Панев: Няма да има проблем с тока

Има варианти
Обновена: 4 окт 2023 13:36 | 4 окт 2023 13:36, Росен Стойчев
22
Панев: Няма да има проблем с тока
Снимка: БГНЕС

Няма да има проблеми с електрозахранването у нас след споразумението на властта с протестиращите енергетици. Това заяви в студиото на Нова депутатът от ПГ на ПП-ДБ Владислав Панев.

По думите му страната ни трудно може да преговаря с Европейската комисия по Механизма за капацитет в сферата на енергетиката. „Може да се измисли начин обаче „Марица изток 2”, държавният ТЕЦ, да бъде в режим на студен резерв, както беше навремето, но това ще го платят потребителите”, посочи народният представител. Според Панев в споразумението, подписано във вторник, има добри текстове. „Особено 3 и 4 т., които касаят участието на работещите в ТЕЦ-овете в изработването на енергийна стратегия”, каза той.

Още по темата


А дали цената на електроенергията у нас ще се повиши, зависи от пазара и развитието на технологиите, допълни той. По думите му производството на ток от въглища възлиза на около ¼ от общото производство в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 6 месеца
Така го казва все едно зависи нещо от него или ако не е така пък ще може да го оправи. Пълен смях са ДБ.
18
0
 
0
 
! Отговори
до 18-ти Б.Х. преди 6 месеца
За момента си прав. Но ако гледаме какви са предпоставките и събитията от близкото минало нещата започват да изглеждат иначе. Не построихме "Южен поток" през България, за да им е гадно на руснаците, но те пък го построиха през Турция. Не построихме АЕЦ Белене, за да се подмажем на САЩ, а Турция няма проблем да си заяви интересите както се вижда. Може да е едновременно в НАТО, да продава дронове на Украйна и построи "Турски поткок", а защо не и АЕЦ с руско участие? Чувам, че имат мерак и за БРИКС
17
0
 
0
 
! Отговори
Бае Хуе преди 6 месеца
До Анонимен 13. Турците, т.е. руснаците още не са построили въпросната АЕЦ и не е ясно дали ще я построят.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Енергетиците казват, че ще има проблем, а политиците, че няма да има. Аз вярвам на хората, които работят в този сектор. Няма как депутат да е наясно с енергийната система на България за да прави прогнози за бъдещо ползване при намаление на мощности и увеличение на потребление
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 6 месеца
Каза милионерът има много много пари какво го засяга енергетиката и обикновените българи
14
0
 
12
 
! Отговори
Pen преди 6 месеца
Да да, а горивата няма да минат 3 лева!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Два милиона българи са навън, защото чорбаджиите ни (*** и десари) са наистина прекрасни! Хубавци разни като Ковачки и хидроинженера от Росенец!
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е то винаги можем да внесем ток от някъде. Вече и Турция си направи АЕЦ до нашата граница тъй че.. Въпросът е че едни 20 хил човека най малко ще останат без работа, ама това другарите еврооатлантици не ги интересува. Както нямаше проблем да затворим 2 реактора на АЕЦ. По същата логика няма проблем да спрем да отглеждаме жито, животни, зеленчуци и пр., винаги може да се внесат от вън. Затова и вече почти 2млн българи са в чужбина
11
1
 
8
 
! Отговори
до 10-ти Изглежда си преди 6 месеца
живял след 2000г, защото режим на тока и водата имаше през 90-те.
10
7
 
5
 
! Отговори
Спокоен преди 6 месеца
Абе хора, не е нужна първосигналност. Изнасяме по гигават и половина ток. Който иска да си го гледа в реално време. И това при положение, че "Мариците" работят на 7..8..%. Зимата, та зимата - е каква зима? То под нулата температурите са падали за по ден-два. Много добре разбирам хората, които блокират държавата заради заплатите си, но тия заплати идват от моя джоб. Е, не ми е кеф!
9
6
 
6
 
! Отговори
Живял-видял преди 6 месеца
Панев, това го знаем! Живял съм достатъчно при соца, дори като студент съм учил на свещи, защото имаше режим на тока 2:2! Няма как да има режим на тока при демокрация и пазарна икономика. След 1990 г. режим на тока не е имало и повече няма да има. Оставате ги разни бесепари и изрожденци да дрънкат колкото си искат, че ще стоим на тъмно и на студено. Думите им ще се обърнат срещу тях самите. Миналата есен онзи Кутев говореше как ще мрем от студ и глад без Газпром. Живи сме и до ден днешен!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимна преди 6 месеца
Ако има дефицит на ток, спират и помпите за вода и няма да има вода в чешмите в жилищата.
7
1
 
9
 
! Отговори
аха преди 6 месеца
Ами дано наистина да няма проблеми с тока. Понеже започна да захлажда и идва зима. Така че, най-добре за всички ще бъде, ако няма проблеми с тока. Особено за управляващата сглобка. За да не стане грешка и конституционното мнозинство да отнесе боя.
6
0
 
16
 
! Отговори
АЕЦ Белене преди 6 месеца
трябва да се построи преди затваряне на ТЕЦ-овете.
5
1
 
7
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 6 месеца
Този днес води класацията на истЕната. Дори повече от алфи лъже. Нищо - може пък да са топли зимите, ще е зелено , тъмно, ароматно , евро$ейско. Галка
4
1
 
15
 
! Отговори
енергетик-терорист преди 6 месеца
Дръпнете му шалтера на тоя ЕКОЛОГ и тогава друга песен ще запее!!!
3
1
 
16
 
! Отговори
Майора преди 6 месеца
Срамота Панев , което сами си направите , никой друг не може да ви го направи! Вас зелените интересува ли ви нещо освен собствения ви джоб! Знсем ги такива начело с Белев , които направиха "Натура2000" да е 20% от територията на страната! Стига сте спирали жизнено важни обектиот инфраструктурата нс страната!
2
0
 
23
 
! Отговори
Уфььь...нещастник преди 6 месеца
Като го видя и чуя тоя веднага ми става ясно, че ще стане точно обратното на това което говори!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
всеки лъже яко, то нямаше нужда и от Аец Белене но пък за сметка на това имаше остра нужда от хартиени самолети