Автомобили отново влизат на пясъка на Болата

Ивицата е обявена за защитена местност
30 авг 2023 09:33, Росен Стойчев
10
Автомобили отново влизат на пясъка на Болата
Снимка: БГНЕС

За пореден път зрители на Нова сигнализират за автомобили не само на пясъка на плаж Болата, но и във водата.

От миналата година плажът е изключен от територията на резерват Калиакра. С решение на министъра на околната среда и водите ивицата е обявена за защитена местност.

Въпреки забраните и солените глоби, все още има хора, които си позволяват да влизат с джиповете си във водата.

Още по темата

От МВР Добрич съобщиха, че от началото на юни до момента по Закона за устройство на черноморското крайбрежие за престой паркиране или преминаване през плажната ивица са съставени 11 констативни протокола за общо 76 превозни средства. Санкциите при първо нарушение са от 1000 до 3000 лв., при повторно обаче могат да достигнат и до 6000.

„Ясно е казано в законодателството кое е забранено. Т.е. щом има забрана, тя трябва да се спазва. Тук става въпрос да се въведе един реален ред, който да е работещ. И когато дойде някой, като знае и види табела, че му е забранено, трябва да му е ясно, че ще бъде глобен. Но ако ние слагаме табели, премахват ги”, заяви Елена Балтаджиева, кмет на Каварна.

Преди две седмици от община Каварна са инициирали среща с всички ангажирани институции, а кметът на общината е излязъл с конкретно предложение:

„Община Каварна направи едно заснемане на тази част, която е успоредна до самия съществуващ път долу и се е образувало едно естествено уширение. То да бъде почистено и достъпно за ситуиране на автомобили”, заяви Елена Балтаджиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: плажавтомобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 7 месеца
Толкова ли е трудно да се направи паркинг и да се сложи бариера която да спира достъпа на автомобили
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Българина е мързелив, защото масово е шкембясал той и цялото му семейство. Пък и му се вижда престижно да ходи с автомобил и до магазина. Та такива новини вече не учудват никой, защото простащината блика от всякъде. Да си *** е новото модерно-но само за простите!
7
1
 
0
 
! Отговори
Господ Бок преди 7 месеца
До Анонимен 5Твоята съдба е да паркираш в местното здравно заведение и да ти подават въздух с алуминиев контейтейнер през дълга сламка.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сигурно е и бил от ГЕРБ. Те така бяха свикнали две десетилетия.
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ще си паркирам където искам. И за да им е още по-гано на зелените сектанти - пия безалкохолно от алуминиево кенче с пластмасова сламка.
4
2
 
5
 
! Отговори
До първи пост преди 7 месеца
Братле никой не се интересува от личната ти драма, ама никой, тук става въпрос за друго, може да се плачеш на бегемамата...
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва 50 км ограда както на турската граница. Бг разбира само от тояга.
2
0
 
16
 
! Отговори
Социално дистанциран преди 7 месеца
Що говорите глупости бе.Някой някога да е плащал тая глоба? Само празни приказки.
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
и при мен така веднъж един случаен шоп турист ми се заяде че щял да пуска номера на колата ми в сурат-тефтера и бгмама щото съм бил паркирал на пясъка на строящ се плажа (щото съм редовен и имам апартамент там), а него не го пускали щото заради ремонта. законите били за всички, дори за преминаващи случайници като него, така ми каза :))))))))