Служебно правителство трябва да има само в екстремен случай, смята Борисов

"Много му хареса две години и половина еднолично да управлява всичко в държавата", заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 30 юли 2023 19:53 | 30 юли 2023 18:30, Красимир Ангелов
92
Служебно правителство трябва да има само в екстремен случай, смята Борисов
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство е нещо, което би трябвало да го има само в супер екстремен случай в една парламентарна република, каза в отговор на журналистически въпрос в Каспичан лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според Борисов парламентът е мястото, където трябва да се решават всички въпроси. „Служебното правителство в нашата конституция е заложено в някаква случайна неразбираемост между партиите“, посочи Борисов.

"Много му хареса две години и половина еднолично да управлява всичко в държавата и накрая да каже, че са били добри служебните министри и правителство. Две години и половина ми кажете едно нещо направено в държавата, освен повтарянето от всички – хаос, мизерия, чудовищна инфлация, обраха ви с по един лев от нафтата и бензина, стопиха ви приходите и спестяванията, е това са успешните му правителства", каза още Борисов, визирайки президента Румен Радев.

Борисов отбеляза, че за да стигне до Каспичан е минал с автомобила си по автомагистрала „Хемус“, „по-точно по нямащата я магистрала. Сега щеше да е готова до Велико Търново и да е подминала Търговище“, посочи лидерът на ГЕРБ. Е това ви донесе това служебно правителство, стотици знайни и незнайни премиери, министри от никого неизбрани, посочени еднолично от един човек“, заяви Борисов.

"За кметски избори ГЕРБ ще говори след 15 септември. До тогава текат събранията, номинациите, хората в градовете и структурите ни предлагат по няколко кандидата и тогава вече Изпълнителната комисия на партията, където има спор, ще го реши", каза още Борисов.

"Беше важно да се приеме законът за домашното насилие, промените в Наказателния кодекс", каза още той коментирайки случая с малтретираното 18-годишно момиче в Стара Загора, за която днес полицията задържа повторно обвиняемия.

Случаят в Стара Загора Бойко Борисов определи като „чудовищен акт“ и допълни, че реакцията на обществото само може да го радва. "Бих се радвал повече, ако, когато има такива случаи и още не са станали зверствата, обществото може да се намеси със своите институции, с общественото мнение", допълни Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
АсфалтПаша преди 9 месеца
Четох биографична справка за Асфалт паша,но никъде не видях информация за това,че е миел колата на Пашата,както и това,че е крал скъпи леки коли от Европа и е лежал в затвора на европейскияБай Ставри
55
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 9 месеца
не ми е ясно що за биологичен материал сме,та търпим такова ДИВО ИЗДЕВАТЕЛСТВО от шепа престъпници ?!
54
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 9 месеца
наглото Банкянско влечуго управлявя ЕДНОЛИЧНО ЦЕЛИ 12 години !!!!...Сегапримата са е взрял в служебните правителства,които ЗАРАДИ НЕГО Президента беше ПРИНУДЕН да състави !..Щащото врътките и номерата на Мутрьото са безкрайни !..Но забележете:..-Те са "против" служебните правителства ,разбирай ако МУТРьО не ги реди,но ако му падне,могло да се състави служебно ..В "екстремен случай" !?!?!...Остават си "вратичка" тия нагли национални предатели..
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КОИ Е БОКО ЕДИН ПРЕСТЪПНИК ОТ ЧЕХИЯ И УНГАРИЯ И ЛЕЖАЛ ПО ТЕХНИТЕ ЗАТВОРИ А В МОМЕНТА ПОДСЪДИМ И В БЪЛГАРИЯ И СЕ СКРИЛ КАТО МИШКА В ПАРЛАМЕНТА
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Президента распуска НС когато НС не може да направи кабинет. Това пише а не какво мисли Лойко.
51
0
 
6
 
! Отговори
ти да видиш преди 9 месеца
Има избори,в парламента влизат 5,6 или 7 партии и в рамките на определен срок трябва да решат кой ще подкрепя партията,която е получила мандат.НЕ МОГАТ или НЕ ИСКАТ, плюят се БУКВАЛНО и се плашат със следващи избори.Какво точно тука им пречи Президента,може би искат да се плюят,ритат,но щом са "вътре"ТЕ ЩЕ РЕШАТ дали и КОГА ще има правителство.Това че от 2 години не може да се гледате в очите,камо ли да управлявате страна АКО не е екстремно,дай да видим твоето определение за екстремност........
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Борците овладяха дьржавата още - през - 90 те и са несменяеми титуляри факт
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дебелото старче го искаме в затвора!!!!!! Връща всичко крадено и при бай Ставри!!!
48
1
 
8
 
! Отговори
Бандитко преди 9 месеца
Кирчо и Кокорчо трябва да сте в правителството за да крадете яко и да ни продадете за тл ъ ста комисионна на господарите си. Поне вече всички разбрахме, че сте една мафия. По- добре служебно правителство от колкото вие.
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обраха ни простото Киро и ококорената Асенка с които се прегърна ТИКВО. Съжалявам, че гласувах за теб.
46
1
 
13
 
! Отговори
акуд преди 9 месеца
служебен кабинет трябва да има ВИНАГИ когато другите кашкавали не могат да съберат мнозинство.... Бойко М. Б.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цитат: Много му хареса две години и половина еднолично да управлява всичко в държавата и накрая да каже, че са били добри служебните министри и правителство. +++ Истината: служебните правителства в последните две години и половина (30 месеца) управляваха само 17 месеца и 5 дни.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Знаех си аз, че ГЕРБ винаги нагло лъжат.
43
1
 
0
 
! Отговори
L. преди 9 месеца
Значи - веднага!
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НАИ ПРОСТИЯ МИНИСТЪР КОИТО СМЕ ИМАЛИ И ДВА ПЪТИ СЪДЕН В ЧЕХИЯ И УНГАРИЯ, И В МОМЕНТА ПОДСЪДИМ
41
1
 
13
 
! Отговори
Lina преди 9 месеца
Така е, как иначе ще си крадете от сглобката?
40
4
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 9 месеца
И това тиквено семе ще пише конституция, хаха. Абе дърт ***, да беше прочел сегашната поне! Служебното правителство изпълнява каквото е прието в НС защото ние сме ПАРЛАМЕНТАРНА република! Ей цял живот в политиката и не успя да запомниш каква република сме! Ето за това комунист не трябва дори да се доближава до НС! Та това простото нещо не е наясно с елементарни неща, а се пъне да управлява! Колкото по бързо се озовеш при любимия си бай Тошко, толкова по добре за България!
39
4
 
8
 
! Отговори
От Бостана преди 9 месеца
Брех, как ухае на ленор!!!
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И Баце почна да говори като типичен евроатлантици завършил в Харвард използваш само заучени фрази
37
4
 
7
 
! Отговори
мак преди 9 месеца
Бая коментари изтрихте, явно не харесвате критики към банкянския. Но отдавна сте негов защитник.