500 000 невръчени глоби на шофьори отлежават в архивите

Депутат зове фишове да се връчват и в общините
8 сеп 2023 09:31, Росен Стойчев
30
500 000 невръчени глоби на шофьори отлежават в архивите
Снимка: БГНЕС

В момента има над 500 000 невръчени наказателни постановления за шофьори. Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пред БГНЕС.

Депутатите приеха вчера на първо четене четири проекта за промени в Закона за движение по пътищата. Един от проектите е от Александър Ненков (ГЕРБ-СДС). Според него е нужно шофьорите, които не са платили глобите си, могат да получат фиш при заявление за друга административна услуга в общината, така че с тези промени контролът ще се завиши, тъй като нарушителите ще получават наказателните си постановления в кратък срок.

“Законопроектът мина на първо четене с консенсусно мнозинство. Трябва да се доработи до второ гласуване са тези 70% приходи, които ще останат в бюджетите на общините. Трябва ясно да се регламентира за какво да се харчат тези средства и те да бъдат насочени към пътната безопасност”, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Още по темата

По думите му камерите ще бъдат поставени на кръстовища. „Когато сте засечен от такава камера, това се изпраща към МВР, респективно към КАТ, от където издават наказателното постановление, което да може да бъде връчено и от общините. Това означава, че общините ще ги ангажираме много по-сериозно в пътната безопасност, превенцията и санкционирането на водачите”, поясни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: шофьориглоби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако статистиката, която обявиха е вярна, че от началото на годината до сега са направени над 1 000 000 нарушения за превишена скорост това значи че почти половината от притежателите на коли в България карат бясно. И това ако не ви говори нищо не знам...
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Общините пък, съвсем не знаят кой къде живее. Накратко, похарчени едни пари за камери, без никакъв ефект. Общините могат да си разкрият звена "издирване", за да проработи закончето. Още разходи и работа за "наши ора". МВР няма нищо общо, нали само водят статистиката на "добре известните" на полицията.
4
6
 
11
 
! Отговори
гарантирано от ГЕРБ преди 8 месеца
очаквайте скоро при закупуване на стока в магазин, върху касовият ви бон да бъде маркирана и невръчена глоба от КАТ..... ето това предлагат """умните""" и още """"""по красивите"""" гербери.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ГЕРБерунгелите как не са се сетили да им връчват и събират глобите на провинилите се водачи когато отидат да гласуват на есен!
2
1
 
10
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Тия са решили си покриват дефицитите в бюджета с шофьорите... ===)))
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може и в парламента да се връчват....