Остава ли олинклузива у нас?

Румен Драганов дава отговор
5 окт 2023 15:33, Росен Стойчев
19
Остава ли олинклузива у нас?
Снимка: БГНЕС

"Има общо неразбиране какво е олинклузив и какъв е смисълът от него. Има ваиранти, при които няма какво наблизо да се види като забележителност и затова услугата им е съсредоточена върху задържането на туристите изцяло в комплекса.

Още по темата

Гърция отхвърли на повечето места олинклузива, защото гърците ценят своите таверни и заявиха, че искат да запазят местната икономика с тях. Нашите черноморски комплекси са създадени на база олинклузив, наричахме го пълен пансион, защото нямаше къде да се хранят гостите извън хотела. Олинклузива го има в България повече от 60 години и ще продължи да го има, където услугата работи в полза на хотелиерите", каза Румен Драганов - директор на Институт за анализ и оценка на туризма в ефира на БНТ.

Рекламата да върви от уста на уста. Посетители да препоръчват на свои близки и познати мястото", каза Драганов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: ХОТЕЛРумен Драганов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 6 месеца
Аз съм отписал българските хотелиери, те за ок инклузив ми дрънкат, полееека ве, чиба от тука
15
0
 
1
 
! Отговори
Тур Имуго преди 6 месеца
Тоя мазник излезе ли,винаги говори лъжи.Защитникът на мафия и олигархия.Защитник на краденото от тях.Смешни сте,не виждате ли.Дори и държавна служба си създадохте да работи единствено за комерсиалните ви интереси,в ущърб на народа.Не можем ви траем вече.Ще ви изметеме скоро.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този индустриален туризъм не е трябвало да го развиваме . Това нещо ще бъде развито във Виетнам и на осторв Хайнан в Китай . Сега само скъпите билети ни пазят то конкуренция ;) Като се развоят технологиите това ще се промени . Тука е трябвало да се развива туризъм като малък семеен бизнес . Затова в Гърция го няма олинклузива. Едно семейство държи хотелчето а друго таверната .
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Изпукая всичко бре и почная да пият морето.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Иван Костов разправяше като гламав как щял да направи страната туристическа и селско стопанска.Много малко индустрия трябвало, били сме кръстопът.Пеалба до дупка, научи всички да гонят само мангизите, а за плановете да не му мисли никой.Не му хрумна, че Черно море ще стане военна зона, селското стопанство е в ръцете на мутрите дето вече отказват и ренти на хората.
11
1
 
5
 
! Отговори
Обичам Р. Драганов преди 6 месеца
Каквото напише или твърди - знаеш, че е точно обратното. Каквото съветва - трябва да се прави точно обратното. От тази гледна точка - винаги е прав!
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Той някакъв български Оллинклусиф, по добре го махнете.
9
5
 
2
 
! Отговори
ЧСИ преди 6 месеца
С Бедняци и Скъсаняци само аз мога да правя бизнес. Даваш ми изпълнителен лист за 300лв и ви го превръщам в 10 000 лв- чисти. Фокусник съм.Затова живея на Малдивите
8
4
 
14
 
! Отговори
Кулминацията иде преди 6 месеца
Шепа самозванци и силно неграмотни хора на БКП превърнаха страната в нискобюджетен бетонен нужникикоптор.Отледаха държ.администрация от милиони силно умствено дефицитни добитъци.Няма държава по света просперирала чрез обслужващ персонал или туризъм. Вие сте кални *** слуги. Нито кухните ви са кухни нито готвачите готвачинито храната ви е храна нито обслужването нищо нямате 1 ,едничък критерий няма защо някой търсещ чистота,уют спокойствие и качество трябва да дойде в подобна гнусна дестинация
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако махнат ол инклузива ще изгубят и онези бедни европейски туристи, които идват тук. Не могат да си го позволят хотелиерите. То само те им останаха
6
1
 
8
 
! Отговори
Калитко преди 6 месеца
Стига си лъгал хората- има колкото искаш all inclusive в Гърция.Всеки сам избира къде да яде
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Махай те го този олл инклузив и удвоете цените! Той не привлича туристи. Вярвайте ни на нас от Турция, Гърция, Хърватска, Италия и останалия свят, като ви казваме - махахете го.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Харесвам инклузивни хотели. Стига храната да е качествена. Не обичам да си търсяресторанти навъни това винаги ми излиза по-скъпо. У нас просто ресторантьорите се оляха с цени и сега ще сифалират по ред на номерата. Няма как с политически решенияда се задължат хората да им купуват манджите на огромни цени. Ей-я де е Турция. Инклузивни хотели бол и храната е хубава и евтина. Обслужването им е на шест. Многопо-добро от гръцкото. Инклузиви - в Египет, Мароко, Тунис. И да извиват ръце у нас-все едно.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въобще не ме вълнува. На хотел без ресторант не ходя. Ако ми хареса цената - там съм. Като не - в чужбина инклузиви - колкото щеш.
2
3
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 6 месеца
На мен олинклузива ми харесва. Не ми се ходи ,в някакви съмнителни кръчми за да се храня.
1
5
 
20
 
! Отговори
... преди 6 месеца
ми бил съм на ... пълен пансион в България и съм бил на пълен пансион в Турция! Еми пълния паснион в Турция си е пълен пансион! Докато тука в БГ ..... си е нещо като пансион! ама не съвсем!