Цените на имотите са в застой, наемите пред скок

Това обяви Добромир Ганев
2 авг 2023 22:46, Росен Стойчев
16
Цените на имотите са в застой, наемите пред скок
Снимка: БГНЕС

Трудно е да видим намаление на цените на жилищните имоти до края на годината, въпреки че продължава да се отчита спад в броя на сделките за първата половина на годината. Това основно ще зависи от лихвените равнища. Това каза председателят на Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ) Добромир Ганев, съобщи БТА.

Цените на наемите не се очаква да претърпят съществена промяна през септември - октомври, когато започва учебната година за студентите, защото още от миналата година наемодателите започнаха да коригират договорите с инфлационни клаузи, допълни експертът.

Още по темата

Според него с влизането на България в еврозоната има вероятност наемите да поскъпнат заради интереса на чуждестранни компании към преместване на екипите си у нас.

На пазара на ваканционни имоти основните играчи остават българските граждани, като особено активни са купувачите, които работят в чужбина и са в началото на кариерата си, както и българите, които са в края на трудовия си път и правят инвестиция в имоти за старини или за децата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: обявинаемиимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 месеца
В Бавария тръгнаха плавно отново нагоре. Единствената защита срещу инфлацията е недвижим имот. Който си има пари, де. На другите им е все тая!
14
0
 
6
 
! Отговори
Презастрояване София преди 8 месеца
А качеството на "новодошлите" от провинцията в течение на 20 г. е под всякаква критика.Кучета торти. Гълъби, хвърлят мухлясали храни - торти. Хранят и развъжда по 20 бездомни котки - *** огпадъци от развалени храни. ПлъХове излизат от шахтите. По тротоарите бълхи, в градините кърлеЖи. Това чудо го дишаме. Не знам кой нормален човек, няма да си купи къща и да избяга от гетото София.
13
0
 
9
 
! Отговори
Презастрояване преди 8 месеца
Всичките ми изложения отидоха, имах 3., сега гледам телевизора на съседа. Ужасно е. 20 години в едно каре от 800 метра постоянно се строи. Тъкмо починеш от камиони, бетоновози, рязане на дървета, прахови замърсяване и започва нов строеж. На цялото това безумие данъците и таксите ще се качват. Окачили сме щори като затворници, не можем да отворим прозорец, всичко се вижда, съсипаха София от алчност. Единственият квартал, незастроен изцяло е Иван Вазов до входа на Южняка, ичастично и него застрои
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НСИ СЪОТНОШЕНИЕ ИМОТИ/ЖИТЕЛИ ВАРНА Е 1.2%- С ДРУГИ ДУМИ НА ВСЕКИ ЖИТЕЛ НА ВАРНА ИМОТ....
11
2
 
13
 
! Отговори
Shithole преди 8 месеца
Всеки избягал, който срещна ми казва : защо не се махнах по-рано от България. Само за това съжалява, за изгубените години. Кви иммоти, то всичко е тоталка. Имоти -коптори на тези цени?Кога прокуратурата ще разрови измамите с общите части, как надписват квадрати от въздуха и правят пари пт нищо?
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма статия в пресата,която обективно,задълбочено и най-важното добронамерено да разисква пазара на имоти .Вихрят се спекулативни тези на брокери,инвеститори,а също и откровени невежи по въпроса .А това,че заблуждава съзнателно хората и ги вкарват в капан-никой не им търси сметка...
9
10
 
6
 
! Отговори
Статистик преди 8 месеца
Добрите имоти с прилично изпълнение, разпределение и местоположение ще си държат цената и ще се качват, но не виждам как тези в квартали без дори основна инфраструктура, да не говорим за училища, градина и градски транспорт ще растат.
8
11
 
7
 
! Отговори
Ганю преди 8 месеца
Кво стана бе, имотният балон пукна ли се вече?Откога го чакам да си купя четиристаен с две заплатки.
7
0
 
16
 
! Отговори
Гадове алчни преди 8 месеца
Стига сте пускали лъжи,заради вас страдат хора...
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
купи в DE,какво ми пишеш за пазара BG,тук няма търсене,там чакат на опашка с банк.гаранция за наем в ръка, тук само ***.
5
0
 
21
 
! Отговори
Пен преди 8 месеца
Е как така в застой? В предишната статия се качваха цените а сега били в застой?
4
0
 
29
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Брокерчетата така се увъртяха в лъжи,че вече забравят какво са лъгали.В предишната статия се твърдеше,че броят на сделките се увеличава.Направо да си направят дневен режим.Сутрин-увеличение;на обяд-намаление;вечер-скок.Май разбраха,че продажбите са бита карта и ще пускат стръв за шарани-наематели.
3
1
 
15
 
! Отговори
Помнете ми думата преди 8 месеца
Още малко и ще почнат да ги подаряват тия имоти и никой няма да ги иска!
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
трябва да си супер зле за да плащаш за тези имоти такива цени. Нямаш гараж, нямаш парко място, нямаш хр. магазини, нямаш инфраструктура, нямаш замазка, та какво точно ти продават за 1000-2000. Селчовците не ги мислят нещата. В чужбина било по-скъпо ама вижте и колко пъти по-хубаво и уредено с всичко.
1
0
 
18
 
! Отговори
Ахааа, преди 8 месеца
за еврозоната иде реч,баце :)Иначе източника на инфото е Агенция ЕЖК,последни клюкини и слухове от женския пазар :)