На места няма дори предизборна кампания

Избирателната активност ще бъде по-висока от парламентарния вот
Обновена: 16 окт 2023 13:00 | 16 окт 2023 12:53, Росен Стойчев
5
На места няма дори предизборна кампания
Снимка: БГНЕС

Избирателната активност на местните избори ще бъде по-висока от тази на последния парламентарен вот, но не много. Причината е, че на местните избори има мажоритарен елемент, което дава допълнителна мотивация на избирателите. Активността обаче ще бъде по-ниска от тази на предишните местни избори през 2019 г. заради електоралната умора и разочарованието. На втория тур гласувалите ще бъдат много по-малко.

Още по темата
Това каза за Нова Нюз Димитър Ганев, политолог от "Тренд".

По думите му вторият вот на недоверие ще последва съдбата на първия." С втория вот на недоверие искат да постави отново правителството в лоша позиция", смята той.

От своя страна политологът Георги Киряков посочи, че с честите вотове на недоверие се намалява избирателната активност. "Хората се вълнуват от местни теми, но такива няма. На места няма никаква предизборна кампания, всичко се води на национално ниво. Хората тогава си казват, че няма защо да гласуват - щом местните проблеми не са важни. Чудя се какво мислят партиите от опозицията, като внасят вотовете на недоверие, вместо да отидат по места и да изслушат хората. Това е фалшификация на предизборна кампания - вкарване на национални теми на местно равнище", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: вотправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Бургас дори няма предизборна кампания. Ясно е за всички че вечният кмет на ГЕРБ Димитър Николов пак ще стане такъв, за пети път. Защо да ходим да гласуваме, просто е смешно. И жалко.
3
3
 
1
 
! Отговори
Няма желаещи.. преди 7 месеца
Скоро няма да има и кой да работи, като кмет.... Ще дойдат бежанците да управляват България - натам вървим, като не харесвате бате ви Бойко
2
1
 
5
 
! Отговори
Мижав интерес преди 7 месеца
Дори не знам кога са тези избори, не ме и интересува.
1
0
 
1
 
! Отговори
Ааа не бе..... преди 7 месеца
Ам'чи то туй ни е гУляма загуба!