Катастрофата на "Тракия": Тир спукал гума, помел няколко коли

При инцидента са ранени четирима
Обновена: 26 юли 2023 11:19 | 26 юли 2023 11:19, Красимир Ангелов
30
Катастрофата на "Тракия": Тир спукал гума, помел няколко коли
Снимка: Facebook/Катастрофи България/Мартина Иванова

Камион е предизвикал сериозната катастрофа на автомагистрала "Тракия" при 324 км в района на Карнобат. Инцидентът е станал в 9.23 часа тази сутрин, съобщава БНР.

Тежкотоварният автомобил се е движел в посока Бургас. Шофьорът е спукал гума, а в следствие на това водачът губи контрол и камионът, късайки двете средни предпазни мантинели, блъска 3 леки коли, пътуващи в посока София.

Пострадали са четирима - тримата водачи на леките коли и един пътник, които са откарани в болница. По първоначална информация те са контактни и в съзнание.

Заради катастрофата магистрала "Тракия" е затворена и в двете посоки около мястото на инциента.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: през п.в. „Карнобат“ - Лозенец - Зимница - АМ „Тракия“, призовават от агенция "Пътна инфраструктура".

Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент, припомнят от АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Ххх преди 8 месеца
Това не е магистрала,тира е неизправен,мантинелата е слаба
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТИР-а се е движил, не се е движел. Алоооо.... Редактори нямате ли?!
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кога тировете ще се качват на влака, вместо да задръстват и застрашават пътищата? И цената ще бъде по-ниска, и по-малко изгорели газове, и безопасност по пътищата.
15
0
 
17
 
! Отговори
Общ работник преди 8 месеца
Айде пак Carmaggedon по пътищата!! А относно "спуканата" гума, най-вероятно не се спукала, а се пръснала! Случва се от зверско претоварване, кофти настилка и най-вече се случва на гуми пета употреба! И въпреки лошите пътища, подобни случки на практика се свеждат до нула ако се слагат нови гуми навреме и не се претоварва машината. Щото сега познайте кой ще е виновен? Сещате се, нали? Естествено, че ще е шофьора. Защото е склонил да подкара претоварен камион с износени гуми. А чорбаджията ще му..
14
0
 
18
 
! Отговори
Дочо Булгуров преди 8 месеца
По тая магистрала да те е страх да караш вече,пияни,дрогирани,тирове,шумахеровци с присвяткащи фарове.като влакче на ужасите е!
13
0
 
16
 
! Отговори
Някой преди 8 месеца
Нямаше ли забрана за движение на товарни автомобили над 20 тона, през летните месеци, когато температурата е над 30 градуса от 08-20 часа...
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как разбрахте че е спукал гума и в следствие на това е катастрофирал? Бугарпитека шофьор ли ви каза? Или камиона е бил претоварен и е загубил управление опитвайки се да изпреварва? Защо е тръгнал от най-лява лента?
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Карат с гуми на 15г и после проблеми. Кой ще плати за ремонта на мантинелите, пак ли аз? Ай стига вече, то няма смисъл да работя като ми вземат по 25% от заплатата, и отделно винетки, застраховки и подобни глупости.
10
1
 
14
 
! Отговори
Цецо швепса преди 8 месеца
Това е на Динко от Ямбол камиона пълен със скрап
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Карнобат, Айтос.... са гробища за автомобили. все там стават катастрофите... тия кметове няма ли да се размърдат да направят нещо или са заети в предизборна кампания?
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да се проверят гумите на камиона, дали са с достатъчен грайфер. В София редовно виждам претоварени самосвали с износени гуми. Преди малко повече от 10 години на Околовръстното спукана гума на камион буквално обезглавява човек в лек автомобил.
7
7
 
6
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 8 месеца
Аз съм пукал гума много пъти.И празен и пълен.И предна и на ремарке.Като и доиде времето гърми и толкос.
6
0
 
5
 
! Отговори
можеше преди 8 месеца
да удържи волана и да напусне платното в дясно . карал е със 100 . от безопасноста ги съветват . Зрелищни катастрофи . От кат могат да го арестуват . ах море ах кеф . няма магистрални патрули достатъчно
5
2
 
12
 
! Отговори
Фен на танас преди 8 месеца
Само разбирачи. Всичко се случва и при празен камион сме пукали гума която скъса маркуча за спирачките и стана страшно. Има си хора които разбират и дано няма жертви!
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо шофьорът камионът не е спазвал ограничението да не пътува при екстремни температури?
3
1
 
24
 
! Отговори
Класика преди 8 месеца
Претоварен и с висока скорост,гумите прегряват скоростния индекс е маса/км/ч. При 30тона е 90 км/ч при 40 тона е 70макс. скорост. Класическа простотия на тираджия.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може да е бил пиян; Може да е снимал клип за Тик-ток, докато кара; Може да е бил с гуми, подходящи само за бракуване; Може да е бил претоварен - а може и всичко изброено наведнъж! Разбира се, както винаги, след дъжд - качулка, вместо такива хора да се спират от движение по пътищата, те помитат след себе си невинни хора! Увеличете им заплатите на катаджиите, под 10000 лева заплата да няма!
1
6
 
17
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 8 месеца
Само една гума не може да събори ТИР. Нещо друго е станало най-вероятно заспиване.