Голяма промяна за млечните продукти в България

Това потвърди Ивайло Лилов
Обновена: 26 окт 2023 15:25 | 26 окт 2023 09:04, Росен Стойчев
0

"Ел Би Булгарикум" предлага нова схема на системата за доставка на млякото, което се ползва суровина за млечните продукти.

"До настоящия момент имаше пряко договаряне с доставчици, което не е гарантирало публичност и необходимите количества суровина. Офертите са събирани от определен кръг производители. Сега всички могат да участват. Вчера изтече крайният срок за подаване на офертите. В рамките на следващите дни ще се разгледат. Цената е водеща, най-големият разход е за суровината, това ще бъде водещо за определяне на цените на продуктите, които предлагаме", каза директорът на държавната млечна компания "Ел Би Булгарикум" Ивайло Лилов в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Търсим максимално качество с високи критерии и минимална надценка, за да се опитаме да задържим цените. Заварих празни складове. За да узрее продуктът по цялата технология е необходим месец и половина, ще имаме реален резултат след толкова време. При възможност цените ще паднат, като преценим кои дейности могат да се оптимизират", увери Лилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Bulgaria ON AIRивайло лилов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари