Повече от 600 спални места всяка вечер пътуват в направление Варна

БДЖ: Посегателствата върху влаковете да се считат за криминално деяние
12 юли 2023 12:18, Анисия Иванова
16

Повече от 600 спални места всяка вечер предлага БДЖ в направлението за Варна. Това каза директорът "Продажби и обслужване" в БДЖ Ивайло Георгиев в предаването "България сутрин".

Той обясни, че общо 20 са спалните вагони, които пътуват по направленията Плевен-Варна и София-Карлово-Варна. Отделно има и пет кушет вагона, с които се обслужва направлението от Северна България към Бургас.

Георгиев припомни, че заради засиления интерес към таза услуга през този летен сезон има пуснати два допълнителни нощни влака. Това са София-Карлово-Бургас и Горна Оряховица-Търговище - Шумен-Карнобат-Бургас.

По отношение на закъсненията в железниците той посочи, че това се случва в условия на ремонтни дейности. Гостът даде за пример ремонтите на Централната гара в София и Централна гара Пловдив. Има и жп линии, които са в ремонт и това налага промяна в разписанието на влаковете.

"Честите закъснения се получават от инциденти, но когато извършваме превозите на места с ремонтни дейности, се съобразяваме с тези условия. Намалява скоростта, има участъци, където обичайно пътят е двоен, но при ремонт влаковете се движат по единия път. Ние сме се опитали при тези условия да съхраним голяма част от движението на влаковете. Ако при буря има паднало дърво, прекъснато е електричеството и се наруши разписанието на влаковете, закъснението на един влак се отразява негативно и в разписанието на останалите", обясни Ивайло Георгиев.

Той коментира и последния инцидент, при който машинист пострада от хвърлен по локомотива му камък. По думите му това представлява криминално деяние, тъй като при подобен инцидент може да се стигне и до фатален край.

"Какво ще се случи, ако влакът в следващата гара трябва да спре, а машинистът не може да го спре? Крайно време е тези прояви да се считат като криминални деяния", настоя Георгиев и поясни, че такива инциденти се случват обикновено при игра на деца и всъщност не става въпрос за умисъл.

Гледайте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
цър пър пръц преди 9 месеца
Недостатъчно места за тези направления, пътниците купули си илети за седят места искат и те да спинкат на креват.бг ама немаа, ке спинкат на буферите от зад безплатно за 3та класа 🤣🤣🤣 И най-важното в помощ на лок.бригада и ще им е прохладно 😎😎
15
0
 
3
 
! Отговори
t666 преди 9 месеца
Не за криминално деяние трябва да се считат, а за тероризъм !
14
0
 
4
 
! Отговори
Пътник варна преди 9 месеца
Спален вагон , стараят се хоратА.Има необходимото.Но от София за Варна през деня в първа класа ...Ужас.Какво ли и е в по ниската класа....Не смея да мисля.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До9 Е до Мюнхен е и Интересите експрес. За колко ще го вземе.?
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
София - Бургас е с влак 320 км. Средно 60 км/ час. И такава ли е скороста в ЕС.
11
0
 
2
 
! Отговори
До четири преди 9 месеца
Ти до кой клас си учил.270 в едната посока и толкоз в обратната.Ми тя сметката май излезе вярна...
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
и хиляди дървеници също пътуват в тези спални места - ПАЗЕТЕ СЕ, че една ми отмъкна кифтето от сандвича
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
а нощните влакове, са сметнати да пристигнеш около 6ч сутринта, затова и се движат по бавно. Примерно Дюселдорф-Мюнхен го взима 8ч, а са 500км.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
5-ти, безспорно си прав, че часовете са много. Но сравнението с ЕС базирано на факти или малко наизуст го казваш? В Германия скоростните влакове докарват средна около 100км/ч, Франция, Испания са доста по-добре (над 140), Австря, са като немците. Чехия, Полша, Унгария (също ЕС) са под 100 дори.
7
0
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 9 месеца
Да видим как ще е 350лв :)Със самолет 100лв !?!
6
0
 
2
 
! Отговори
Римлянин преди 9 месеца
Римлянски Държавни Джелезници
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички вагони да са спални . Защото това късо разстояние от 300км. София- Бургас да се пътува 6-7 часа си е терор. Никъде в ЕС 300км не се изминават така бавно. И никои не се интересува , че е било евтино . Всеки иска услугата да е качествена.
4
2
 
10
 
! Отговори
Посмали малко преди 9 месеца
Всяка вечер за Варна пътуват 3 влака от София. В единия има 3 спални вагона, в другия - един, в третия 4. Равно на 9 спални вагона, всеки с по 30 места = 270 места! Не 600
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 1 - Но няма да е на цена 35 лв, а към-то 350 лв поне. Вече почва да не ти харесва, нали )))
2
0
 
9
 
! Отговори
Kuncho преди 9 месеца
Тези "посегателства" са терористични актове.Редно е законодателя да си свърши работата и да ги институцонализира по съответния ред. Редно е депутатите да не ползват служебни коли при пътуванията си до избирателните райони, а да ползват услугите на Националния ни ЖП Превозвач.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да бяха предложили двучасово пътуване до Варна и нямаше да има нужда да се хвалят със спални места все едно ще пътуват цяла седмица.