Пострадал от наводнението в Царево: Такава вода не съм виждал

Височината й била близо 2 метра
10 сеп 2023 09:52, Нели Христова
37
Пострадал от наводнението в Царево: Такава вода не съм виждал
Снимка: БГНЕС

Продължават възстановителните работи в наводнените райони по Южното ни Черноморие. В покрайнините на Царево е домът и стопанството на семейство Георгиеви. Налага се покъщнината да бъде изнесена, след наводняването на имота.

"Такава вода не съм виждал. Наводниха се цялата ферма, джипът, битовото помещение. Водата беше с височина около 2 – 2,5 метра. Дойде с голяма сила", обясни Недялко Георгиев.

"Загубих животни. Издирвам други животни и не мога да кажа точна бройка. Водата е стигала до тавана в оборите. Отглеждаме предимно коне за езда. Вчера изровихме седлата. 3 хиляди бали за зимата са погинали. Най-горните редова да са останали. Имах ечемик за зимата – само няколко чувала са оцелели", допълни той.

От кметството са обещали да изпратят камион, който да откара боклука от стопанството. На място работят и доброволци.

"Момчетата обещаха днес пак да дойдат. Работят много съвестно и съм много благодарен. Смятах, че има съзнателни хора в тая държава, сега го видях с очите си", посочи Недялко Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Eee преди 7 месеца
Ще ИЗЧЕЗНЕШ" - Алексей. ЗАПЛАХАТА. И аз." Напишете това в ютюб и изгледайте клипа на Станислав Цанов от вчера. Разкатава и Тиквата и Трактора и Кирил и сие. Безстрашен е! Дано не го убият!
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това на снимката е фотошоп. Правилно никой не е виждал такава вода. Спомням си също, че Рашков казваше аз такова нещо не съм виждал /за катастрофата с т.нар. македонски автобус/.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Пострадал от наводнението в Царево: Такава вода не съм виждал" Не бойте се ще има и още! С това презастрояване накрая ще ви търсим по дъното на морето барабр с хотели и джипове.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
и аз такова презастрояване и безхаберие на живущите срещу този процес не съм виждал. Нали като някой си купи апартамент, поне 30 човека няма да ползват хотел и като си донесът ядене няма да допренесат с нищо за местната икономика. Лапчев трябва да е арестуван, както главния архитект и други одобрили строителството и сечта.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Продължавайте да бетонирате другият път и байра ще дойде при Вас
28
0
 
0
 
! Отговори
Питам аз преди 7 месеца
Жалко за умрелите хора и животни ама ТИ Недялко: имаш ли разрешителни за тези обори, коне, бали и постройки?!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дядо ми дано почива в мир беше архитект. Цял живот е изкарал да пътува из българия и да строи канали, водостоци, да укрепва язовири и речни корита. Един ден ми каза, че много го боли като гледа как всичко което е построил сега се занемарява или целенасочено се руши, каза че до няколко години пак ще имаме малария в България и наводнения, и че на него не му остава много, но ние ще страдаме. Това беше преди 10 години, кажете познал ли е?
26
0
 
0
 
! Отговори
От тук нататък преди 7 месеца
Свиквайте да виждате със АМЕРИКАНСКАТА СИСТЕМА ХААРП НИЩО НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО! НО ОВЧИЯ НАРОД СИ ВЯРВА НА ГЛУПАВИТЕ МАНИПУЛАТИВНИ МЕДИИ,ЧЕ ГОСПОД ГО НАКАЗВА ЗАРАДИ ЗАМЪРСЯВАНЕТО!!!ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО ВЕЧЕ!!
25
0
 
0
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 месеца
До 18 - абе ОНЗИ по времето на управлението на комунистите БЪЛГАРИЯ произвеждаше металорежещи машини с ЦПУ промишлени работи ТЕЦ Марица -изток военни заводи в Сопот и Карлово произвеждаше ТАНКОВЕ и др.. Очевидно ти или си много г..л..у..п..а..в или си много злобно добиче ... !!! Сега БЪЛГАРИЯ е в пълна разруха !!! Ако си крал средства от европрограмите веднага отивай и връщай - иначе едрохулиганство и в БЕЛЕНЕ
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 23 ;- Точно така , бай Недялко освен да захрани журналяma , друго нищо не е направил ! Да мръде бай Недялко малкко по-нагоре , до гората , та да види и други големи работи - големи сечища , големи камиони ,превозващи дървесината , големи голи баири , но НѝЙ-ВЕЧЕ голямата заплата на директора на Южнотж горско предприятие , която за една година скочи от 7-8 к. на 25 к. ,според запознати !
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Алоооуууу, турцииии от ДПС, кой изсече горите за да има такива наводнения? Леля ли ми, скапаняцииии? Всичките сте за затвора.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
като гледам снимката , много хубави обори за животни има бай Недялко - цели хотели
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ТАКАВА ВОДА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ РЕЧЕ БАЕ НЕДЯЛКО КОЙТО ДЕЛЕШЕ ЖИВОТА СИ МЕЖДУ ОБОРА И ФЕЙСБУК И ДРУГО НЕ БЕШЕ ВИЖДАЛ ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ ОТКАК ПАДНА КОМУНИЗМА И ПОВЕЧЕ НЕ ДАВАХА ТОДОР ЖИВКОВ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА. ЗА БАЕ НЕДЯЛКО ОСТАНАЛОТО БЕШЕ СЛОЖНО И ТОЙ СЕ ОТДАДЕ НА ОБЩУВАНЕ С ДОБИТЪКА И ФЕЙСБУК.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до2 и 3, има превенция,залесяване,чистене на коритата на реките, има някъде ама не и тук-тук всичко се сече поголовно и се изнася и всеки намазва по веригата -така е като няма държава и политиците са еурополиткоректни
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Царска България, Кое е от царско време бе шнорхел ? Панелките ли дето бае ви Тошо ви построи да има къде да живеете селянти ? Или заводите които са на по 50-60 години да има къде да работите ?
18
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 7 месеца
ама си виждал камионите с дърветата бетонираните дерета не мислите поизборите и сега берете плодовете на прос-то-тия-та си
17
0
 
0
 
! Отговори
Кузмов преди 7 месеца
Така ще е тя. Ще дойде водата със страшна сила. Изсекоха горите, презастроиха крайбрежието, язовирите не се поддържат и затова умишлено се изпускат. Фекалните тръби директно в морето се изливат. Водата е кафяво и мирише лошо. Честита ви "демокрация". Нали затова скачахте крацията. Искахте демокрация. Това е демокрацията.
16
0
 
0
 
! Отговори
Царска България преди 7 месеца
17 Нищо не са ти посадили и построили комунистите всичко е от Царско време гал фон!Комунистите три пъти фалираха България!
15
0
 
0
 
! Отговори
Бгг преди 7 месеца
Водата е голяма сила и не може да се спре.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Скачахте по площадите и искахте демокрация. На ви сега демокрация. Комунистите ви построиха язовири, вие не можете даже да ги поддържате. Комунистите ви посадиха гори. Вие изсякохте горите. Прав беше бай Тошо, това, което ние построихме, вие не можете да го боядисате.