Доброволци вече пристигнаха в Царево

Разполагат с офроуд линейка и медицинско оборудване
33
Доброволци вече пристигнаха в Царево

Доброволци вече пристигнаха в Царево и помагат на нуждаещите се. На терен има 12 човека, които увериха, че ще останат, докато имат ресурс и докато хората имат нужда от помощ.

"Имаме 12 доброволци от Пловдив, София и Пазарджик. Дойдохме тук с високопроходима техника и можем да евакуираме хора. Разполагаме и с офроуд линейка и медицинско оборудване, с което можем да осигурим медицинско обезпечаване. Ръководителите ни чакат нареждания от Щаба в Царево, след което ще стигнем до разпределяне на екипи", каза доброволецът Стилиана Ралева от "Аварийно спасяване" в Пловдив в ефира на "България сутрин".

"Изключително важно е да се подкрепяме в тази ситуация. Тя се изразява най-вече с човешки ресурс. Паниката е най-големият враг. Важно е всички да бъдат с чисти и сухи дрехи, тъй като рискът от хипотермия е много голям", коментира лекарят Никола Дойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според Стиляна Ралева доброволчеството е особено важно в България, тъй като то може да компенсира липсата на ресурс. Тя заяви, че тази липсва съществува у нас и обърна внимание на закона за доброволчеството.

Дойчев също поясни, че законът за доброволчеството трябва да бъде прокаран. От няколко години има проект, който минава на четене в НС, но все още няма действащ закон. Той е категоричен, че това би улеснило работата на доброволците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Царево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
13
 
6
 
! Отговори
ККК преди 8 месеца
Българите сте много продънени. Дано скоро някой ви разкара.
9
1
 
15
 
! Отговори
az преди 8 месеца
Тези пожарникари нали са от МВР , защо ревът постоянно за високи заплати а търсят доброволци, ако мобилизират половината българия с пожарникари, няма да има нужда от хора, или така е по лесно да наемат хора за без пари ?
8
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руснаци доброволци що няма?
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия нямат ли си друга работа
6
1
 
12
 
! Отговори
ОСТАВЕТЕ МОРЕТО преди 8 месеца
ТО СИ ЗНАЕ РАБОТАТА
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Единственото доброволно нещо, което ще направя е да продължа да не стъпвам на бегеморието.
4
2
 
19
 
! Отговори
ДОБРОВОЛЕЦ ПИТА преди 8 месеца
НАСТАНЯВАНЕТО БЕЗПЛАТНО ЛИ ЩЕ Е ИЛИ ДА СИ НОСИМ И ПАРИ ПО 100лв. ЗА КВАРТИРА НА ДЕН ХРАНАТА ОТДЕЛНО.
3
10
 
18
 
! Отговори
Чингис Хан преди 8 месеца
Искате да сте роби на ЕС - получавате го , бабата ЛаеН да не би да ви посети както направи в Словения след наводнение и раздаде някое евро като кредит там , тук няма никой да ви помогне , спасението е по единично , защото 90 процента племе Мун-ЧО иска да е роб на ЕС а сега и да кара тротинетки .
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ех сега ако имаше и БТРи да се включат в спасителните операции..А не да се ползват частни джипове от офроуд организации..
1
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От Окраина има ли доброволци ? Или те са само по хотелите на първа линия.