Огнище на инфлуенца по птиците в село Мало Конаре

Във фермата се отглеждат около 171 000 кокошки
13
Огнище на инфлуенца по птиците в село Мало Конаре
Снимка: Pixabay

Българската агенция по безопасност на храните обяви огнище на Инфлуенца А (грип) по птиците в село Мало Конаре, област Пазарджик. Вирусът е установен в животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки. В животновъдния обект се отглеждат около 171 000 кокошки носачки.

Определена е 3-километрова предпазна зона, в която попадат селата Мало Конаре и Добровница, както и 10-километрова наблюдавана зона от община Пазарджик - Черногорово, Крали Марко, Пищигово, Говедаре, Хаджиево, Огняново, Синитово, Мирянци, Главиница, Мокрище, Драгор, Ивайло и Сарая.

С цел ограничаване на заболяването и недопускане на неговото разпространение ще се предприемат действия за умъртвяване по хуманен начин на заболелите и контактни птици в обектите.

БАБХ напомня, че птичето месо и продукти, добити в обект, в който е установено огнище на Инфлуенца по птиците, не представляват опасност за човешкото здраве.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Учител по български преди 5 месеца
Думата е грип, а не "инфлуенца". Пишете и говорете на Български.
9
1
 
3
 
! Отговори
нафърфорий преди 5 месеца
Пълна Карантинъ и Вакса, със задължително носене на Маски за всички Кокошки, нарушителите у Фурнатъ!!!!!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пак избиват животните, а ние пак нищо не правим.
7
0
 
10
 
! Отговори
НаскачахтеЛиСеВече? преди 5 месеца
И огнището на СДС- Чумата от столицата на разврата- София преди повече от четвърт век се разрастна до такава степен,че обхвана стадото в цялата страна.Сега стадото блее и страда от последиците от заразата:Унищожени икономика,селско стопанство, здравеопазване,образование,армия,опростачено,гладно,босо и психясало население.
6
3
 
4
 
! Отговори
Нямаше, да преди 5 месеца
До Бивш текезесарТези девет милиона българи, които тогава съществуваха, не са изобщо виждали яйца. Нито риба, нито БЪЛГАРСКО месо и мляко. И, столово хранене не е имало, както и зъболекар във всяко учреждение. Днес, журналисти от националната телевизия ходят без зъби. Понеже и демокрация и имаш право да умреш, както решиш. Другото са задължения.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ох, горките кокошки и те станали инфлуенсъри.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Измориха и жиотинките заради пара.
3
0
 
10
 
! Отговори
Верно преди 5 месеца
Почна ли вече? Обикновено, тоя номер го правят чак януари. Като дойде време да бракуват носачките, ветеринар открива "птичи грип" при което ги унищожават и държавата ги заплаща на цената на ярки. Всеки по веригата на престъпната схема гушва по левче на кокошка, което често възлиза на по 20 000 лева в джоб.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СЕГА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ В МАЛО КОНАРЕ ОЧАКВАТ ЗАЩИТНИЧКАТА НА ПТИЦИ И ЧИФТОКОПИТНИ- НИНОВА- ТЯ ГИ ПРЕГРЪЩА И НЕ ДАВА ДА ГИ УНИЩОЖАТ ПА МАКАР И ХУМАННО- ПОМНЕТЕ КОЗИЧКАТА НА БАБА ДОРА.
1
2
 
6
 
! Отговори
Преди три седмици преди 5 месеца
От българската страна към Румъния проверяваха за свинско месо. Имало е огнище на свинска чума на няколко места в България. Някой да е чул или спрял да яде свинско за последните три седмици? Никъде не се казва ...