Пенсионери стават стажанти

Голямо разнообразие в офисите
25 сеп 2023 20:45, Росен Стойчев
27
Пенсионери стават стажанти
Снимка: БГНЕС

Все по-често представители на няколко поколения се събират в едно работно място. Това каза в ефира на предаването Нова Нюз журналистът Сияна Севова.

Според нея разломът между различните поколения е най-вече дигитален. „Едните хора са аналогови, а другите - дигитални. Всеки се опитва да бъде в крак с времето, а разминаванията идват от различните представи за заплата и начин на работа”, каза Савова. Според нея трябва да има баланс в комуникацията, а работодателите да си дадат сметка, че тепърва ще работят с по-възрастен персонал.

Според Георги Първанов от Българската конфедерация по заетостта ще се наблюдава преквалификация.

Още по темата
Ще има стажанти пенсионери, които на 55-60 години ще учат нова професия, а това ще изисква навлизане в дигиталните умения.

„Един от новите феномени, който се наблюдава в света и навлиза в България, е „сребърно предприемачество”. Това е огромен ръст на хора на 55-60 години, които стартират нов бизнес. Влизат в стартъпи, започват нещо свое”, коментира Първанов.

Според него мениджмънта на компаниите трябва да се адаптира към новата ситуация - четири поколения на едно място. „Важно е да се търси баланс. Да намерим най-доброто от всяка възраст и да го приложим в бизнеса”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: офисперсонал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пфф не е забелязала, че много хора на 55 г. вече имат внуци и си ги гледат, за да дадат възможност на децата си да направят успешна кариера. Сигурно поне половината от пишещите тук са се родили, когато поне едната им баба или дядо са били под 50 г.
22
1
 
3
 
! Отговори
Пфф, има и преди 6 месеца
непланирани бременности - спира й цикъла и тя си мисли, че това е началото на менопауза, по-късно разбира, че е бременна и решава да не маха детето. Много са и жените, планирано родили, когато са вече над 40 г. И не ми почвайте с мантрите за кариеристките, които късно се сещали да създадат дете. Животът е труден, много от младите жени сами се борят, за да оцелеят и раждат едва тогава, когато сами могат да отгледат детето. Защото на младите мъже им се живее и не им се занимава с деца и семейство
21
1
 
5
 
! Отговори
До Пфф (16) преди 6 месеца
Много си наивна мa, како. Ти не знаеш ли колко много са мъжете в критическа възраст, които на 40+ години решават, че не са се наергенували? И хукват след 20-годишни използвачки, някои от които успяват да разведат "чичака", защото не са намерили друг начин да живеят в София на чужда издръжка. На някои от тях им се налага да родят дете на чичака, за да го "вържат". И ето ти го 55-годишен млад баща с 10-годишно дете.
20
4
 
4
 
! Отговори
Чужденец преди 6 месеца
Нa 55-60 хората в нормалния свят са чичковци и лелки в добро здраве, в Бг, с къркането и цигарите, са сбабичосани и болни още на 45..
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Наемат в Българската Армия. Спешно-за предпочитане със стаж в партизанското движение и в службите на ДС.
18
4
 
2
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 6 месеца
Плодете се ! Сега " девойките " ще имат много и разнообразни любовници от различни поколения . Дай Боже и деца да им родят на грохналите старци . Така комунистчетата много години ще ни управляват....
17
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
До Пфф:И какво му е смешното на 55 да гледаш деца?
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Докато намерат работа и вече им полагат 40.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Джо ЕС иска да бачкат а не дава пара. Русия няма нищо общо.
14
2
 
5
 
! Отговори
Бай Дэн преди 6 месеца
Че Аз съм Стажант Президент на САЩ, че 60 годишен бивш шофьор на такси що да не може да е Стажант за Програмист?! Разбира се - това е Бисещето - Никакви Пенсии - Работа, Работа и пак Работа - до ГР0б, че да има кой да ми Плаща Стажанството за Президент с Покупки на Чертежи за Ф16!!
13
4
 
9
 
! Отговори
Пфф преди 6 месеца
На 55 години хората не са пенсионери. Да не казвам, че има хора на 55 с деца на по 10 години. Не, че не е смешно на 55 тепърва да гледаш деца, ама кой, както си го постели.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако е бил зестрогонец може лесно да изпадне в немилост!
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Човек, който може да работи няма как да е беден!
10
12
 
7
 
! Отговори
Джо преди 6 месеца
Българската държава си мрази гражданите и иска те да са вечно бедни като в Русия.
9
6
 
4
 
! Отговори
Дъртанян преди 6 месеца
Хрантутници по програми на ЕССР за да се спести от пенсии!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Подслушва всички около нас. ***!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цифровия е по-некачествена от аналовия. Тв не се хваща а телефоните прекъсват. А за мобилните имаше иследвания и за рак.
6
2
 
2
 
! Отговори
Петко преди 6 месеца
Аз съм безаналогов дигитален стажант.
5
3
 
7
 
! Отговори
БТВ преди 6 месеца
ПЛАН ЗА СПАСЯВАНЕ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА! ЩЕ ИЗВИКАМЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ И НЯКОЛКО ПОЧИНАЛИ - СТИГА СА ПОЧИВАЛИ! Скоро и Виена ще иска да е като София! Вервайте!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия стартапи им обират пенсиите:) 99 % фалират и пенсиите им се испаряват. Трябва да плащаш за да те наемат на работа