Въвеждат електронно известие за глоба на шофьорите

Това обяви премиерът днес
18 сеп 2023 22:40, Росен Стойчев
31
Въвеждат електронно известие за глоба на шофьорите
Снимка: БГНЕС

До средата на октомври ще влезе в сила електронното известяване на водачите за наложените им глоби при извършено нарушение.

Още по темата
Уведомяването ще става по телефон или имейл чрез Системата за сигурно електронно връчване.

Това стана ясно днес по време на свиканата от премиера акад. Николай Денков регулярна среща по проблемите на пътната безопасност.

Последващото връчване на глобите, както и досега, е възможно по три начина – лично срещу подпис, електронно - чрез системата за сигурно електронно връчване или през портала на МВР за електронни административни услуги, както и по пощата – с препоръчано писмо с обратна разписка, съобщи БГНЕС.

Целта на нововъведението, по което работят съвместно Министерството на електронното управление (МЕУ) и Министерството на вътрешните работи (МВР), е да бъде осигурен бърз канал, по който максимално много шофьори да бъдат уведомявани, когато имат наложена електронна глоба.


31
Още по темата: шофьориизвестия
Още от Страната
Възможно ли е да се изземат пари от длъжници на границата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не съм длъжен да си чета пощата и смс.
24
0
 
1
 
! Отговори
o{'_'}0 преди 1 седмица
Хахахаха , дори и да нямаш нарушение пак че получаваш известие ... хахаххааОтивай доказвай после че не си извършил нарушение..
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еми то това няма да работи. преди МВР да ЗАДЪЛЖИ всеки един водач да си купи смартфон, компютър, или двете заедно. Аз имам колега, който няма нито смартфон, нито компютър, нито пък може да се оправя с тях, дори и да си купи. Когато си купува почивка, звъни по телефона на дъщеря си. Тя му резервира. Това не е измислено. Наистина имам такъв колега.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредната простотия на мвр,ама то с такъв министър,***...само като ги погледнете милиционери на какво приличат карикатури.Ще връчват глоби електронно,ама на 36 дата като намерят в календара..
21
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 1 седмица
Те връчването и да го оправят е все тая, те и връчено не ги плащат глобите и нищо не им правят. Пример преди 2г пиян удари на улицата колата ми, която е паркирана и в покой, шофьора избяга, подадох сигнал на 112 и го намериха шофьора, продължили да си шофира с ударената кола по улиците, оказва се пиян, без шофьорска книжка, без гражданска и преглед на автомобила, с незаконни номера от друг автомобил, Прибраха го в 12ч на обяд и го пуснаха в 18ч наложиха му глоби за 4000лв, които не плати.
20
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 1 седмица
Ха сега де , вече от две години съм без телефон и съм супер. Трябва ли да говоря с някого просто отивам до супер или пощата с WIFI .
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И КАК ТОЧНО ЩЕ ДЕЙСТВА ТАЗИ СИСТЕМА,СЛЕД КАТО GSM НОМЕРЪТ НЕ СЪМ ГО ПРЕДОСТАВЯЛ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, А ЕЛЕКТРОННАТА МИ ПОЩА Е АНОНИМНА. ЩЕ НИ ШПИОНИРАТ В СЪУЧАСТИЕ С КОМУНИКАЦИОННИТЕ КОМПАНИИ ЛИ ???!!! А САМАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ НА ТРАФИКА, ЗАКОННА ЛИ Е, СЛЕД КАТО НЯМАТ КОДОВЕТЕ И ДОСТЪП ДО НЕЯ ИМА САМО АФСТРИЙСКАТА ФИРМА, КОЯТО Е ИЗГРАДИЛА СИСТЕМАТА???!!! ПОЧТЕНОСТ И АВСТРИЙЦИ - КАТО ШИКИ АВСТРИЕЦА...
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз чакам система за електронно обжалване. Това тук е поредната бухалка срещу хората. Като избухат напр.30% незаконни глоби как точно ще се защити интересът на гражданите? Милиционерът ще праща имейл за глобата за 5 минути, а шофьорът трябва да ходи в районното или районния съд да я обжалва, което е половин ден поне! Поредното дране, обявено от набедения за академик
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 20 На ден по колко глоби се регистрират? Капка по капка - вир!
16
0
 
6
 
! Отговори
Има чалъм, споко преди 1 седмица
До Анонимен 14 Чрез пощенски гълъб, бре! Ако пък имаш повече глоби, ще ги опаковат в един пакет и ще ти го донесе напролет щъркелът.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Практичен Дали хакер ще се занимава с глобичка за 200-300-500лв?
14
2
 
6
 
! Отговори
E-BG преди 1 седмица
Ще станем ние една E-България и корупцията ще спре.
13
7
 
7
 
! Отговори
Велински преди 1 седмица
Само яко натягане и репресия срещу бг сельоизманиците, трябва да бъдат натикани в обикновенната им зона на комфорт - евтина ракия, т.па изсипана млада тотаирана селска мома и бмв дизел-комби
12
0
 
15
 
! Отговори
Знаещ преди 1 седмица
Сега вече ало измамниците ще станат милионери. Гледайте само как ще завалят, мейли, смс за глоби
11
0
 
12
 
! Отговори
Пепи преди 1 седмица
Споко бе пичове. Това е подготовка да се дадът 10-15 млн. лв. на компетентна фирма да разработи софтуерна платформа за обработка на база данни налято от шосейни камери и радари с вграден Chat GPT/KAT и да разпредели глобите посредством сложен алгоритем одобрен от математика Мишо уискито....А смс-ите според мен нещо ще се пре...такова на финалния етап и ще сменят правителството и няма да имат време да довършат хората. Искаха ама ... не можеа
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Ха дано ама на далиВ Украйна.... тая система временно не работи
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нямам телефон, нямам имейл адрес. Как ще ми връчат това известие?!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Институциите в България живеят с 30 години назад. Минимум! Дори някаквото електронно управление и министерството му са с 30 години назад.
7
8
 
22
 
! Отговори
Ха дано ама на дали преди 1 седмица
В Украйна ако пътна камера те засече с превишена скорост до 15 минути получаваш СМС с глобата. Тука сме като в каменната ера. Пристига неграмотно написан документ година след нарушението и да се чудиш къде е километър 313+852 от еди си кой път. Няма снимка, няма радар номер, няма кой къде защо.
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гануавци, като в Гърция ще е после - направо номерата долу, и ще ходите да търсите данъчко да плащате