)))
2
0
 
5
 
! Отговори
Очаквания са за преди 9 месеца
пак за наши хора и старата песен на нов глас и тиквито ще се пъчи и без имунитет
1
1
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 9 месеца
Браво на г-н Брегов, но най-вече лично на неловките партийни и държавни ръководители и краководители, че не просто стоят и си почиват, ами наблюдават зорко, дори бих казал много зорко точно кои части на модела ще се променят и кои ще останат същите и при нужда незабавно информира обществото, за да е подготвено то. Браво!