Две деца пострадаха на пешеходни пътеки в Хасково и Димитровград

Инцидентите са регистрирани в последните 3 дни
28 авг 2023 11:32, Красимир Ангелов
7
Две деца пострадаха на пешеходни пътеки в Хасково и Димитровград
Снимка: БГНЕС

Две 12-годишни деца бяха ударени от леки автомобили и пострадаха при пътни произшествия на пешеходни пътеки в Хасково и Димитровград, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Първата катастрофа е станала на 25 август в областния център. В 9:44 часа в петък на булевард "Васил Левски", 41-годишен водач на лека кола е ударил преминаващото по пешеходна пътека 12-годишно момче. Малолетният е прегледан и освободено за домашно лечение. На водача е съставен акт.

В неделя в 18:00 часа също 12-годишен е блъснат от автомобил в Димитровград. Това е станало на кръстовището между булевардите "Трети март" и "Христо Ботев". Водачът на лек автомобил от плевенското село Гривица е извършвал маневра – десен завой, и при наличие на сигнализирана пешеходна пътека с пътна маркировка и знак е ударил детето, което е настанено в хасковската болница без опасност за живота.

Съставен е акт, информират от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
децата се дрогират . преди 7 месеца
ръгат с нож баба си . Карат коли . сузанита върти любов от 15 годишна .
6
0
 
0
 
! Отговори
сминдолец преди 7 месеца
За Хасково - нормално !
5
1
 
1
 
! Отговори
Шофер преди 7 месеца
Те пешеходните пътеки са само за украса, шофьорите мислят, че са с предимство пред висчки, дори в София трамваите ги засичат... ужас...
4
3
 
2
 
! Отговори
Hoqsan преди 7 месеца
До АнонименИма резон в т'ва дето си го написал, но нека не е едностранно, не може винаги 100% вината да носи само водачът на МПС.. мисълта ми е, че има толкова безочливи пешеходци, които въобще не поглеждат преди да стъпят на пешеходната пътека и оставят законите на физиката на заден план. Т.е. един пешеходец, трябва да даде сигнал, че има намерение да пресича, шофьорите не четем мисли .. ако всички внимаваха и спазваха както трябва - щеше да е наред, ама то нито едните, нито другите...
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За блъскане на пешеходец на пешеходна пътека трябва да се отнема книжката, ако това не помогне да отнемат колата! Когато правилата са толкова строги че водачите да се стряскат от тях тогава ще ги спазват. Невнимателни водачи които не виждат знаци, маркировка и пешеходци не трябва да има на пътя.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какъв акт бе, 10 години затвор за опит за убийство и по 100000 глоба за дрогираните шофьори.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Промяната е факт