17-годишен убил овчаря от Скутаре за 60 лева

Младежът работел заедно с него
Обновена: 19 сеп 2023 15:07 | 19 сеп 2023 14:54, Стела Стоянова
28
17-годишен убил овчаря от Скутаре за 60 лева
Снимка БГНЕС, архив

Грабеж на стойност 60 лв. бил причината за побоя, след който е издъхнал 64-годишният овчар от Скутаре Живко. Задържан за убийството е тийнейджър на 17 г., който работел в същия селскостопански обект.

Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева. По нейните думи младежът поискал пари от възрастния мъж, той му дал всичко, но сумата не била достатъчна. Извършителят продължил да настоява и се стигнало до удари, пише "24 часа".

Тялото на Живко е открито на 13 септември. Първоначално полицаите смятали, че става въпрос за самоубийство. Аутопсията обаче показала вътрешни травми и разследването е било преквалифицирано за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Убийството е извършено 3 дни преди откриването на трупа. “Може да изглежда като елементарен случай - едно битово убийство, но в разследването бяха вкарани много усилия. Участваха служители на Главна дирекция “Национална полиция”, както и на Института по психология”, заяви шефът на МВР в Пловдив старши комисар Георги Чергов.

17-годишният няма криминално минало. Вчера Окръжният съд в Пловдив му е определил най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. “След редукцията на наказанието, на която има право, понеже е непълнолетен, законът предвижда от 5 до 12 години затвор”, обясни прокурор Андреева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има една документална повест от Веселина Божилова, заглавието е "Cмъpт край рози" и е публикувана като отделна книга. Авторката е събрала материали по тежък криминален случай от времето на соца, за тийнейджър сериен убиец. От тази книга разбрах, че ако убиецът не е навършил 20 г., дори по времето на соца не е било възможно да му се даде смъртна присъда, такъв бил законът.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 8 -- Пак е нещо, ако му дадат 12 години. Нали преди време две пубертетки удушиха своя приятелка от завист, защото била по-красива от тях и имала по-хубави дрешки? Поне те така признаха. Тогава от медиите разбрахме, че на непълнолетен повече от 8 години ефективно зад решетките не можело да се дава, такъв бил законът. Онези двете удушвачки излежаха само 5 години и вече са на свобода росни-росни, дори по времето в пандиза са били ученички и не са пропуснали учебна година.
13
0
 
23
 
! Отговори
МВР СПИ преди 7 месеца
ТРЯБВАШЕ ДА ГО ДАДЕТЕ НА ЕДИНСТВЕНИЯ ДОСТОЕН ПОЛИЦАЙ В БЪЛГАРИЯ ДА ГО ТЕПНЕ
12
1
 
11
 
! Отговори
добре се е скрил преди 7 месеца
но го хванаха . 5 години ще работи и прави в панделата любов с някой местен пловдивчанин . Искал е повече пари . Нападнал е и други или е щял , като Хищника или Ботунецкия убиец . Леко по китарата бам, бам - 20 и маратонки и бай . Свръх опасни - готови за убиици на пътя .
11
2
 
15
 
! Отговори
Тодор Ковачев преди 7 месеца
ако го бяха гръмнали за някое предишно престъпление както се случи с полицайката в софия сега невиният щеше да е жив
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя е някой брикет сигурно
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И защо ме триете ,нима не вярно какво правят в затворите с младите затворници?
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Младите непълнолетни убийци и изнасилвачи на България, възпитани от родителите си. Убийството за пари предлагам да се наказва с доживотен за цялата фамилия. Не останаха хора в тая държава.
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е средна или тежка. Лека телесна повреда е, човека обаче не е знаел че е лека и е загинал. Загиналия се извинява на убиеца и му пожелава още много убийства
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да ви уринирам на правосъдната система, на редукциите на наказания, на престараванията ви в законе да се предвидят многохилядни права на престъпника, които лицемерно наричате човешки права. На следващия рожден ден ще си пожелая аз да стана престъпник в Бг, че то тук за тях е истински рай, за останалите ад.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Условна или до макс 3 год е на свобода
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Телесната повреда лека ли е или средна? Непълнолетният условна присъда ли ще получи, че кой ще пасе овцете, ако го озапят? Ако беше дал на "младежа" още пет лева, щеше ли да му се размине?
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Бай Илийчо. На вас само туй ли ви е в главите бе.
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз не мога да разбера това право което имат непълнолетни при убийство. Давай да трепят наред докато навършат пълнолетие. Тъкмо след 5 години ще излезе обучен във всички тънкости престъпник.
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На този тийнейджър му е нужна среща със софийската полицайка ми се струва