Петима арестувани в Благоевград за жестокост към кучета

Част от тях служители в общинския приют за безстопанствени животни?
13 юли 2023 11:39, Елка Василева
31
Петима арестувани в Благоевград за жестокост към кучета
Снимка: архив, БГНЕС

Със заповед за задържане до 24 часа от органите на реда са арестувани трима мъже от Благоевград, един мъж от Кочериново и жена от Благоевград, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Благоевград.

На 12 юли е образувано досъдебно производство за извършено престъпление във връзка с постъпил сигнал в дирекцията, че от неустановена дата до 12 юли е проявена жестокост към куче. От ОДМВР – Благоевград съобщават, че деянието е извършено от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полага грижи за тях.

В социалните мрежи вчера се появи информация, че част от задържаните са служители в общинския приют за безстопанствени животни.

В позиция на кмета на Благоевград Илко Стоянов, разпространена до медиите, е посочено, че кучетата, установени при задържането, са извозвани от Благоевград до Дупница, за да бъдат прегледани и третирани в клиниката на ветеринаря към общинското предприятие „Приют за безстопанствени животни“.

В позицията се казва още, че кучетата са живи и са били извозвани за рутинна манипулация.
(БТА, Десислава Велкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колкото повече коментари чета толкова повече заобичвам кучетата. Хората са най опасните зверове.
21
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко загриженост за кучетата?, А затова че не можеш да излезеш и се разходим в Благоевград, за да могат кучетата да се разхождат свободно кой ще даде отговор. Ако трябваше да избирам бих предпочел да съм куче. Кучетата имат права и закон , хората не.
20
12
 
7
 
! Отговори
Другарят Сталин преди 10 месеца
Има куче, има проблем, няма куче - няма проблем!
19
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
РЕШЕНИЕТО :свински черен дроб напоен с антифриз
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами приберете ги тия животни в приюти, за да не ги тормозят някакви луди. После приберете и лудите? Всичко пуснато навънка, психопати, песове... после ама станало престъпление. А не бе! Ще се гушкат всички под дъгата. То и педо*или бродят навън, пуснете си безпризорно децата и ревете после, че станала случката. Много милеем за кучинцата ама в нас да си ги вземе, абсурд! Другите са виновни!
17
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 10 месеца
До Шоп: Коренция - нещо съм задрфемал : 7/11= 63% е броя на rпynцитe.
16
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 10 месеца
До Реалист: 4 плюса / 7 минуса = 57% от населението са без акъл. Затова в страната животът е дразнещ и стандартът невисок.
15
9
 
8
 
! Отговори
От хората преди 10 месеца
Ще има ли милост за хората,болни,с ниски пенсии,до кога децата ще събират капачки.Господа,срам.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така наречената "появи информация" представляваше клип (барабар с физиономиите им), как са хванали общинарите с личен автомобил да извеждат от града здраво упоени кучета, като автомобила беше без решетки, кучетата бяха метнати в багажника на комбито, без клетки (само за това ако ме спре кат ще ме съсипе), а пък тез са от "близките" на кмета от ИТН (Бивш ГЕРБ-ер).Не че е добре кучетата да се разхождат в града, ама не се прави така.
13
2
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 10 месеца
Ама всички 6ай 7аньовци ли сте така?
12
19
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Тая магария с хрантутенето на noмияpитe е едно законно - но неморално - грабене на народни пари. Тия трябва да се евтанизират, а не да пълнят улиците и да хапят хората.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дайте имената на тия *** дето тормозят кучетата. Иначе съм 1001% съгласен с мненията долу. Виновен е 6ай 7аньо който си купува куче без да има намерението да го гледа. Скотщина! Както вика Вазов "Елате ни вижте".
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От няколкото коментара написани до тук се вижда психическото състояние на голяма част от българите....българина е злобен, комплексиран, с манталитет на *** ***, с психически отклонения и нещастен в своето ежедневие и най вече изтрещял. И има нужда освен от връщане на село, където му е мястото при кравите също и от сериозни закони, които да се прилагат, като се почне от такъв за насилие над животните и такъв за психично здраве - лудите да ги прибират в лудницата.
9
4
 
9
 
! Отговори
до Не трий.. преди 10 месеца
Проблемъ не у Песо, а у Ганчу! Взел нашенецъ куче, гледал го една седмица и като му мине меракъ го хвърля на улицата... Общината съ бара за оная работъ и съ прай, че проблмъ не същетвува дорде не стане некоя беля..., а решението е простичко, на Запад съ го решили и немат проблем и даже ни показват как ама Ганчу си знай свойто!
8
8
 
15
 
! Отговори
мхм преди 10 месеца
Мили съграждани,усащате ли как нещата лека полека си идват на мястото:Ако преди 10 години бе подаден сигнал за тормоз над животно отговора беше смях и ирония и след години обществен натиск и сигнали нещата взеха да се променят.Това важи за всичко - Сигнализирайте и упражнявайте граждански натиск!
7
9
 
13
 
! Отговори
НЕ ТРИЙ БЕ ПЕС преди 10 месеца
3, 'Днескъ кучета, утре хора' -- ама в бг песо има повече права от человека
6
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Псайхо болна ку.чкарска държава. Всеки в клетка 40 кв.м. гледа някой див питбул, ротвайлер, дого, мастиф. За да може сутрин да се почувства значим и да ги е страх от него. Поне да гледаха коне, кози, овце, кокошки поне щеше да има някаква полза. Пак см.ърди ама има добавена стойност.
5
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Ами , то тия от Благоевград и околията , особено от Кочериново са с намалени умствени способности по принцип !
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С какво кучетата са заслужили специално отношение. А другите животни по кланици и ферми които се отглеждат за месо не са ли подложени на жестокост. Но там никой не ги закача.
3
5
 
12
 
! Отговори
ъц преди 10 месеца
Днескъ кучета, утре хора..., ей така, се почва.