Трима лекари ще работят в детското отделение на болницата във Враца

Единият е пенсиониран, друг е без педиатрична специалност
4
Трима лекари ще работят в детското отделение на болницата във Враца
Снимка: БГНЕС

Детското отделение на областната болница във Враца работи отново. Осигурен е екип от трима лекари, сред тях има пенсиониран лекар и такъв без педиатрична специалност, предаде БНР.

С осигурения екип от трима лекари детското отделение на областната болница във Враца работи отново, но с по-ниско ниво на компетентност.

Лекарите, които ще работят детското отделение на врачанската болница, са педиатър с дългогодишен стаж от Центъра за спешна  медицинска помощ в София, пенсионирана детска лекарка от Враца, която преглежда на кабинет, и лекар без педиатрична специалност, но с опит в отделението и в спешната помощ.

В екипа има още 11 медицински сестри и четирима санитари.

"С този персонал детското отделение може да работи на по-ниското първо ниво на компетентност като общинска болница. Това означава също така, че ще отпадната повече от половината клинични пътеки, по които има сключен договор със Здравната каса", посочиха от ръководството на лечебното заведение.

До кризата в отделението се стигна след като лекарите, които работеха там, напуснаха заради претоварения график при липсата на достатъчно персонал и ниските, според тях, възнаграждения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Врацаболница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Т.е. проформа има уж детско отделение , та да спрат протести на граждани и родители. Реално истинско детско отделение няма. Двама пенсионери и един без нужната специалност. Ама иначе - ето ви детско отделение. Лицемерие !
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
3ма лекари и 4ма санитари. бГ е по зле и от Сомалия, факт.
1
0
 
1
 
! Отговори
лекар. преди 7 месеца
Не може да се поддържа отделение с трима лекари с 1000 лв заплата.