Засилено е полицейското присъствие около Рилския манастир

Ще се отслужи панихида за кончината на цар Борис III
28 авг 2023 10:00, Анисия Иванова
7
Засилено е полицейското присъствие около Рилския манастир
Снимка: БГНЕС

Засилено полицейско присъствие ще има в понеделник - Голяма Богородица по стар стил и заради Панихида, която се отслужва  в Рилския манастир за кончината на цар Борис III, на 28 август се навършват 80 години от смъртта му.

Още преди 15 август - Богородица по нов  стил, на среща при игумена на Рилската обител Адрианополоския епископ Евлогий, областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски и шефът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Венцислав Григоров беше обсъден план по охраната на района в дните, когато се очаква увеличаване на броя на посетителите и на туристите в манастира.

Още по темата

Още в почивните дни и надвечер в района на Рилския манастир за този ден - 28 август, потокът от туристи и посетители се увеличава, групи и семейства отсядат в близките хотели, къмпинги и бази за отдих.

"До края на сезона, по време на големите християнски празници, когато се очаква да има повече хора в района на манастира, да има засилено полицейско присъствие. Ще има засилен контрол по отношение на пътното движение, паркирането, за това да не се палят огньове. Рилският манастир е издал също заповед, с която се забранява барбекюта да палят, да не правят биваци", каза говорителят на Областната дирекция Катя Табачка пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.