За да избегнат глоба: Шофьори твърдят, че не са шофирали

Нови решения
Обновена: 27 окт 2023 08:50 | 27 окт 2023 08:45, Росен Стойчев
19
За да избегнат глоба: Шофьори твърдят, че не са шофирали
Снимка: БГНЕС

Нарушители опитват да избегнат санкции за превишена скорост, като оспорват, че не са шофирали те, а друг човек. Масово това се случва на пътя към граничния пункт „Маказа”.18 са тези нарушители в района от началото на годината.


„Образували сме проверки по тези случаи. Става дума за декларации, в които водачите са попълнили неверни обстоятелствата по отношение на издадени електронни фишове". Това заяви в ефира на "Здравей, България" Атанас Чотров, началник на "Охранителна полиция" – Кърджали, съобщи Нова.

По думите му в болшинството от случаите шофьорите заявяват, че не те са карали, а някой друг е бил зад волана. "Когато направим проверка, от снимковия материал става ясно, че всъщност е шофирал мъж, а не жена, както твърдят повечето декларатори. Разликата в лицата на снимките е осезаема", посочи Чотров.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: наблюдаватшофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Много разбирачи преди 6 месеца
Тука в коментарите 'сичко живо знае, може и разбира. Сефте! Та, цаката в случая е, че когато имаш някое си поредно нарушение в относително кратък период от време, то глобата ти скача. Демек, на собственика (и шофьор) му идва глоба 1000 лева за 20 километра над ограничението, щот' му е за 15-ти път тая година. Ама когато "е карала леля Гинче", която няма други нарушения, за нея глобата ще е 100 лева. Изводите кой какъв интерес има ги оставям на знаещите и рвзбиращите. Лека нощ.
15
1
 
2
 
! Отговори
До шофьорите преди 6 месеца
Ами чак сега ли разбра народа... че глобата е на колата Т. Е собственика на автомобила..Отива плаща си и после си иска парите на този на които е дал ключовете..Негова вина в случай е.. че си е дал ключа на нарушител
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Т.е. - не бях аз!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами да ги съдят и за подвеждане на службите , освен глобите. Те затова го правят ( мамят) , защото не ги съдят.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чотров, ти нямаш право да показваш снимка на шофьора бе :) Ще те съдят като нищо!
11
1
 
1
 
! Отговори
........... преди 6 месеца
До blза това колата се обявавя за открадната. На мен така ми откраднаха предният номер, и веднага в районното и после който каквоти иска да прави с него
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Глоба трябва да се пише регистрационния талон със предружение със снимка който кара,и така ще е справедливо
9
6
 
14
 
! Отговори
bl преди 6 месеца
"Глобата трябва да се пише на автомобила ( по рег. номер) и респ. на собственика , а кой е управлявал - това си е негов проблем !" ... Утре като ти откраднат колата и прегазят с нея човек, друга песен ще запееш.
8
11
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Глобата трябва да се пише на автомобила ( по рег. номер) и респ. на собственика , а кой е управлявал - това си е негов проблем !
7
2
 
32
 
! Отговори
Аве преди 6 месеца
Сериозно ли 18 нарушетеля там от началото на годината? Дано да е грешка и да са забравени поне 2 нули. 18 нарушения стават в рамките на 15 минути, особено от румънци, които се движат по 2-3 коли в колона и правят каквото си искат. Началника по-добре да не се показва по медиите с тези цифри...
6
4
 
34
 
! Отговори
Коментар преди 6 месеца
Е то на снимката може дя се вижда че е мъж, но никой не го е питал какъв се чувства в този мамент. Веднага ЛГБТИтата са сезерят ЕК за дискреминяция и да глобят катаджиите. Пък може е парите за камерите да върнат. Те са по европроекти.
5
6
 
20
 
! Отговори
Ано преди 6 месеца
Какво им дреме на КАТ, нали целта им е да пълнят бюджета. Кво ги интересува кой е карал?
4
2
 
20
 
! Отговори
да преди 6 месеца
Целта е леко да ви лъзнат камери с лицево разпознаване
3
4
 
14
 
! Отговори
Джендо преди 6 месеца
Що ще ме обиждат на мъж. Понякога си слагам чорапогащник червило и перука и джиткам така.
2
2
 
5
 
! Отговори
щом не признават преди 6 месеца
сигурно лъготът или не са шофирали . има стотици случаи на година с Грешки в КАТ . от тези абсурдните и параграф 22 . княгина калина е в медиите обикновенно . но сега не я интервюират . тя призна вина и търпи наказанието .
1
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Такса спокойствие и ескорт,е най-сигурният начин. Ушев за двеста евро и родителката си ще продаде. Няма такива гладни,алчни неуки необразовани морално разложени селинчита набълбучени с кредити.