Речните корита на къмпинг "Нестинарка" не са почиствани от години

Нужна била нова отводнителна система
8 сеп 2023 11:46, Росен Стойчев
22

"Къмпинг "Нестинарка" се съвзема от случилото се на 5 септември. Все още вървят отводнителни дейности. Аз съм на този къмпинг от 99-а година и в самото начало имаше едни отводнителни дерета, които впоследствие бяха изравнени, засипани. На тяхно място в момента има построени хотели, без да се помисли, че трябва да се направи нова отводнителна система, която да поема всичките тези води, които идват от връх "Папия", коментира един от собствениците на почивна станция край "Нестинарка" Борислав Петков в ефира на  Bulgaria ON AIR.

По думите му речните корита от години не са почиствани.

"Надявам се тази междуведомствена комисия обективно да оцени причините. Оказа се, че дъждът в Царево не е бил 320 литра, както някои споменаха. По данни на Националната метеорологична служба е бил около 97-99 литра. Валежът беше интензивен, но причината за наводненията в ниските части беше Черна река, която минава непосредствено покрай къмпинга", смята Петков.

Още по темата

Причината за събарянето на моста на републиканската пътна мрежа е именно голямата вълна, която коритото не е могло да поеме, защото е непочистено, смята собственикът на почивна база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: къмпингобявиха
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Не лъжете! преди 7 месеца
Валежите са били 303 литра, това е точната информация! Собственикът на къмпинга да не бяга от отговорност чрез разпространяване на лъжи! Вероятно, същият този, за да не плаща за извозване на *** е дал нареждане на работниците си да ги хвърлят в дерето!
21
0
 
3
 
! Отговори
ха преди 7 месеца
този собственик защо не е почистил тези корита, или не е негова работа ? иначе печели доста пари . пак ли държавата е виновна , А ?
20
2
 
4
 
! Отговори
14 съдийката преди 7 месеца
Съдийката е била главен участник във всички тези престъпления, като всички "съдии", навсякъде. Тя най-вероятно много добре е знаела какво ще се случи и точно затова се е опитала да се изниже от опасния район, но кармата понякога работи. Рядко наистина, но се случва...
19
1
 
5
 
! Отговори
456 преди 7 месеца
Точно така е! Много правилен анализ. Затлачените корита правят микроязовирче и когато стената от клони и бооооклуци поддаде - става по- голямата вълна, която удавя и разрушава. След което водата се разлива на ширина. Елементарна Истина! Бог да ни е на помощ с такива управленци - най вече предишните, но и сегашните! Всеки кмет си взема заплатката и НЕ мисли за реките и водите, нито за хората. Въобще!
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НАЦВЪКАХТЕ ХОТЕЛИТЕ! ЗАУСТИХТЕ В МОРЕТО, НО ДА СЕ СЪБЕРЕТЕ И НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЯ НА ОБЩИНАТА ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ДЕРЕТА И КОРИТАТА НА РЕКИТЕ НЯМА ПАРИ?
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
КМЕТОВЕ ОТ ГЕРБ НЕ СА СВЪРШИЛИ НИЩО.
16
1
 
3
 
! Отговори
добре е , че преди 7 месеца
заваля и угаси пожарите и в Гърция и в БГ . С това разбиране , как сме най-най 200 пожара на ден гасим . Сега ще съберат от дарения за всички да има пари .
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кметът на Царево още ли не е арестуван?
14
1
 
0
 
! Отговори
сега нали преди 7 месеца
чистят , значи ще оправят . Не е трудно и е евтино . Сигнали сигурно има , но не са почистили . Не мога да разбера строила съдийката с дъщеря и с майстора , а не се оглежда да види заталачена река . Задръстени дерета устия на реки . Като ПСС ние сме върха , а явно има проблем .
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лъжата с измерените количества дъжд е олицетворение на лъжите на политиците. Не знам кой би повярвал, сякаш във всяко село има измервателна станция . Гърците пък надградиха нашите лъжци, заявявайки че на места са паднали над 1100 литра на квадрат. Дори и ураганите в САЩ от най-висока степен не са толкова напоителни .
12
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 7 месеца
Всички комунисти и мутри си направиха хотели , ама нямат пари да почистват деретата !
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дам, излъгали са и за интензивността на валежите. Не са били по 330+мм. Яко са излъгали. Да, валяло е много, но числата са фалшиви, хиперболизирани, за да се прикрие колко зле се е провалила инфраструктурата от валеж, по-слаб от обявеното, макар и явно достатъчно обилен.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
АМИ ДА СА ПОЧИСТВАНИ БЕ, КМЕТОВЕТЕ СА ОТ ГЕРБ ЗАЩО НЕ ЧИСТЯТ?
9
2
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Зариваш отводнителните дерета,изливаш без мярка бетон и накрая Природата ти предоставя сметката.Мутрите превзеха Черноморието и ще берем горчиви плодове.
8
0
 
5
 
! Отговори
Къмпинг Водолазка преди 7 месеца
предлага нова атракция - плуване във __кални води. (На мястото на __ попълнете липсващите букви)
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков ли ви е виновен за деретата, че са застроени !!!
6
2
 
6
 
! Отговори
А тоя къде е преди 7 месеца
Спал досега и не е подавал сигнали за всички тези престъпления?А сега се прави на метереолог.Комунист,бате.
5
0
 
3
 
! Отговори
60 милиона преди 7 месеца
има . ще стигнат . И на нестинарка ще дойде щастието .Успех с караваните вместо къщи . Туристическата застраховка покрива всичко .
4
0
 
15
 
! Отговори
чекмеджето пълно преди 7 месеца
Пари за почистване са отпускани. Стигнали са само до чекмеджето.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От социализма нищо не сте направили. Тухла върху тухла не сте сложили. Нов път не сте построили. Само хотели и чакате лапачка. Социализма беше велик, защото построи толкова много неща. Вие само крадете и унищожавате. За друго не ставате