Влаковете на жп-гарата в Бургас закъсняват с часове

Десетки пътници са блокирани и чакат
18
Влаковете на жп-гарата в Бургас закъсняват с часове
Снимка: БГНЕС

Десетки пътници чакат на жп-гарата в Бургас заради закъснения на влаковете. Проблеми има както за заминаващите, така и за пристигащите композиции, предаде БНР.

Според пътници има повреда в контактната мрежа по трасето.

Влакове в 6,30 ч. за Варна и 7,20 ч. за София са тръгнали с огромно закъснение – единият с повече от два часа, а другия малко повече от час закъснение от предвиденото по разписание.

Обявеното закъснение за влака в 8,45 ч. за София пък бе 63 минути.

"Пътуваме за София. Бяхме на морето и сега се прибираме, но влакът има закъснение. Обясниха ни, че има проблем в мрежата, но започнаха да пускат вече влакове", оплакаха се пътници. 

След поетапното тръгване на сутрешните влакове, се оказа, че проблемите застигат и следобедните. Според електронното табло на жп-гарата влакът за Стара Загора вместо в 13,30, ще поеме от Бургас с 80 минути закъснение - в 14,50 ч.

Пристигащите композиции също закъсняват. Влакът от Дъскотна, който трябва да пристигне в Бургас в 12 часа, се очаква след 14 часа. 
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Бургасвлаковегара
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Кило преди 9 месеца
Е нали щяха да бъдат по-бързи от колите
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе важното е, че плстоянно пускат статии как с влак ще се пътува по-бързо от кола щото сме щели да купувае едно там бързи влаково за едни там пари и за едни там комисионни дето още отидат в ппдбт+гербпдс
15
5
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 9 месеца
БДЖ - отдавна потънала фирма, чрез която се крадат милярди национални дотации. Тотална и пълна държавна разруха и анархия...!
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сефте! Това все пак си е Боже, Дано стигна Жив!
13
3
 
9
 
! Отговори
Рендету преди 9 месеца
За 30 години на жп транспорта в Бг! Да живей автобусната мафия и Винету! превърнаха БДЖ в Индийски клон
12
3
 
7
 
! Отговори
До 456 преди 9 месеца
Когато последно пътувах с БДЖ беше точно влака Пловдив Бургас! Значи остави това, че ти се иска да се самоубиеш някъде към Нова Загора! Но пътуването тогава продължи повече от 7 часа! И после чета за някакъв влак в Китай Примерно Пекин-Шанхай където разстоянието е 1100км и го вземали за 5 часа! А разстоянието Пловдив-Бургас е някъде 250км и тогава го взехме за над 7 часа! Еми ...
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде стига сте мрънкали, писна ми от мрънкащи и вечно недоволни!!! Мислете позитивно - вече се е оправила повредата!
10
3
 
11
 
! Отговори
Ц преди 9 месеца
Жега е. Всичко се случва. Не бъдете толкова претенциозни! Радвайте се на живота докато още можете!!! Че бързо отлита!
9
3
 
5
 
! Отговори
456 преди 9 месеца
ПЪТУВАМ САМО С БДЖ!!! ЧУДЕСНИ СА ЕЛЕКТРИЧКИТЕ С КЛИМАТИЦИ , И СЪОБЩАВАТ ИДВАЩАТА ГАРА. ДАЖЕ И СЕГА ПИША ВЪВ ВЛАКА. ОБАЧЕ БЪРЗИТЕ ВЛАКОВЕ СА ЗА ИСТОРИЯТА. УВИ.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
пари трябва да ми дават, за да се изложа на заразите и мизерията в нашите влакове!
7
4
 
7
 
! Отговори
... преди 9 месеца
значи когато чета статии за БДЖ и винаги ама винаги знам, че този който пише статията може би е пътувал 1 път с БДЖ през живота си! Сега аз вече от 10г НЕ пътувам с БДЖ! понеже когато пътувах с БДЖ нямаше ни един път в който да е нямало закъснение на влака! с 10-20 минути, но закъснение винаги ама винаги имаше! А дори не говоря за закъснения от по 12 часа! на които лично съм попадал! Така, че БДЖ и точност това са две абсолютно НЕ съвместими неща!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
е то закъснението да им е проблема, а липсата на климатици, лепнещата мръсотия, наслоявана с години, за тоалетните да не говорим, нови влакове май само до пловдив има и те са нови, купени на старо, останалите... да се оправят
5
2
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 9 месеца
Да, като в Германия - там плащат и още как, а закъсненията са легендарни, но на никого не му пука. Ако щеш живей.
4
7
 
9
 
! Отговори
за без пари преди 9 месеца
толкова,благодарете се,че изобщо има влакове,като почнете да плащате ще имате и претенции,а до тогава си затваряйте гну сни те усти
3
2
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 9 месеца
Няма да престанат. Всичко приватизирано разчита на построеното през соца, докато може да кара без поддръжка, след което се закрива и отива на скрап.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Европейският съюз харесва това. Ще похвали България.
1
5
 
8
 
! Отговори
Нека позная, преди 9 месеца
всичките тези закъснения, аварии на трасета и вагони ще престанат само ако БДЖ бъде приватизирано? От години имат мераци и работят в тая насока. Не се знае само кой точно е тоя дето ще го "лапне".