Хасковският съд екстрадира мъж, търсен за трафик на хора

Той ще бъде изратен Германия
31 юли 2023 17:30, Стела Стоянова
2
Хасковският съд екстрадира мъж, търсен за трафик на хора
Снимка БГНЕС

Окръжният съд в Хасково постанови решение, с което допуска изпълнението на Европейска заповед за арест (ЕЗА) и предава на Германия турски гражданин, търсен за трафик на хора. Ялчин Акурт (47 г.) бе задържан на 18 юли на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево при опита си да влезе в България от Турция. Съдът го задържа в ареста до същинското производство по екстрадиция.

От изложените в ЕЗА факти се установява, че лицето е участвало с друго в превеждане срещу заплащане на повече от 20 турски и афганистански граждани, които са били качени първоначално на границата между Турция и Сърбия в товарен автомобил, след което със същото превозно средство са ги транспортирали през Словакия и Чехия до Федерална република Германия. Уточнено е, че условията, при които мигрантите са били транспортирани, са представлявали опасност за техния живот и здраве, тъй като пътуващите са били разположени върху необезопасени дървени стойки в товарната зона на транспортната композиция, съобщават от съда.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Съдът постанови и задържане под стража за лицето до фактическото предаване на лицето на германските власти, допълват от съда, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде се намира турско-сръбската граница?
1
0
 
2
 
! Отговори
Компас преди 8 месеца
"качени първоначално на границата между Турция и Сърбия", не бях отличних по география, но от кога тези две държави споделят обща граница?