Хотелиери отказват да работят с български туроператори

Обяснение на запознати
23 юли 2023 09:20, Росен Стойчев
80
Хотелиери отказват да работят с български туроператори
Снимка: БГНЕС

Сдружение на туроператорите и туристическите агенти "Обединение "Бъдеще за туризма" поставя проблема, че хотелиери у нас отказват да работят с български туроператори. Разочароващи са случаите, в които цената за резервация през туроператор се различава от тази на рецепцията или през електронните резервационни системи, съобщи БНР.

Някои клиенти се чувстват по-сигурни, когато резервират през туроператор, посочва Павлина Илиева - председател на "Обединение "Бъдеще за туризма":

Още по темата

"Когато клиентът мине през туроператор, той знае със сигурност, че ще ползва услугата. Ако се случи нещо, поради което не може да стане настаняването, той задължително ще си получи парите от туроператора".

Някои хотели обаче предпочитат клиентът да направи директно резервацията. Какво най-често отговарят хотелите: "Най-честият отговор е: "Ние не работим с български туроператор". Част от хотелите казват, че работят само през електронни системи".

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация заявиха, че не им е известно да съществува подобен проблем.

Георги Щерев, председател на организацията, заяви: "Има и хора, които работят през платформите. Това е тяхно мнение, но достатъчно други адекватни места има, където може да се работи. И едните, и другите са нужни във веригата и по доста неща се подпомагат и работят за качествен продукт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: туристихотелиери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българските *уроператори, освен да изнудват хотелите - друга политика нямаха. От години изнудват хотелите за ниски цени, а цените към клиента се повишават. Още преди 10+ години се оказа че почивка в български курорт е по евтино да се вземе през чужд туроператор, и то по евтино с 25-30%... Ползвайте Air BnB и booking и др. такива, или си харесайте хотел и резервирате директно. Нека пишман бизнесмените да ходят при руския кораб.
72
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е зле да черпят опит от Турция и Гърция, и колкото и да е луксозно, все пак е Черноморието, много бетон, липса на природа, цени на френската Ривиера. :))
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
алчни мутрински ***
70
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този сезон може и да е повратна точка за черноморския туризъм. Вече не могат да крият сериозния отлив на клиенти. Поне си признават: "Имаме проблем, причините са комплексни".
69
0
 
35
 
! Отговори
Г. Петров преди 8 месеца
В началото на годината се опитах да резервирам на няколко места в Албена. Тези там не знаят на коя планета живеят, камо ли как се прави бизнес. Обноските са им като на пещерни хора.
68
0
 
13
 
! Отговори
Мама Здравка преди 8 месеца
Аз съм Здравка, щото не ходя на бетон да хващам ревматизъм.
67
3
 
6
 
! Отговори
Русия преди 8 месеца
Руските туристи що не ги заместят наркуманцити. Памперса да прати ***
66
1
 
22
 
! Отговори
Банкеръ преди 8 месеца
Как е гда Хотелиери без туристи.Класическа ситуация презастрояване,бетон,чалга на корем,чадъри,шезлонги,атракциони всичко е,като в Гърция а нема хора.Сипете си по едно Узо и питайте някой икономист аджеба що така стана.
65
5
 
7
 
! Отговори
Бери си лайката! преди 8 месеца
До българинКолкото и да е странно на мороните , в България има и почтенни предприемачи с 32 годишен опит зад гърба си,за които екипа е на първо място.На такива предприемачи и отношението им към клиента е на световно ниво.Но дегенератите това няма как да го знаят,щото са тежко маргинализирани!
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Повечето хотелиери са всъщност магистрати. Трябва държавата да направи едно МВР само за хотелиерството и престъпленията, свързани с него. Първо да се направи регистър на собствениците. Всички знаем че хотел Поморие и аква хотел Бургас са на Костя никалаевич, а не на Митко Събев и така нататък. После - за да съществува един хотел, той е свързан с роми от дълбочината на страната, с кражби, с проституция, с наркотици, всеки един хотел в слънчев бряг. Не знам защо не правят акция през нощта
63
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И ние българите отказваме да работим с българските "хотелиери". И не желаем от нашите данъци да се плащат субсидии на некадърните мутро-бизнесмени
62
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е аз в България никога няма да отида на почивка и е без значение как работят. Ще дойде време и да не работят защото няма да има кой да отиде.
61
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не стъпваме на българското черноморие, харчим си парите навън, там цена, качество, внимание е на ниво. В Гърция, Турция, Сърбия или Албания излиза по-евтино от България, а всичко е в пъти по-добро.
60
0
 
27
 
! Отговори
Селяндурина преди 8 месеца
Той бългаският "бизнесмен" добре го е описал Алеко Константинов.
59
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Спомняте ли си, че веднага след 1988г всичките имоти по река Камчия, бяха дадени на Москва безплатно?
58
1
 
24
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 8 месеца
Съвсем нормално е...Хотелиерите не искат да делят печалбата с никого...
57
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма български бизнесмени въобще. Един мой приятел в град Русе след 1988 и други мой приятели по други градове се постараха да открият функционален, работещ за българите бизнес! Дойдоха османкопейкаджиите от София и всичките ги закриха, затриха!
56
0
 
28
 
! Отговори
Anonymous преди 8 месеца
Няма проблем, и народа не иска да работи с бг хотелиери.
55
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Наште хотелиери искат сами да изработват туристите без чужда помош.
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз нямам пари за море.