Температурен рекорд в Монтана, живакът удари 32,9 градуса

Скоростта на вятъра пък била 70 километра в ча
22 окт 2023 17:05, Нели Христова
6
Температурен рекорд в Монтана, живакът удари  32,9 градуса
Снимка: БГНЕС

Вчера в Монтана са измерени рекордните 32,9 градуса. В 1:30 часа през тази нощ пък е отчетен вятър със скорост 70 километра в час, съобщиха от Хидрометеорологична обсерватория - Монтана.

Заради горещините, които приличаха на летните през юли и август, улиците в Монтана опустяха, съобщи БТА. Магазините отново включиха климатиците, за да привличат клиенти и да охлаждат стоката, кафенета прибраха масите на закрито, за да не пострадат клиенти от силното слънце навън. Ловци от местни дружинки разказаха, че заради необичайните за втората половина на октомври горещини са се отказали от планираните за почивните дни ловни излети в полето и планината, тъй като кучетата не гонят дивеча, а и самите те трудно издържат на открито в жегата.

В следобедните часове днес в Монтана се очакват подобни температури, но вероятно с 2-3 градуса по-ниски, обявиха синоптиците.

При меката зима през тази година в Монтана също имаше рекордни температури в няколко дни в януари и февруари, когато температурите преминаха 20 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Отвратително. Няма нищо по-хубаво от лошото време. Е казал един писател.
5
0
 
3
 
! Отговори
ДОЛУ ФАШИШАЙКАТА ГЕП преди 6 месеца
Рекордът там е корупционен! Да се надяваме, че ще свърши идната неделя. Иначе мъчението за монтанци няма да свърши още 4 години...
4
1
 
0
 
! Отговори
дельо щуреца преди 6 месеца
драги ми смехурки-списвачи...така както пишете тези статии!?като пишете цитирам:скоростта пък била 70 км...пък била може да пишете във статиите си с фалшиви и хибридни новини този начин за писане за фалшивите ви новини е подходящ!защото в тази статия трябва да е скоростта е била или беше защото наистина се е случило...поне това научете или толкова се объркахте че не можете да разичите хибридните статии от реалните! :))))))))
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Там кметът Златко Живков се запътил да изпревари Тодор Живков по години на управление.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Габрово 34 градуса беше оня ден. И днес пак към 32.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Супер си е времето.Като по поръчка.Всеки иска в събота и неделя да е хубаво времето,а не дъждовно.