Хората в Харманли искат бежанския център да стане от затворен тип

Настояват броят на настанените да се намали до 400
30
Хората в Харманли искат бежанския център да стане от затворен тип
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотици излязоха вчера на протест в Харманли срещу бежанския център в града, който е най-големият в страната. Те преминаха на шествие по улиците на града и стигнаха до приемно-регистрационния център.

Това е 22-ри по ред протест откакто преди 10 години е открит бежанският център в Харманли. „Причините за недоволството ни основно са продължаващата липса на контрол и превенция от страна на управляващите регионалния център по отношение на влизането и излизането на присъстващите бежанци.  Няма никакъв контрол от страна на охраната на влизащите и излизащите, дали носят хладно оръжие. По всяко време на денонощието градът е пълен с млади мъже с неясен произход, които създават предпоставки за страх у нашите семейства”, посочи един от организаторите на протеста пред Нова телевизия.

„Искаме Регионалният приемно-регистрационен център да промени статута си от място от отворен към затворен тип. Докато това се случи искаме защита и сигурност от държавата. Искаме намаляване на капацитета на центъра, който е 1700 души, а в момента в него живеят 1300. Искаме този капацитет да бъде намален на 400 души. Искаме постоянен филиал на „Жандармерията” в града. Искаме незабавно възстановяване на оградата на центъра и ежедневен контрол за хладно оръжие и строги наказания за нарушаване на обществения ред”, подчерта друг от протестиращите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
8
 
! Отговори
И.Б. преди 6 месеца
Като гледам всички тези млади, добре облечени и здрави мъже, се питам какво търсят те тук? Защо не работят в родините си, а са тръгнали да съсипват работното население на Европа, което храни бедни, богати и бегълци?Дошли са да ни съсипят с мюсюлманската им религия, която изисква унищожение на всички останали религии. Трябва да се връщат още на границата.
25
1
 
8
 
! Отговори
Палестина преди 6 месеца
Абе у фейсо е пълно с такива дето пишат "Аз съм Палестина". Ами да си вземат по няколко палестинци при тях. Ама те тия са и против мигрантите. Е то и аз съм. Не може европа дасе пълни с мюсулмани, а богатите мюсулмански държави да не ги приемат, иначе дават пари за джамии в Европа.
24
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
всички на един камион и в турция нямат работа тука да ги храним при тезицени в българия
23
0
 
14
 
! Отговори
преди 6 месеца
Всички мигранти и затворници на полето. Едните в селското стотанство другите при животновъдството. Да работат да допринасят за съществуването си.
22
3
 
4
 
! Отговори
USA за БГ преди 6 месеца
Какви хора, какви харманли ? Колониалните ни поданици нямат права - имат само задължения ! Така че, ще правите каквото ви наредим !
21
13
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Има си международни правила. Отделно, че 85% гласуваха България да се евроинтегрира... и трябва да подпише споразумението от Маракеш - никакви лагери за бежанците, а осигуряване на достоен живот съгласно стандартите на страната и ЕС.
20
1
 
10
 
! Отговори
Осман и co. преди 6 месеца
Да ама там не настаняват украинки.Ако ги сложат там няма да имат мира от тарамбуките.По принцип украинките много харесват тарамбуки.Ако ги настанят там ще е дискотека 24 часа.Голям купон с украинките.
19
1
 
18
 
! Отговори
. преди 6 месеца
Отглеждаме си и обгрижваме цъкащи бомби.Никакви общи ценности нямаме.Какво ги държат тук?!Млади,прави-или в урановите мини да работят или директно на самолета и кой от къде дошъл.Не опазваме граници-ок,не ги искат в Европа-ок,не може да се изпарят.Значи -самолета!Толкова ли сме прости да ги хрантутим,ток,вода,мидицински грижи,сигурно дрехи от Червения кръст.Червеният полумесец да се грижи за тях.Ние българите в концлагер ли ще живеем?Ние затворени-те навън,пари за хората все няма,а за тях реват
18
0
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 6 месеца
Ха ха ха на Дачков ? Значи ти никога не си гласувал със СЪВЕСТТА си, а под контрол и манипулация .? Дачков е критерият за ИСТИНА ха ха ха, най-големият манипулатор и слугинаж на политици-измамници и нагаждачи ? Осъзнай се, имаш ли образование за да мислиш реално или поне да се опиташ на това ? Още ли йе си разбрал защо сме на това дередже, Дачков не ти ли е обяснил в сайтът си ?
17
0
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 6 месеца
В сайта на Дачков
16
2
 
3
 
! Отговори
За 16 преди 6 месеца
Абе ти бездарник ли си, че пишеш на маймуница и не знаеш как да си смениш азбуката на компа ? Кой ще се мъчи да ти чете словоизлеянието ?
15
0
 
1
 
! Отговори
До 13 "до 11&qu преди 6 месеца
Сериозно ли това призна CNN ? Ти къде го чу по радио "Москва" или на мегдана от " си ен ен - Копейкин" ? На кои вълни хващаш CNN на "ракиени" или на "винени" ?
14
18
 
1
 
! Отговори
Хм преди 6 месеца
А пък "горките" жители там защо и те да не ги проверяват за хладни оръжия, а? Те като направят престъпление никой не разбира за това. А бежанците ги депортират. Познай кой е опасност за населението и гарантиран с възможност за рецидивизъм.*** долните расисти.
13
6
 
6
 
! Отговори
Давайте им преди 6 месеца
български паспорти и ги правете СВОБОДНИ в България, нали казвате, че имало в Газа една българска майка "Фатме" с три българчета и се "борите" да ги освободят, защо искате да затваряте тези ?
12
4
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 6 месеца
Даже СиЕнЕн призна, че обезглавените деца са фалшива новина.
11
0
 
14
 
! Отговори
дядо Стефчо преди 6 месеца
Бежанците е редно да работят. А не само да бъдат хрантутени. Далисме им подслон, да работят за да върнат добрия жест. Които не желае на камилата и в пустинята.
10
7
 
11
 
! Отговори
Абе нали откакто преди 6 месеца
Хамас нападнаха Израел и обезглавяваха деца там, показвате из телевизиите колко са нещастни палестинските пингвини и колко ги жалите,че израелците ги бомбили,сега защо искате да ги затваряте тези бомбаджии и терористи зад мрежите в центровете ? Какво искате последно знаете ли ? На кого служите - на църквата ли или на джамията,вие християни лиюсте или мюсюлмани ? Палестинците се определят като мюсюлмани и ненавиждат християните, вие за тях ли се молите, тях ли оплаквате всеки ден по телевизиите ?
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Харманли да престанат да плащат данъци,така или иначе парите им отиват не където трябва.Сами да си организират защита на града,защото явно няма кой друг.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оня,дето всеки ден ни облъчва от телевизора и пресата,няма ли кой да му потърси отговорност за стотиците милиони,които даде за китайската стена,през която и пиле не можело да прехвръкне,само хора,които са го пожелали.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Направо да го затворят завинаги и да ги депортират