Алкохол, дрога, нарушаване на правилата - причините за много удавени

Деца с надуваеми принадлежности в морето се оставят без надзор
Обновена: 28 авг 2023 08:54 | 28 авг 2023 08:54, Камелия Цветанова
16
Алкохол, дрога, нарушаване на правилата - причините за много удавени
Снимка: БГНЕС

Само през почивните дни се удавиха седем души по Черноморието. Инцидентите са станали в Созопол, Слънчев бряг, Китен и Несебър.

„Основните причини са здравословни проблеми, употреба на алкохол или упойващи вещества и неспазване на правилата във водата“, обясни Васил Алексиев, старши спасител на плаж „Крайморие“, пред bTV.

„Изпълняваме една задача всеки ден – превенция. Вчера две 20-годишни момчета към 9:30 часа бяха употребили доста алкохол и се канеха да тръгват към шамандурите. Успяхме да ги върнем преди да започнат и да им обясним, че това не е мястото, на което да показват какво могат“, посочи той.

Според спасителите често се случва деца с надуваеми принадлежности в морето да са оставени без надзор.
Концесионерът на плаж „Крайморие“ Николай Димитров добави, че спасителите са на пост, за да пазят живота на хората, но е важно и туристите да са отговорни.

„Оказва се, че много хора не знаят, че при жълт флаг е забранено влизане във водата с надуваеми принадлежности. Дете с пояс може да бъде обърнато от вълна, дезориентира се и не може да справи. Често родителите разбират своята грешка, но жълтият флаг е затова“, подчерта Димитров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Черномориеудавени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Престъпник!
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
София!
8
3
 
4
 
! Отговори
Румен преди 7 месеца
Не може да влезеш в морето не подготвен за плуване и да разчиташ на спасител. В изкуствени басейни е по опасно. Но в морето влезнал пиян, дрогиран ,преял. Не моше по суша да върви влезнал в морето. И после виновен спасителя. В природата , коне , прасета ,кучета, птици плуват . Никой не ги е учил.
7
4
 
3
 
! Отговори
Thorpe преди 7 месеца
Като карах курсовете за спасител в басейна трябва да се преплуват 25м под вода - целия басейн това е единия от изпитите - най-важния според мен. От 14ма само двама го покрихме това. Някои и 5 метра под вода не можаха. Изпитващият от София си затвори очите защото имаше голям недостиг на спасители тогава.
6
10
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 7 месеца
Спасителите освен сладко , сладко да си почиват , спят и да ухажват девойките и жените за друго не стават . С тези си инфантилни изказвания и оплаквания се доказват , че са просто едни мързеливци на които всички са длъжни да им се кланят и подчиняват . Хората са отишли да си почиват , а всъщност спасителите на които държавата им плаща и разчита за грижите им към почиващите остава измамена . В името на народа такива спасители трябва да бъдат незабавно отстранени от тази длъжност завинаги .
5
4
 
0
 
! Отговори
Колкото толкова преди 7 месеца
1. Четири км на ден.2. Да си пишем с любимия човек3. Пържена риба и тарама хайвер
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На небето 7 души ще живеят безгрижно, а ние тук ще тегли.
3
5
 
10
 
! Отговори
Така е по сънибийч преди 7 месеца
И навсякъде по сомалийското ни мутроморие дрога менте алкохол проституция мръсотия
2
14
 
4
 
! Отговори
Голяма работа преди 7 месеца
Е те повечето дето се давят са разни руснаци нашлякани с буяришник
1
9
 
1
 
! Отговори
нормално преди 7 месеца
забавляват се . в америка е така . и в гърция и туция и румъния . спасителите неработят и са много малко. като ПСС . Като потрябват или ги няма , или 15 яаса спасяват - няма други бързи от чужбина . 350 полицаи са малко за 4 милиона хора в силен сезон на морето . Нужни са да командироват 800 чужди спасители , 400 чужди лекари , 600 чужди таксита . Нищо догодина . Не е важно къде Слави се пече, а живота .