Санаториум затвори врати заради безводие

Той се намира в свищовското село Овча могила
Обновена: 24 юли 2023 19:25 | 24 юли 2023 13:01, Стела Стоянова
7
Санаториум затвори врати заради безводие
Снимка БГНЕС

Специализираната болница за рехабилитация в село Овча могила днес затваря врати заради безводието, съобщиха от общинската администрация в Свищов.

Това се случва една седмица след като кметът на Община Свищов д-р Генчо Генчев обяви безсрочно бедствено положение заради нарушено водоподаване в селото.

От днес болницата спира своята дейност за неопределено време, след като в продължение на денонощие по водопреносната мрежа не е потичала нито капка вода. Преустановява се и приемът в Дома за хора с деменция, а за неговите обитатели ще бъде осигурен резервоар.

Общината все още чака зелена светлина от няколко министерства по изготвените и внесени преди две години проекти за преодоляване на водната криза, съобщи кметът на Свищов, пише "24 часа".

На 17 юли д-р Генчо Генчев обяви безсрочно бедствено положение в село Овча могила. Той изпрати молба към Министерството на регионалното развитие и благоустройство за спешна помощ за справяне с нарушеното водоподаване на територията на селото. Напълно без вода в момента са няколко квартала в село Овча Могила, като са засегнати над 1200 души. В предбедствено положение се намират още три села в общината – Червена, Горна Студена и Александрово, коментира кметът.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ей при Бай Тошо се откриваха лечебни заведения, училища и културни центрове. Сега само затварят.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно най важно е да се удлетворят нпо и посолството. Гарантирани пари за вестинг хау и дънди и американска марица, за хартиени самолети и т.н. А и да се подарява на окраина
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да ви е честита промяната на радеф и шайката му г.р.и.н.д.ъ.р.и
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проблемът с водата е основен за държавата. Но не и за ***. Не и за умно-красивите, които окупираха властта.