Нужна е цялостна ревизия на строителството по Черноморието

Най-големите щети в Синеморец са на двата плажа
8 сеп 2023 11:55, Анисия Иванова
25
Нужна е цялостна ревизия на строителството по Черноморието
Снимка: БГНЕС

Времето в Синеморец е спокойно днес, има ток и вода. Най-големите щети са на двата плажа. От два дни се организират различни доброволчески групи, които помагат в разчистването на плажовете. Това каза пред БНР Красимира Величкова, турист и участник в културния живот на Синеморец.

"В селото всичко е спокойно в момента", допълни тя.

Общността на Синеморец се обединява в усилията си за възстановяване след бедствието. Величкова отбеляза, че за около 20 часа, не е имало ток, но липса на вода и храна не е усетена. Тя сподели и подробности за трудностите, пред които са се изправили хората на място:

"Бяхме блокирани в Синеморец, защото мостът на река Велека беше прелял и първоначално изобщо не можеше да се излиза от селото. Впоследствие основният път Синеморец-Бургас беше затворен".

Според нея държавните реакции все още се изясняват: "Реакция на държавата не сме усетили в Синеморец. Информирахме се от медиите какво се случва и какво предстои".

Тя изрази и загриженост за общата ситуация по Черноморския бряг:

"Държавата е закъсняла с това да направи цялостна ревизия в строителствата по българското Черноморие. В Синеморец също имаме два тръби, които се изливат в морето и изобщо всичко, което виждаме, но не реагираме. В по-малките населени места има пълна феодализация, местните хора сякаш се страхуват и пазят интересите на онези, които работят за себе си, а не за обществения интерес".

Тя подчертава важността на разследването на причините за трагедията. "Много е важно да има разследване за причините, които водят до тази трагедия. Конкретно в Царево е важно да се изясни – защо един мост, който е ремонтиран миналата година, днес рухва. Това беше и основната причина, поради която хората бяха евакуирани", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Банкеръ преди 7 месеца
Да видим по.проект къде са канализациите и който ги е одобрил да отива в затвора имаче оправия няма.
23
0
 
1
 
! Отговори
Ferdi преди 7 месеца
Всичко е алчност и грабеж! Природата не прощава! Рано или късно отмъщава! За съжаление страдат обикновенните хора. За ония ненаситни с по три гърла ,наказания няма!!!
22
1
 
4
 
! Отговори
Факт е, че... преди 7 месеца
наводнението е в районите, където обичат да летува върхушката на ПП-ДБ! Дали е знак свише или друго нещо, всеки може да си отговори!
21
0
 
7
 
! Отговори
Сали преди 7 месеца
Югозападна България,нарича онова море,НАШЕТО МОРЕ,ПО БЛИЗО,ПО ЧИСТО,ПО СПОКОЙНО И ...С ПРАВО...НАШЕТО!РЕВИЗИЯТА НЕ Е НЕОБХОДОМА,НА БЕТОНОМОРИЕТ ВСИЧКО Е ОБИР!
20
0
 
7
 
! Отговори
Фори преди 7 месеца
Не ревизия по Черноморието,нужна е цялостна промяна в държавата от А до Я,да падат сглобки иогромната пасмина от лелки,къщи,свати,тъщи,баджанаци и най-вече крадци и много разбирачи!Както вървят нещата,това ще се случи!СКОРО!
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След 3 дена всичко ще се забрави и така до следващия път..
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много неща са необходими по Черноморието, но са жалост нито едно от тях няма да се случи. Затова остава да се надяваме на здравия разум на хората, след като се видя в какво са се къпали всъщност години наред и дано в близките години никой турист не стъпи там и така след като голяма част от незаконните постройки и хотели затворят или бъдат съборени, има шанс нещата да се нормализират.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Може да излезем и най богатата нация- при 30 и повече процента необитаеми жилища ,жилищното строителство процъфтява благодарение на пишман инвеститори. До къде ще ни докара това презастрояване?Тия горе не виждат ли ,че между блоковете няма слънце и въздух вече.Същото е и по морето -има няма два месеца сезон пък се строи сякаш цяла западна Европа ще дойде на плаж в България.После лошите кредити пак на гърба на народа!!!
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЗАЩО ВИНАГИ КАТО СТАНЕ КАТАКЛИЗЪМ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ТЪРСЯТ ПРИЧИНИТЕ? КАТО СТАНЕ УБИЙСТВО ЗАПОЧВАТ ДА ПРОМЕНЯТ ЗАКОНИТЕ , ,,,,ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВЯТ ТЕЗИ НЕЩА ПРЕДИ ТОВА ЗАДА СЕ ИЗБЕГНАТ ЛОШИТЕ ТАКИВА ? НАШАТА ДЪРЖАВА Е СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА , ЖАЛКО , МНОГОООО ЖАЛКО !!! ЗАТОВА БЯГАМЕ ПО ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ , ЗАЩОТО И ТАМ Е ТЕЖКО , НО ИМА ЗАКОНИ И ЯКИ ГЛОБИ И АКО НАРУШИШ ЗДРАВО ПЛАЩАШ ТАКА ЧЕ МИСЛИШ ДАЛИ ВТОРИ ПЪТ Д ПОВТОРИШ,,,,,,
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бургазлия, принципно си прав, но да ти кажа, ако видиш софийска кола по морето, вероятно е командировка. На море софиянци ходят масово в Гърция. По-близо им е.
14
7
 
1
 
! Отговори
Мен ме учудва преди 7 месеца
Защо всички които плюят по нашето Черноморие, идват да почиват тук?! Аз живея в Бургас 55 години. Не ходя много на плаж, но не заради презастрояването, а поради лудницата създадена от туристите! Добре би било хора, които не вдяват от строителство, закони и не са хващали инструмент, да не се правят на експерти! А Синеморец е едно село- какво да очакват? 5 звезден хотел???
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бабо Маро, къде в Люлин си видяла мазета с вода? Ако има, вероятно са спукани тръби...
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нема нужда да се абите граждани! Почти всичко е законно! Има нужда от ревизия на политиката, която е допуснала пррзастрояването. В Испания такава ревизия се направи, в следствие на което над 20 процента от сградите по крайбрежията се събориха (с обезщетение). А в Испания има бая брегова ивица! Тук вероятно ще става дума за поне 50 процента.
11
0
 
5
 
! Отговори
Алов преди 7 месеца
Смях
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нужно е само 7 по Рихтер, едно двуметрово цунами и още малко дъжд.
9
7
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 7 месеца
и защо само по черноморието същото е и в люлин в софия блоковете няматотводнителни канали и при много дъжд мазетата се пълнят с вода
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ха-ха-ха. Ако направят действителна ревизия, което не се е случвало от социализма, ще открият поне 20 хотела, които по документи са подпорни стени.
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ох, как строителите чакат само да извадят Несебър от ЮНЕСКО че със слънчака да ги престроят в българската Ница и Сен Тропе
6
0
 
13
 
! Отговори
Има 480 стари станци преди 7 месеца
и с бунгала . Не се използват , но се стопанисват . Ако решат да не се строи на морето 20 години ще е добре . Гори може да преместят от другаде . и да посадят . Да уволнят експертите , казващи всичко е най-най-най . То се видя . Слънце без пари .
5
0
 
16
 
! Отговори
хе хе хе преди 7 месеца
Кой ще я прави тази ревизия на застрояването? Сигурно ревизираните? Понеже държавата я няма, даже в статията го пише:)