Ограничава се ползването на вода за пиене и готвене в Харманли

Причината са установени отклонения в качеството ѝ
Обновена: 27 окт 2023 10:44 | 27 окт 2023 10:41, Красимир Ангелов
7
Ограничава се ползването на вода за пиене и готвене в Харманли
Снимка: БГНЕС

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ, съобщи Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково.

Изследвания са установили, че водата от зона за водовземане "Харманли -2" е с превишени пределно допустими норми на естествен уран.

При максимална стойност 30 микрограма на литър лабораторията е отчела 30,9 микрограма на литър. Следва водоснабдителното дружество да организира осигуряването и доставянето на вода за питейни нужди на населението на Харманли, Надежден и Остър камък с цистерни (водоноски), гласи предписанието на РЗИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Харманливода за пиене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
нафърфорий преди 5 месеца
""""""превишени пределно допустими норми на естествен уран."""" ----- Ама и ние ли сме имали ядрено оъжие да го е...!? -))))))
6
0
 
1
 
! Отговори
е то водата иде от преди 5 месеца
харманлииското езеро , а там се изааак.ват мигранците газиици , а като пие Цонка от харманли и ешерихия и др. бацили има .
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз си вадя вода от герана и хич не ми пука! Тя и съседката Герга идва със менците! Приказваме си, споделяме си някой кошмарни новини, че вода нямало, че кокошките имали грип, че зайците били много по-бързи от лисиците, че бай Койчо вече сварил ракията.....
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И ние пием песъчлива вода
3
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 5 месеца
"Щом ограничаваш човешкото право за ползване на вода за пиене и готвене, трябва да осигуриш на хората безопасна вода за пиене и готвене. Иначе могат да те съдят." -------------Кажи го на тези които са окупирали 36-те минерални извора във Варна и не дават да се приближиш до повечето.-----
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Плевенско има режим почти месец, а медиите усложливо мълчат
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом ограничаваш човешкото право за ползване на вода за пиене и готвене, трябва да осигуриш на хората безопасна вода за пиене и готвене. Иначе могат да те съдят.