Местната власт привлича доста ентусиасти

Анализ на Цветанка Андреева и Юлий Павлов
Обновена: 29 сеп 2023 12:25 | 29 сеп 2023 12:24, Росен Стойчев
8
Местната власт привлича доста ентусиасти
Снимка: БГНЕС

За ПП местният вот ще бъде сериозно изпитание - дали ще продължи да ерозира като част от партийната система или ще постигне знакова победа. Това каза политологът Цветанка Андреева за Нова Нюз.

"Местната власт привлича доста ентусиасти.

Още по темата
Предстои да видим дали ще се сблъскат партийните ядра или мажоритарния вот. Може да се вдигне както негласуваща София, така и България. Не се очаква съществено разместване на електоралните нагласи. Най-вероятно никакви големи промени няма да има след местния вот. Балансът между коалиционните партньори няма да бъде нарушен, само може да има повече претенции в зависимост от подкрепата за двете страни", коментира тя.

Социологът Юлий Павлов смята, че предизборната кампания ще бъде скучна, заради честите избори в последните 2 години. "Хората са изморени. Местните избори са тези с най-ниска активност, с изключение на европейските. В по-големите окръжни центрове изборът е до голяма степен политически. В София гласуват обикновено около 400 000 души. Може да очакваме да се намали активността на този вот. Целта е да се мобилизират твърдите ядра, гласували на парламентарните избори, за да гласуват отново", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: анализентусиасти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
112 преди 6 месеца
Толкова ли е сложно? Кой би гласувал за партии, които подкрепят убиването на хора, замаскирано като демократична помощ за украинската армия? За съжаление има такива хора - дали са на хранилка в герб, ппдб, дпс, бсп... или наистина са заблудени овце - това е без значение. Но техните гласове стават определящи САМО и ЕДИНСТВЕНО ако останалите българи ходят за гъби в изборния ден. Когато не гласуваме, малцинството печели изборите. ГЛАСУВАЙТЕ! Дори няма значение за кого.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ентусиасти да тъпчат българи.... ама те българите са виновни че ви търпят!! Всичките без жената от БСП са нацистки кърлежи!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ентусиасти ли!?Муха хааааа
1
1
 
4
 
! Отговори
Избирайте преди 6 месеца
Вече всичко е решено,кой кмет,кой на кума,кум.вече се знаят 90 процента кметовете,без да е гласувал народа и.в.ц.а.