Само съдът може да конфискува автомобил

Това обявиха превозвачи
13 авг 2023 07:40, Росен Стойчев
163
Само съдът може да конфискува автомобил
Снимка: БГНЕС

Ние сме в ситуация, в която автомобили ще бъдат оставени на едни паркинги с месеци, а в някои случаи с години, докато се постанови окончателно решение и едва тогава най-вероятно ще можем да си получим това превозно средство. Това означава, че ще имаме изключително много пропуснати ползи.

Още по темата
Това заяви Димитър Димитров, изпълнителен директор на Камарата на автомобилните превозвачи в България, за "Фокус".

" Очевидно имаме проблем с безопасността по пътищата, но мислейки само от гледна точка на профила на извършителите на тежки нарушения, е пропуснат фактът, че по пътя има много автомобили, които са там, за да работят, а не само за да вдигат високи скорости и да удовлетворяват определени нужди на своите собственици", категоричен бе Димитров.

"Важно е да се подчертае, че съдът може да конфискува автомобила", допълни той.

Според него автомобилът не трябва да бъде конфискуван тогава, когато той не е собственост на водача. В ситуации, в които шофьор на дадена фирма бива заловен, наказанието трябва да падне единствено върху извършителя на нарушението. За да се случи това обаче институциите трябва да работят координирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: автомобилишофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
Алкохолик преди 8 месеца
На всяка опаковка пише да не се шофира след употреба! Аз обичам алкохола и наркотиците със или без книжка колата щом е в мен ще карам. Без кола обаче ще карам на дядо ми мундирите. Съдът трябва да спазва закона.
150
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Гумичка за *** - Никой не се чуди как да спаси убийците, а как да няма лов на вещици. Пожелавам ти да ти направят тест и да ти отчете позитивен, защото си пил хапчета за кръвно или обезболяващи. Тогава евентуално може и да ти дойде акъла, ама не е сигурно, като ти чета коментара. ББ преди време беше казал - ако е умен човека да му налееш акъл, иначе разбира само от мъжки полов орган (пиша го така, за да не ми изтрият коментара, иначе думата е с 3 букви и започва с К, а завършва на Р).
149
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А бе като ти направят сметка за паркинга ,който ще платиш докато се разправяш със съдилища,сам ще си изоставиш каляската!
148
5
 
5
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 8 месеца
Щом фирмата е наела такъв човек глобата по две бре !!!! Избиха хората вие се чудите как да спасите УБИЙЦИТЕ!!!!!!
147
2
 
5
 
! Отговори
До Кило преди 8 месеца
И още нещо. Не ми обяснявай, че да пушиш марихуана е незаконно, защото незаконно е да притежаваш и да разпространяваш. Освен това ако полицията си вършеше работата и гонеше мафиотите, а не нормални хора, на които да им отнема автомобилите, изобщо нямаше да има марихуана или каквито и да било наркотици. Защо не се оплакваш от несвършената работа на полицията, а мрънкаш, че някой употребява?
146
3
 
3
 
! Отговори
До Кило преди 8 месеца
Решението на проблема не е това да линчуваш невинни. Нека направят закона така - при позитивен тест се прави кръвна проба. След това ако според пробата последните 12 часа си употребявал нещо, тогава да има наказания, каквито са предвидени в закона. За алкохола е ОК. Там драма няма. В момента някой младеж може да се напуши, след 1-2 седмици да го тестват и да го вкарат в затвора. Това ли искаш? Ако да, значи имаш проблеми. Говори с психиатър.
145
4
 
4
 
! Отговори
Кило преди 8 месеца
Не мога да ви разбра хора за 2022 има 531 умрели по пътищата между които и деца . 2023 бройката расте , лалъв ви е ш.и.бания проблем ,че конфисливат коли на наркомани и пияници ...,вие такаива ли сте , утре може да заровите вашето дете , жена , съпруг . .... наркоман уби две момичета , наркоман уби Милен , какво не ви е наред хора
144
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тортинетките ши ни взимват ли?
143
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
Колеги шофьори,не подписвайте протокол,за доброволно предаване на автомобила ви,никой няма право,да ви накара ,на сила,да го подпишете
142
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отказваш да дадеш кръвна проба и щи вземат дядовиа даже ще ги осъдиш в последствия ако го приберат насилствено
141
3
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 8 месеца
Малко е недоизпипан закона за тези нарушения. Нали се учат от Щатите , да погледнат как го правят там, и да се приложи и тук. Определено, много хора си поминаха ,след като дрогирани шофьори карат коли, трябва наистина да се спре тази вакханалия.
140
3
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 8 месеца
До Анонимен 100 Ако само свалят номерата на колите , няма да им бъде максимално гадничко на нарушителите.За едно нарушение три наказания. Глоба , затвор , отнемане и плащане на чужда кола.
139
1
 
8
 
! Отговори
Да допълня... преди 8 месеца
До Анонимен 97 И в САЩ е така. От колата в затвора и съдията определя санкциите.
138
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По света няма такива *** закони, проверете, те тука за убийство те пускат с подписка както добре знаем а вие треперите че някой ще ви вземе частната собственост, да бе да ей са. Закона пада до 3 седмици обзалагам се
137
1
 
7
 
! Отговори
Абсолютно преди 8 месеца
Всеки ден чувам истории от хора как ги спират и почват 100,300,800 лева да рекетират катаджиите Или в затвора без кола итн.... Само плашат за да се оакаш и да извадиш кеша. Даже имам познат, спрян, без пари в нарушение И го ескортира кат до банкомат, тегли, плаща им и на следващия ден живота продължава.... Вие ми говорите за закони, аре не бъдете наивни ако обичате, докато има КАТ ще е така всеки ден....
136
0
 
12
 
! Отговори
Този преди 8 месеца
Жалък закон е само и единствено предпоставка за мноооооого голяма корупция от кат, замислете се. Спират те, ще конфискуват, дай 5 бона и бегай... Много проста схема да пълни ушите на гатаджиите
135
0
 
5
 
! Отговори
Абе преди 8 месеца
Струва ми се че баба пена е превъзбудила щото са й взели книжката.... Хихихихи
134
5
 
6
 
! Отговори
Observer преди 8 месеца
Добре де защо е тоя вой сега? Защото сме свикнали винаги да заобикаляме закона, да караме пили или напушени и ако ни гепят тогава да плащаме или да търсим някой да ни отърва. Народопсихология. Живея навън от бая време, законите тук са доста сурови и такива неща като да ти конфискуват колата са най малкото зло. По страшно е да ти вземат книжката че тогава си загубен. Така че споко. Трябва малко ред в тая държава че е заприличала на джунгла,честно.
133
6
 
9
 
! Отговори
Сокче преди 8 месеца
Веднъж само да се приберат колите на всички пиянки и дроги и ще стане рай за останалите нормални шофьори.
132
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Проблемите по пътищата са резултат от законите и се стига до беззаконие.Не е нормално да се променят ,още повече закона за движение два пъти в година,в всеки град да има различни правила допълвайки кашата .А и закон на седмица не е закон а недоделка глупост ,дори великите държави законите са актуализирани но от векове и не на пърче а се допълват ..Глупаво е за убийство или опит като да речем за описаната стрелба от Пежо от Павликени да няма строги мерки а за един Нурофен или друго обезболяващо