След наводнението отходни тръби на плажове излязоха "на светло"

По Южното Черноморие няма пречиствателни станции на всички места
355
След наводнението отходни тръби на плажове излязоха "на светло"
Снимка: БГНЕС

След наводнението на Южното Черноморие се появиха снимки, които разкриват неща, неподозирани до момента.
Става дума за отходни тръби, които са се показали след бедствието по плажа в Китен и в Нестинарка.
Бившите екоминистри Емил Димитров и Борислав Сандов коментираха, че точно това се вижда на снимките.

„Това е всъщност дълбоководно заустване, което в случая е плитководно. Това е причината да има определени измервания, които показват високо ниво на ешерихия коли. Хората не са знаели, че на 50 метра навътре в морето има тръба“, обясни Димитров пред bTV.

Още по темата

„По Южното Черноморие няма пречиствателни станции на всички места и добре организирана система по канализация и не желаят и да потърсят такава. Докато аз бях министър никоя от общините не подаде документи да получи финансиране да изгради подобна станция. Такова нещо с тръбите не бива да се случва“, добави Сандов.

И двамата се обединиха около тезата, че трябва да се помисли за финансиране. Според тях в следващите години то трябва да се случи с националния бюджет.

Те коментираха и системата за ранно оповестяване при подобни бедствия. Според бившите екоминистри трябва да се изработи много сериозна такава.

„Трябва да се говори повече за системата за ранно предупреждение, формирането на щабове преди да настъпило събитието, когато имаме прогноза за опасно време. Трябва да се има предвид, че този район от България е потенциално опасен заради исторически наслагвания. Ние можем да видим в исторически план, че там са падали големи количества валежи. Имали сме такива ситуации следователно трябва да сме по-подготвени или по-скоро трябва да имаме добра система за ранно оповестяване на населението“, заяви Сандов.

По думите на Димитров може да се търси причината за трагедията освен в огромното количество валежи, но и в инфраструктурните пропуски. Според него обаче не може да очакваме да се изгражда огромно дере.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още по темата: плажЧерно море
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен (154) Да-да, предполагам с Чесната си пристигнал от Абу Даби :):)Пази боже сляпо да прогледне и провинциалист да пипне интернет.
146
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой ще съди кунчев и РЗИ за това че поставиха в риск здравето на гражданите заради икономически интереси на криминални типове, питам?!!!!!!!!!!
145
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
да, по бетономорието водата навсякъде е "кристално" чиста... ама то не било кристално, ами фекално и не чиста, ами *** :(
144
0
 
27
 
! Отговори
коджакефалията преди 9 месеца
Мисля че черно море трябва да се прекръсти на кафяво
143
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 149 Да, тур в Мавриций развеждат де да ти покажат местни забележителности, ферми и т.н. Да, частно летище където се каца с Чесна. Ти не си бил ИЗОБЩО в Мавриций. Питах те, къде си бил, не ми отговори. Чакам. Кажи. После аз ще ти кажа къде бяхме отседнали.
142
0
 
18
 
! Отговори
Банкеръ преди 9 месеца
Ревизоро камбата му стана червена на въпроса това тръбите за говната ли са или да.И как няма да му стане,като всичко му е ясно и се прави на луд.Туристите плуват в собствените си ***+белината с която се мият клозетите+перилни препарати,шампоани е и малко тиня от реката и пробите са кристални.Да видим има ли някой дето да си подаде Оставката.В Созопол пък най едрите попчета се ловят пред тръбата и се продават пържени на клетите курортисти.
141
0
 
10
 
! Отговори
Значи преди 9 месеца
И от ,овната се става милионер, защото ката ден се излюпват под. богаташчета, кой със собствено море ,кой със собствен пясък и ощ и ощ. Постъплеения от данъци, както в мечтаните от нас държави-ЙОК. Сега пък държавата веднага откликна и ще помага за поредното"природно бедствие", а всъщност причината е в нас, а не в природата. Колко гори изсякоха "нашите хора" от дървената мафия .И още колко има но...до тук.
140
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хе хе хе, хе хе хе, овцете дето повярваха че морето е чисто са същите тия овце, които повярваха че ковид чорбите са ваксини.
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен (143) Единственото <брутално> тук е че си елементарен провинциалист. Тур в Мавриций?! ХО-ХО-ХО!! Тия ги разказвай на село в хоремага. Частно летище?! Бил си в Мавриций ама нощно време.
138
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 147 Баце, само като ти чета как пръскаш парички, знам, че ти толкова накуп не си виждал, камо ли да си ходил на такива места. Такива почивки не са евтини, но нещо си объркал ексклузивен туризъм в екзотични дестинации с петродоларите на Саудитците, които не знаят какво да правят с тях. Двете нямат нищо общо, но откъде да знаеш, като твоите представи за "ексклузивност" са формирани от гледане на видеа за чалмосани, които влизат в шоурум и купуват 3 Ролса накуп.
137
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Баце, не си интересен с този Мавриций... Дал 1/10та от заплата на ИТ спец с 10 години опит за екскурзийка и се хвали. Елитен туризъм означава по 10000 евро на ден за вино. Мерси.
136
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всяка зима тази тръба на Атлиман се открива и се вижда ,има я от много години ,как па никой никога не я е видял ?
135
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 143 Сподели бе, прител, ТИ в КОЙ Мавриции си бил, да видим дали знаеш за какво говориш? Я кажи какви са КРИТЕРИИТЕ за "висок клас туризъм" защото на мен, полет до частно летище, вземане с кола от домакините, индивидуално бунгало на брега на райска градина, персонализирани тургидове из острова, брутална морска храна и т.н. ми изглеждат като доста ЕКСКЛУЗИВЕН туризъм
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е как така, нали РЗИ се кълняха, че е чисто. Какво стана сега - това ако не е ако.
133
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен (140) Щото си бил <На Мавриций> селски да ти кажа че от Мавриций до Мавриций има разлика колкото от земята до Луната. Това не го знаеш защото си провинциална пръчка. Отделно Мавриций НЕ влиза в групата на висок клас туризъм. Малдиви-Мавриций-Дубай са за селски балами като теб!!
132
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз не разбирам защо мислят,че могат да ни правят на *** с тия глупости..... и сега излизат на светло неща,които и първолак знае! Ама разбираш ли чак сега излизало на светло и като добавим лъжата,че украинската каховка,не е допълнително замърсила морето ни
131
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никой не се беше сетил къде си изливат овната.
130
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наистина не ми го побира главата колко трябва да си бавноразвиващ се та да идеш на бг Кафявоморие?! То бива дебилност но вашето е извънземни.
129
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 139 Тази година бях в Мавриций, и по принцип всяка година съм по такива места от над 15 години, но сигурно си прав: нямам представа. Панелните експерти имате.
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен (137)Сигурен съм че си нямаш идея какво значи <Елитен туризъм> нито пък си бил на място което и малко се доближава до това определение.