Реката дойде като вълна... На "Нестинарка" не са виждали такова бедствие

Страшно беше, наблюдавахме от терасата, разказват туристи
7 сеп 2023 20:57, Анисия Иванова
8

Ситуацията в Царево се нормализира. Започна и оценка на щетите в пострадалите имоти. На къмпинг "Нестинарка" хората се опитват да възстановят плажа, но едно от най-популярните сърф училища по Южното Черноморие е отнесено в морето.

Георги, който разчиства отломките от наводнението, показа на екипа на Bulgaria  ON AIR как е изглеждало мястото преди бедствието.

"Това остана от сърф училището. Катамаранът, който виждате, е там на скалите. Каквото успяха да спасят, е на поляната. Тъжно свърши лятото. То още не е свършило, но за нас приключи, няма какво да направим срещу природата, само седиш и гледаш", коментира мъжът.

Георги е от Царево, но казва, че такова бедствие не е виждал. "Ще му помогнем да си го вдигне наново. Кой с работа, кой с инструменти, кой с финансова помощ. За следващия сезон ще е готово", категоричен е Георги Сандев.

Почистването на плажа на "Нестинарка" продължава и днес. Останалите малко туристи от съседните хотели, които не са се евакуирали, разказват за ужаса от потопа.

"Страшно беше, ние го наблюдавахме от терасата. Просто реката дойде като вълна. Къщичките, които са в другия край отпред, ги заля и сърф училището го отнесе морето и реката", сподели Славина Петрова.

В комплекс "Нестинарка" собствениците няма да получат помощ, защото жилищата им са ваканционни. Въпреки показалото се слънце и хубавото време , хората от Нестинарка и от сърф училището казват, че лятото за тях е приключило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Водата е дошла като вълна, казват. Вълните не се получават при валеж.дъждът намалява вълните в морето. Следователно е скъсана дига на един или два язовира. Старите корита на реките след язовирите са обрасли и намаляли и като вземем в предвид засипаните стари ръкави образувани през многото пролетни стопявания на снеговете и изсечените гори. Това е резултата. Природата възстановява хармонията така брутално, както са разрушили алчните тази хармония преди това.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само за загиналите ми е жал, за всички останали спекуланти и печалбари- малко им е.
3
0
 
16
 
! Отговори
Teo преди 7 месеца
Сетих се за думи на покойния Джордж Карлинг - ами ти си построй къщата в кратера на вулкан, а после се чуди, защо имаш лава в хола! Но така става, когато гражданьето гледат много инста и се мислят за по-големи морски вълци от местните. Абе ей! С морето шега не бива! И не си стройте комплексите в дерета, щото е по-красиво!
2
1
 
8
 
! Отговори
Продължавайте преди 7 месеца
Подмазвачи на властта , фуражките и банкерите . Бог види и не прощава !
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Още малко по-навътре в морето го постройте, бе! Да е на ултра първа линия! Пък после природата ви виновна! Шматки.