Бедствие заради наводнението в Царево, хотели са под вода, евакуират хора

Част от паркираните автомобили са под вода
Обновена: 5 сеп 2023 12:56 | 5 сеп 2023 12:23, Нели Христова
185
Бедствие заради наводнението в Царево, хотели са под вода, евакуират хора
Снимка: Facebook/Meteo Balkans

Жителите и гостите на южния черноморски град Царево са евакуирани заради наводнението.

Те са призовани да се качат на по-горните етажи, за да не станат жертва на тежкото наводнение, което вече заля първите етажи на някои хотели в курортния град.

Положението е толкова тежко, че част от паркираните автомобили са под вода и се вижда само таванът им. Също така се съобщава и за отнесели леки коли в морето. Започнала е спасителна операция.

Движението по пътя Царево – Варвара е ограничено временно в двете посоки заради наводняване. От пътното управление уточниха, че пътят е наводнен от преливащи водостоци на две места.

В рамките на няколко часа са паднали обилни валежи, най-вече в района на Царево. Имаме съобщения за прелели реки. Хора са затруднени в придвижването си, предвид високите води. Кметът на Община Царево обяви бедствено положение. Заседава щаб, който да прецени за необходимите мерки. Насочени са допълнителни сили и средства на полицията, Жандармерията, „Гранична полиция”, както и на пожарната”, обясни директорът на ГДПБЗН Александър Джартов пред Нова телевизия.

Разпоредена е евакуация на хората от засегнатите от наводненията райони. „В Царево никога не е имало такива валежи. В общината вече има щети. Едно село е напълно наводнено. Река Велека се разлива в село Кости и там се наложи частична евакуация”, обяви кметът на общината Георги Лапчев.

„Дъждът изобщо не спира. Следим климатичните характеристики – мисля, че най-силният дъжд тепърва предстои”, допълни градоначалникът и призова да се действа спокойно.

Компрометирани са няколко моста, през които преминаването е опасно. „В момента не е необходимо да се прави никаква евакуация от хотелите. Нека хората се успокоят!”, апелира Лапчев.

Кметът обяви, че има проблеми на „Арапя”, в Лозенец, както и на местата, където има самонастанили се каравани. „Качилите се върху покривите, нека си останат там. Извикали сме амфибия, която ще ги евакуира, ако се наложи”, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ХОТЕЛИЕРИТЕ НЕ ГИ МИСЛЕТЕ ЩЕ НАПРАВЯТ РЕМОНТИТЕ С ДЪРЖАВНА ПОМОЩ
172
0
 
3
 
! Отговори
Деян преди 7 месеца
Когато е твърде застроено и цименти рано навсякъде, придошлата вода не може да се оттича.
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки с джип да запомне добре, пред стийията и Тир-а в насрещното всички сме равни!
170
0
 
7
 
! Отговори
Метеоролог преди 7 месеца
Бедствие това, при това природно. Не разбирам само, дали при следващия дъжд, премиерката ни ще отиде и там. Тя, академичката беше от Герб, сега е от ПП, а като роди, ще го смени Габриел. После и тя ще ражда. Така е в българската политика. Министър председател да се занимава с кризисни щабове. Те, кризите са си все политически. В МС, НС, бюджетните организации. Но там не валят дъждове.
169
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Загиналата съдийка също е работила в Малко Търново. Съвпадение ли е това или наказание от боговете, лоша карма и знак на съдбата?!?
168
0
 
15
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 7 месеца
Избиха на хората животните за да обезлюдът Странжа и да я изсекът!
167
0
 
7
 
! Отговори
Върджил Белия преди 7 месеца
Тоя Малкотърновския вместо да бъден осъден на до-живот заради държавна измяна,бива преизбиран отново и отново за кмет.Къде се покри Бойко да покоментира,какво се е случвало по негово време от неговите хора в тази част на държавата? Изглежда е кихал яко на ДАНС-аджиите в долари и евро,за да не го разследват за криминални международни контрабанди,а и военното контраразузнаване си трае по отношение на предателството му към Род и Родина.Толкова е неудобен,че може и да му се случи ..нещо".
166
1
 
9
 
! Отговори
В. Миланов преди 7 месеца
Европроекти за канализации. Европроекти за дъждоотводни системи. Европроекти за благоустройство. Усвояват се все милиони милиони а накрая все бедствията са виновни. Проклети да са всички които са виновни за това, заради "усвоявания" хората плащат с домовете си с колите си а някои с живота си. Но за всички вас винаги ще има място в ада.
165
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не ядосвайте Боговете!
164
0
 
36
 
! Отговори
Времето е наше преди 7 месеца
Строи се безогледно,застрояват се устия на реки,в Странжа горите са изсечени.Това са резултатите от 30 години престъпност.Плодовете на тези престъпления тепърва ще стават още по горчиви.
163
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сложили са едни картинки на хладилника, ще отиват в канала доста партийки, бандити, корумпирани и незаконно забогатяли мошеници!
162
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо ПП и ДБ дадоха БТР ите ни, които са ни така нужни на Украйна за да продължи войната там?!
161
0
 
34
 
! Отговори
Теди тед преди 7 месеца
Мутроморието е пометено от Цунами.Хотели на престъпници ,мафиоти и политици са под вода.
160
0
 
8
 
! Отговори
к преди 7 месеца
Лагерът трябва да приютява 280 бежанци, които тези с възможност да си заплатят потеглят с организиран превоз към вътрешността на България и нейната западна граница. Както сами се досещате финансовите ресурси на Янчев са достигнали сериозни стойности, а той се е устремил към четвърти мандат и вероятно ще го спечели, ако междувременно не се намесят българските служби и прокуратура, а през това време Странджа ще бъде убивана бавно и мъчително от феодала Янчев и други като него, за които ще разкажем в следващата част.
159
0
 
5
 
! Отговори
к преди 7 месеца
За да може всичко да е под контрол, покровителите на Янчев и разбира се с неговото любезно съдействие решават да изградят бежански лагер на територията на Малко Търново. Лагерът трябва да приютява 280 бежанци, които тези с възможност да си заплатят потеглят с организиран превоз към вътрешността на България и нейната западна граница. Както сами се досещате финансовите ресурси на Янчев са достигнали сериозни стойности, а той се е устремил към четвърти мандат и вероятно ще го спечели, ако междувременно не се намесят българските служби и прокуратура, а през това време Странджа ще бъде убивана бавн
158
0
 
8
 
! Отговори
к преди 7 месеца
През това време ударно се развива и най-доходоносния бизнес на територията на община Малко Търново, а именно трафикът на бежанци.И тук Илиян Янчев си създава медиен ореол на защитник на Странджа от бежанците, като дори медиите гръмват, че смелия ловец и кмет Илиян Янчев по време на лов сам залавя над 50 бежанци. Според местни аферисти, някой е забравил да се отчете и е последвала наказателна акция, която за пред местните е представена в героично и патриотично дело на кмета Янчев.
157
0
 
2
 
! Отговори
к преди 7 месеца
започва строежа на Великата българска ограда, която излезе златна на българските данъкоплатци и, която уж трябваше да спира бежанците! Естествено през цялото това време Янчев не спира да се прави на патриот, който организира дори дарителска кампания за ремонта на паметника на Петрова нива. Янчев непрекъснато заявява, че ще развива туризма в Странджа планина, който все си остава неразвит, но за сметка на това боса на Скат вдига мотел за чудо и приказ край Малко Търново, в който по-късно са командировани да спят полицаите от гранична полиция. През това време ударно се развива и най-доходоносни
156
0
 
3
 
! Отговори
к преди 7 месеца
През цялото това време Янчев се развива в условията на пълен медиен комфорт най-вече от страна на бургаската кабеларка Скат, която е разположила незаконните си антени по това време в града, а кмета Янчев още по-удобно си затваря очите за този факт. Естествено, за да няма въпроси от негови опоненти, Янчев от време на време изпраща до боса на Скат писма за премахване на антените и до там. Дружбата на Янчев с боса на Скат процъфтява, тъй като той вече е вице-премиер на държавата и започва строежа на Великата българска ограда, която излезе златна на българските данъкоплатци и, която уж трябваше
155
0
 
6
 
! Отговори
к(!) преди 7 месеца
Да, картината е страшна! За десет години кметуване на Илиян Янчев планината е зверски изсечена, а дървесината изнесена в Турция. Както се досещате за успешното унищожаване на Странджа, Илиян Янчев е издигнат отново за кмет на Малко Търново и през 2015 г. и през 2019 г., но вече като кандидат на ГЕРБ. Вероятно се досещате, че при такова унищожаване на поминъка в планината обезлюдяването е тотално, а Малко Търново е останало с около 1 500 души, които са предимно приближени на Янчев. Поминъкът в община се контролира изцяло от кмета Илиян Янчев, който е сложил ръка върху всичко и напълно очаквано
154
0
 
2
 
! Отговори
К(!) преди 7 месеца
Протестите в Странджа са справедливи, но в крайна сметка поминъка на животновъдите е съсипан. В същото време турски фирми ударно започват да изкупуват златната земя в Странджа с вещата помощ именно на кмета на община Малко Търново Илиян Янчев. Успоредно с това герберски бизнесмени са хвърлили око и на златната странджанска дървесина. За да се сече безпрепятствено Странджа е хвърлена в обятията на пожарите, а кмета вече е герой пожарникар, който гаси пламъците.Така в планината започва безпощадна сеч. За да ви стане ясно колко успешно се е справил със задачата по унищожението на планината кмета