Експерти: Кампанията за кметските избори е вяла

Има сближаване на кандидатите
23 окт 2023 14:23, Росен Стойчев
10
Експерти: Кампанията за кметските избори е вяла
Снимка: БГНЕС

Кампанията за местни избори е вяла. Виждаме сливане на говоренето на някои от основните кандидати. Това коментира в ефира на Нова Нюз комуникационният експерт Александър Христов.

„Имаме шапката на сглобката, която може би е изиграла роля за сближаването на кандидатите и тяхното говорене”, допълни той. Според него последните месеци и години са показали, че мотивацията за гласуване няма общо с това дали ще се гласува с хартия или с машина.

Още по темата


Според политолога Даниел Стефанов машините са се превърнали в принтери, не заради техническите характеристики, а заради ниското обществено и политическо доверие.

„Има почти политически консенсус за недоверието в машините, което се прехвърли върху гражданите. Кандидати директно агитират да не се гласува с машина. Начинът на гласуване се превърна в партийна идеология, което е грешка”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: воткандидати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Кампанията е вяла, преди 6 месеца
Организаторите са разсеяни. Днес намерих в пощенската си кутия агитационен материал за бюлетина N 89. Вместо Вили ЛиЛКов бяха напечатали Вили ЛиКов!
8
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 месеца
това не е кампания...Очаквам много ниска активност за местните...Лично аз няма да гласувам,защото няма да имам никаква полза от това..Боричкащите се си имат твърди електорати,които очакват "поръчките"..Който и да стане кмет,благинките ще си останат далече от мен...Е ?..На кого да допълня канчето?..И най-вече защо,от какъв зор ?...Та те всичките мераклии са "един дол дренки"-"Хвани единия,удари другия"..Виж,за парламентарните е друго..
7
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
аз не гласувам защото няма за кого кажете за кого и мотивите си 30 годинианархия в люлин ни съсипаха живота с това застрояване шум прах наркотицисечат се дървета не се садят нови откриват се все нови магазини ами ние нямаметакава покупателна възможност няма тишина денонощно шум и стари коли
6
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 6 месеца
Толкова акъл имат в главите си че се изчерпиха лъжите и немогат да измислят нови,затова кампанията е мижава
5
0
 
2
 
! Отговори
? преди 6 месеца
Ами трагедия, Онзи на ГЕРБ вика ще ви построим 37 нови детски градини - че досега нали бяхте на власт, кво правихте. Напомня ми за вица с Тодор Живков - И от нас да мине и едно училище ще ви направим... Ама нямаме деца другарю Живков.. Нищо и деца ще ви направим. Така де, чакам да ми обещаят и деца да ми направят. Аам така де явно електората е останал толкова глупав, че да вярва и на това. Григорова обеща ТЕЦове и разширяване на Топлофикация - абе като филма Топло. Мани мани
4
0
 
0
 
! Отговори
ценко чоков преди 6 месеца
щото ще има ала-бала затова
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 1 и Герб
2
0
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 месеца
Всеки кандидат за марсианска,пардон общинска...хранилка,разчита на заблудения електорат и в...суматохата да го...огрее. (платено...съобщение на НПО "Марсианци-кметове без...граници")
1
0
 
6
 
! Отговори
Армагедон преди 6 месеца
Всичко е измама... Прах в очите...