Борбата с беззаконието се извършва от полицията

Разследващите функции на КПКОНПИ ще върнат проблемите
Обновена: 21 сеп 2023 11:10 | 21 сеп 2023 11:08, Росен Стойчев
11
Борбата с беззаконието се извършва от полицията
Снимка: БГНЕС

„Правилен ход е разделянето на Антикорупционната комисия на две. Даването на разследващи функции на КПКОНПИ ще върне и ще задълбочи проблемите. В една нормална държава борбата с престъпността се извършва от полицията, прокуратурата внася обвинителен акт в съда. Закрихме спецсъдилищата, защото не доказаха ефективност. Каква е логиката да вървим обратно и да създаваме разследващи функции”.

Още по темата
Това заяви адвокат Александър Кашъмов в ефира на Нова Нюз ден след като депутатите приеха членовете на Антикорупционната комисия да имат възможност да прилагат физическа сила при разследване.

Според него Комисията трябва да се задълбочи върху конфликтите на интереси, както по високите етажи на властта, така и при обикновените държавни служители и даде пример, че предишната Комисия за установяване на конфликтни интереси е имала правомощия и е гледала всички казуси в страната. „Сега се феодализираха нещата още преди седем години с този закон, като се дадоха на местни комисии да решават. Естествено, местните комисии си затварят очите”, каза Кашъмов.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И как се извършва
7
0
 
3
 
! Отговори
Неразбрал преди 2 месеца
А Черепя каква важна клечка ще го направим?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е то именно затова България е държавата на беззаконието...
5
0
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
Както КОНПИР за толкоз години се гушеше срещу огромни заплати и нищоправене поредните шуробаджаншки спирки за нищоправци пак нищо няма да свършат!Дали ще е КОНПИР,ТИКВА,КАРТОФ,ПАТАТ и т.н. буквите нямат значение!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами да, така разходите под масата се ограничават, а възможностите за безнаказаност увеличават. Трябва конкуренция и обратна връзка. Против ото води до, шуробаджанащина, залиняване и переодични борби поддържащи безредието. Удобно.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гответе се, вече всеки ще може да бъде отстрелван от някое чeнге, решило че сте голям престъпник.
2
1
 
3
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Абе адвокат Кашъмов , какво толкова разбираш от всичко , че пак си даваш мнението! Нима закриха спец звената в страните от ЕС , които дадоха висока оценка на дейността им у нас? Публична тайна е че такива мастити адвокати защитават олигарсите и затова няма осъден от тях! Така че реформата е и за адвокатите!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
огън не се гаси с бензин :))))