Протест край вилна зона "Росенец" заради скъпа вода

Ремонт не е правен от 40 години
22 юли 2023 20:00, Стела Стоянова
4
Протест край вилна зона "Росенец" заради скъпа вода
Снимка БГНЕС

Тече протест край главния път Бургас-Созопол. Жителите на вилна зона "Росенец" недоволстват заради начислени високи сметки за вода, която по думите им не са изразходили. Протестът е срещу забавеното изграждане на нов водопровод в населеното място, предаде БНТ.

Хората казват, че ремонт не е правен от над 40 години, когато е построено водното съоръжение от самите тях. В началото на месеца получили уведомително писмо от ВиК, че дължат шестцифрена сума за вода. Ако не бъде платена до края на месеца, водоподаването ще бъде прекъснато.

От дружеството заявиха, че сумата е начислена от общия водомер на вилната зона и вече няколко пъти са правени компромиси. Въпреки това протестиращите смятат, че заради окаяното състояние на водопровода има течове, за които те разбират късно и така се начисляват високите сметки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: протестРосенец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами да си го ремонтират след като е техен. Да дръпнат един заем да подновят тръбите и после да го изплащат. В блока където живеех плащаха по 45евро стълбище от които 30 бяха за да изплащат подновяването на асансьора-
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да бе, не са. Всичките си поливат доматите там и си правят углушки после. Зимата защо няма течове по този водопровод? Само лятно време се пропуква.
1
1
 
6
 
! Отговори
дедо ви преди 9 месеца
на доган дали му е скъпа , всъщност той сметки плаща ли ??? алоооо , ицко лодкаря , що не се качиш пак на лодката и да провериш ? може и клипче пак да направиш как не ти дават да акостираш на турска земя :)