Трудности при извозването на хората край Царево, няма билети за автобус до 15 септември

Големите автобуси не могат да преминат моста над Караагач
10 сеп 2023 09:00, Нели Христова
66
Трудности при извозването на хората край Царево, няма билети за автобус до 15 септември
Снимка: БГНЕС

След наводненията в Царево се появиха проблеми с транспорта и придвижването в района. Големите автобуси не могат да преминат моста на река Караагач, който свързва Царево, Лозенец и Ахтопол с останалата част от страната. В същото време търсенето на автобусни билети е нараснало значително и за следващите дни изобщо няма. Проблеми имат и пътниците, закупили билети предварително, съобщават от БНТ.

Купуването на билети за отиване и връщане е предпочитано не само заради отстъпката, която получават пътниците, но и заради голямото търсене през летния сезон. Мариана Георгиева също е предпочела този вариант за почивката си в Лозенец. Но след наводнението е решила да направи проверка на автогарата и така разбрала, че е изправена пред проблем, за който никой не я е уведомил.

"Оттам ни каза госпожата, която работи в офиса, че рейсът не идва дотук и трябва да си намерим превоз сами и да отидем до Китен или до Приморско и оттам да си хванем същия този рейс и никакви други обяснения. Попитахме дали не следва нещо да се организира, защото ние все пак имаме билети оттук и тя ни каза, че няма никаква информация и нищо не знае. След обаждания по телефона се оказа, че те въобще не знаят за този проблем, което наистина е учудващо", обясни Мариана Георгиева.

След подаването на сигнала превозвачът е решил да организира микробус, който да извозва пътниците за София до автогарите в Китен и Приморско.

На автогарата в Лозенец няма нито един автобус, а проверката ни показа, че до 15 септември няма свободни места. За да избегнат неблагоприятните условия, някои шофьори са предпочели алтернативни маршрути, които заобикалят реката.

"Минаваме след Царево. Има една отбивка - черен път и това. Не е много трудно, но не е приятно, разбито е".

А при преминаването на моста се налага колите да изчакат.

Междувременно фирмата превозвач публикува официално съобщение, с което обяви, че всички автобуси, които са пътували до и от Лозенец, Царево, Варвара, Ахтопол и Синеморец, ще пътуват само до Китен и от Китен. За допълнителна информация клиентите могат да позвънят на фирмените телефони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 7 месеца
На компрометираното и корумпирано правителство!
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А спомняте ли си, при управлението на герберите, как изчезнаха едни милиони от НАП? А спомняте ли си, че имаше убити началници от НАП? А задавате ли си въпроса, как се разпределят парите в здр. каса и дали отиват за здраве и за ремонт, модернизация на здр. заведения?
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пропуснах и бандитизма в селата, много вилни зони и села се обезлюдиха, заради липсата на контрол, полиция, бързи съдебни производства и развихрянето на кражби, бандитизъм, убийства, контрола на държавата го нямаше никакъв там и хората се принудиха да напускат родните си места и изоставят имотите си, въпреки, че не желаят!
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Първо, има райони в България, които се обезлюдиха поради безработица или ниско заплащане, закриване на детски градини и училища до четвърти клас и осми клас, закриване на медицински центрове, пунктове, а Странджа Сакар, се е обезлюдила, заради изсичането горите и умиленото убиване на животни, за да изкупят земята турци и местните кметове далавераджии, свързани с тях и с контрабандата, това "евроатлантици" ли са според вас? Ако някой изобщо ми обясни що е туй "евроатлантик" , пие ли се, какво е?
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да ги извозват лайнювците бизнесмени връзкари едни лайнювци да извозват други в републиката на българите лаянару
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Роза - Каот човек на самоиздръжка, ще кажа, че от 3000 лева, в края ми остават 2000 лева, след като се рапзлатя с държавата. От тях 500 още отиват като ДДС, а от осаналите 1500, като се почнат с акцизи и не знам си какво, не мисля, че реално харча и 1200 лева, от 3000-те хиляди, които съм изкарал. Ама неее .. видиш ли - данъци не плащаме. Залсужаваме си го, едва ли не ... ей - за шаарене сте.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 44 - Даже и в черния сектор да си, пак ще платиш ДДС ... 20% от вискчо, кеото купиш в тая страна, отива за нея. Някоя кръчма може и да го скрие, но вече и това веима да е рядкост.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има поне 240 депутатски служебни коли. Можеше, защото днес е уйкенда, да ги прата да извозят наколко хиляди души и да болекчат ситуацията ...
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Прави впечатление.че се коментира смъртта само на двете жени!Двамата работници дори не ги споменават!Те са само бройка и не са хора.Отвратително!
47
0
 
0
 
! Отговори
Пиян залян преди 7 месеца
Един БТР може да качи 10 човека , та с тези , които подарихме на уркопитеците можеше да се извозят безопасно и своевремено всочки , които имат нужда , но нали за управляващите урките са по-важни ?!
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 44,абе плащачо на данъци,кой ти каза че данъците са мижави?имаш ли представа колко държавата взима всяка година от данъци? ами шофьорите колко данъци плащат? веднъж акциз на горивата,после годишен данък,после винетка и редовния рекет гражданска отговорност? пари има достатъчно ,и бтр има -ама къде са?
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
като няма държава и политици - ами всички са пропаднали и продажни еуроатлантици - се сече поголовно - от там и наводненията
44
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 7 месеца
Верно ли в 21ви век ще кажете, че не можете да превозите хора от пострадал район? Защо нямаме хеликоптери? Къде са военните машини. А бе Денков? Къде ти е светкавичната реакция?? Вместо да плещи и да се занимава с войната в Украйна, тоя плъх да вземе да направи нещо за държавата.
43
0
 
0
 
! Отговори
Роза преди 7 месеца
До АнонименСтига с този мит, че хората не плащат данъци. Ясно е, че проблемът е в друго. Не дразнете народа с *** коментари!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В тази държава има много сбъркани неща. Едно от тях е - сивия сектор, респективно плащат по малко данъци. Стане ли подобно бедствие се вижда, че държавата е абдикира от задължениата си (поддръжка). От друга страна, плащайки мижав данък, откъде накъде ще очаваш, че някой ти е длъжник с нещо? Защо си мисли нчкой, че ако плаща 5лв за храна. полсе ще яде като за 50?
41
0
 
0
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 месеца
Добре бе хора , в България има Военни Бази с хиляди американци и тежка техника .Защо не свършат някаква работа за да се отплатят че ги храним за сметка на нашите данъци - защо не опънат временни военни мостове ?
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо това не се случи на слънчака, да видите властта как щеше да обгрижва укронацистите
39
0
 
0
 
! Отговори
мак преди 7 месеца
Ще одят пеша по заръка на гербава географка по магистрали на тулупския строител на България. А без майтап, жалко за хората, ама природата е главния виновник, а не човешка ръка, нали.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оставка!
37
0
 
0
 
! Отговори
12б преди 7 месеца
Онези БТР-и бяха пригодени да стрелят по турците които комунистите преименуваха. Бойко Борисов има добри познания по въпроса.