»ма движение в цената на пшеницата, захарта скача с $18 за тон

ќб€виха го от —офийска борса
9 сеп 2023 10:32, –осен —тойчев
40
»ма движение в цената на пшеницата, захарта скача с $18 за тон
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

—лед понижението на цената ‘ќЅ на хлебната пшеница в „икаго преди седмица, през последните дни не беше регистрирана пром€на и в —јў т€ остава на равнище 235 долара за тон, съобщават експертите на —офийската стокова борса.

ƒвижението при царевицата е по-осезаемо: в —јў има повишение с 8 долара до 232 долара за тон, цената във ‘ранци€ добави 1 евро до 215 евро/тон. ¬ –уси€ за пореден път остана без пром€на - 228 долара за тон.

ќще по темата

÷ената на ечемика във ‘ранци€ се повиши с 6 евро до 219 евро/тон. –апицата на борсата "ёронекст" (Euronext) отново претърп€ загуби и слезе с 14,25 евро до 454,50 евро/тон.

–афинираната захар с доставка през октомври обаче се повишава с още 18,10 долара, достигайки 733,30 долара/тон на борсата в Ћондон, уточн€ва Ѕ“ј.

Ќа —офийска стокова борса търгови€та в началото на септември е спокойна.  отировките "продава" за хлебна пшеница за тази седмица са от 470 до 532 лв./тон, купувачите отговар€т с 320 лв./тон, доставка на м€сто (DAP). ‘уражната пшеница се котира от 450 до 370 лв./тон, като сделки имаше за 550 тона на цена 370 лв/тон.

÷аревицата се предлага от 450 до 480 лв./тон. Ќа борсата се продават и 700 тона маслодаен слънчоглед от 750 до 810 лв./тон., но сделки н€маше. ¬сички цени са без ƒƒ—.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


40
ќще по темата: борсапроучване
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
31
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
ƒо ћного интересно - идват Ћанголиерите на —тивън  инг и ги из€ждат до един. «атова н€ма.
30
0
 
0
 
! ќтговори
—амо да питам... преди 5 месеца
...умните и красивите -> може ли още да се търгува със щатски долар, н€ко€ страна, имаща ресурси, търгува ли още с него? ўе може ли да си купим с щатски долари брикс валута, като непри€телска страна и защо токът, газът и бензинът скочиха двойно досега? Ќ€кой от професионалната пералн€ да може да отговори? Ќищо де, вдигайте колкото се повече повече, да видим до кога!
29
0
 
0
 
! ќтговори
ƒобра новина преди 5 месеца
ƒа се утилизират с глад всички тези където участваха на изборите с кебапчета и силна в€ра към ѕѕ ƒѕ ƒѕ—! «ащото газовите решени€ днес не били адекватни! јми съгласен съм, тогава глад и без пари за една просперираща и щастлива Ѕългари€! «а да си върнем държавата!
28
0
 
0
 
! ќтговори
ћного интересно преди 5 месеца
ѕри всички коментари - само нули. ѕробвах и дадох един плюс. ¬ече го н€ма. явно е дошъл торбалан и краде плюсчета и минуси.
27
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
—клава значи робин€. ќт Ѕългари€ до ≈гипет е имало робини прoститyтки. —лав€нките се по€в€ват едва в 18 ти век и то първи на книга. ¬идени€ на ‘атима - "ƒева ћари€ ни показа велико огнено море , което беше под зем€та. ¬ този огън паропадаха д€воли и души в облика на хора, прилични на прозрачни гор€щи въглища, всички почернели или блест€щи като бронз"
26
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
>>> Ќо даже да се провре ще му тр€бва доста изтънчена мисъл да ги убеди, че нещо анти - е про -? ќсновни задачи на сената са да не допуска чужди интереси да са в ущърб на нашите и да хармонизира интересите на обществото, на групите и на индивидите. Ќапример сенатът може да реши на базата на задълбочен анализ на особеностите на мъжа и жената, че е добро отново да се въведат отделни мъжки и женски гимназии... “ук съм да разговар€м с философи, овце си имам!
25
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
>>>  акво ше стане ако кагебешниците назначат сенатор? јми чужди€т му акцент веднага ще лъсне. “о сенатът е на ачий, не е като да управл€ваш задкулисно. –ибата се вмирисва откъм главата, но рибата със сенат за глава най-трудно се вмирисва. —енатът е пазител на наци€та. ¬ него са събрани утвърдени народни мъдреци, които взаимно се контролират. ѕри положение, че те участват в номинациите за следващи сенатори, един кагебешник трудно ще се провре сред т€х. >>>
24
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
>>> “ова вече е сериозен белег на упадък. ... ј като се отчете и факта, че преторианците ни са на чужда €сла (все са руски възпитаници) то упадъкът на българщината е повече от €сен... ƒори въвеждането на сенат не може да свали преторианците от власт и на всичко отгоре те ще назначават и сенатори (под формата на фалшиви демократични процедури). ѕроблемът ни не е в сената, а в преторианците - комунистите, които са сътворили една тоталитарна псевдо демокраци€.... >>>
23
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
"“очната пропорци€ между сенат и народ позвол€ва на –им да процъфт€ва 1000г. Ќие Ѕългарите си н€маме сенат и май, че никога не е постав€н въпроса за него?" ћай –им запада когато преторианците започват да назначават императорите - а те пък да не се съобраз€ват със сената... “а така е и у нас - преторианците определ€т властващите (иначе казано - опричниците, кагебешниците или накъсо ченгеджийницата) ƒемократичните избори у нас винаги се натаманисват по преторианците. >>>
22
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
–усите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-гол€мата си част. Ѕългарите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, —вещеното писание и първото образование. √еорги –аковски 1861г.
21
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
ƒо осман-комунист! Ќе може да станеш никога такъв какъвто искаш, ти си такъв каквито са били предците ти - с фесове и после с петолъчка на челото! Ќапълно съм съгласен, затова …осиф —талин изби и разсели милиони, както и османлиите са го правили. ƒа се пишеш слав€нин или турк е форма на защита.... ¬азов има стихотворение за това!
20
0
 
0
 
! ќтговори
ƒебел(O)(O)ки€т к0к0 преди 5 месеца
»мам ƒвижение ќт«ад, пак е ¬реме да –аз“оварвам —амо—вала от ≈фтиното √урме в —толовата на ћинистерството! да му ћисл€т √ладните и ƒ√ƒЅ!!
19
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
" аквото е горе. такова е и долу"  аквото бе при ќсман ѕаша ”глу, такова бе и при —талин ... мернах в един руски форум теори€та, че —талин има еврейски корени - та кой грузинец ще си кръсти сина …осиф. »маше се предвид, че е от горските (планинаските) евреи.
18
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
“и човече, какъв —-ј-ѕ-”-Ќ предпочиташ да бъдеш за продан в магазина? —къп - за много пари или ефтин за ръце или пране?  ой предпочиташ да те купи в магазина - јйшето или √ергана пиле шарено, √ергана кротко агънце?
17
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
“и човече, какъв *** предпочиташ да бъдеш за продан в магазина? —къп - за много пари или ефтин за ръце или пране?  ой искаш да те купи в магазина - јйшето или √ергана пиле шарено, √ергана кротко агънце?
16
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
ƒо оправ€йте се ... «а колко ги продаваш?
15
0
 
0
 
! ќтговори
ќправ€йте се преди 5 месеца
¬ мазето имам 230 кг брашно, 20 кг ориз, 30 кг фасул, 4 големи тенекии олио, огромно количество консервирано месо, сушени зеленчуци и плодове и сухари, каквото поискаш.
14
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
Ўe ce €gaт √MO-внa, cъrлacyвaнo e c nocoлcтвoтo...
13
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
≈— минава на колелета и тротинетки.
12
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
≈— минава на синтетик нютретиенти и майкро лaйвсток.