Младо семейство с дете остана без дом след пожар

Причините за огнения ад все още не са ясни
8
Младо семейство с дете остана без дом след пожар
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Младо семейство с 3-годишно дете остана без дом, след като пожар изпепели до основи къщата им във великотърновското село Ново село. Техни приятели временно са им предоставили подслон и отправят апел към всеки, който може да помогне с труд и средства.

Причините за пожара все още не са ясни. Семейството не е получило протокола от пожарникарите. На място са пристигнали два пожарни автомобила. Много хора са се включили в гасенето, включително и кметът на селото, всички те са гасили с ръце.

По време на инцидента семейството е било на почивка на морето на 300 км.

В събота по обяд получихме телефонно обаждане от приятели, че къщата гори. Започнахме да събираме хора, които да се опитат да спасят каквото могат от вещите ни. Обадихме се на безброй хора. Пожарът е обхващал огромна част", разказа пред bTV Георги, който се занимава с озеленяване. Цялата му техника е унищожена. Жилищната част също.

"Пожарът е тръгнал от двора, от изходната част, където бяха и машините ми", казва мъжът.

"Вече ни го няма домът" – това е първата мисъл на Бисерка, когато разбира.

"Казахме на детенцето ни, че къщичката ни се е запалила и на този етап не можем да се приберем в нея. Той е твърде мъничък, все още не смеем да го въведем. В момента живеем при роднини на мъжа ми, но имаме много предложения да отидем в апартаменти и къщи в селото. Нуждаем се от материали за покрива. Физическият труд ще бъде много", обясни жената.

"Всеки, който може да ни помогне със строителни материали, ако някой има излишна машина – също. Финансова помощ не ни е излишна. Стойността на щетите е безценна. Загубихме неща, които няма как да си върнем", посочи Георги.

Той посочва, че пожарът  избухва именно от постройката с инструментите и техниката, а в пламъците изгарят машини за 100 000 лв.

"Купувах само професионални машини. Имаше тракторчета, самоходни косачки, резачки, имах всичко за да построя цяла къща. От една страна е хубаво, че не съм бил там, защото сигурно щях да вляза в пламъците, за да извадя някоя от тях, защото съм ги изкарвал с много труд от 18-годишен", споделя с болка Георги Ралевски.

Приятел на семейството – Христо, трудно убеждава семейството да застане пред камерата, защото то не е свикнало да търси помощ.

"Те са много скромни и трудолюбиви хора. Убеждавахме ги да направим кампания, с която да започнем набиране на средства. Необходими са строителни материали като греди и цигли, с които да се възстанови покривът. В момента нямат дом. Важно е да възстановим и машините на Георги, той е много трудолюбив и всички свои спестявания е насочвал към тях. Тази събота ще бъде направена организация, при която ще има архитекти и строители, които да съдействат за възстановяването на къщата", посочи Христо.

Семейството благодари на всички, които са жертвали живота и здравето си, за да спасят спомените им.

Създадена дарителска сметка за желаещите да помогнат.

Титуляр: Георги Тихомиров Ралевски

IBAN: BG63UNCR70001598086546

Основание: Дарение

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: къщапожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 6 Това са ко пей ковци. Окупирали са всички форуми и разпространяват омраза и агресия.
4
5
 
3
 
! Отговори
Mn преди 8 месеца
По принцип не е хубаво да се връщаме в ерата преди 89-та, ама за такива като първите двама коментиращи проследяване по IP и глоба или затвор.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какви застрахователи бе човек?Никой не застрахова къщи строени преди 1960г
2
9
 
5
 
! Отговори
??? преди 8 месеца
Застахователите ще им платят обезщетение и ще си купят нов дом. Не виждам драма и с какво трябва да им помагаме.
1
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Причината пак ще да е насилие на мъж над жена...